Lolland Kommune

Præsentation af udviklingsplanen for Lollands Sydkyst

Del

Lolland Kommune inviterer borgere, sommerhusejere og andre interesserede til at komme og høre præsentationen af den strategisk fysiske udviklingsplan for turisme på Lollands Sydkyst.

Foto: BARK
Foto: BARK

Arrangementet finder sted onsdag den 6. april 2022 kl. 17.00-19.00 i Rødbyhavn Sportshal, Havnegade 101, 4970 Rødby. Rødbyhavn Sportshals Cafeteria serverer gratis mad og drikke, så alle har mulighed for at stille sulten undervejs. Tilmelding er ikke nødvendig.

Ved arrangementet vil borgmester Holger Schou Rasmussen og rådgivningsteamet bag planen præsentere udviklingsplanen for Lollands Sydkyst.

”Det er vigtigt, at borgere, sommerhusejere og erhvervsdrivende kan se, at udviklingsplanen for Lollands Sydkyst understøtter deres ønsker. I november 2021 blev der afholdt Åbent hus, hvor alle fik mulighed for at byde ind med forslag til planen, og det var der stor interesse for. Nogle af ønskerne og idéerne er efterfølgende blevet indarbejdet i den samlede plan, som vi nu glæder os til at kunne præsentere,” fortæller Holger Schou Rasmussen, som håber, at mange vil tage imod invitationen og komme og høre om de spændende muligheder, der viser sig på Lolland i de kommende år.

En kystdestination i international liga

Lolland-Falster er kraftcenter for international kystturisme i Østdanmark med kendte attraktioner og et stort antal turister. Potentialet for at gøre turismen til drivkraft for bæredygtig vækst er imidlertid endnu større.

”Turismeudviklingen på Lolland kan medvirke til både levende lokalsamfund og erhvervsudvikling i vores område fremover i kraft af flere arbejdspladser, nye udbud af aktiviteter og et større positivt kendskab til området,” forudser Holger Schou Rasmussen, og fortsætter:

”Lolland Kommune skal udnytte de muligheder, Femern-forbindelsen fører med sig. Når tunnelen står klar i 2029, kan vores gæster fra syd krydse bæltet på 10 minutter. Så ligger Lolland i naturlig forlængelse af den tyske Østersøkyst, hvor turismen allerede stortrives”.

Udviklingsplanen for Lollands Sydkyst omhandler kysten fra Hyllekrog til Nakskov. I planen bliver der set på hele strækningen i forhold til, hvor der er potentiale inden for overnatningskapacitet og oplevelsesudvikling.

Derudover zoomer planen ind på det nye vestlige forland ud fra Lalandia. I planen bliver det skitseret, hvordan forlandet kan indrettes til gavn for både borgere, erhvervsdrivende og turister. Forlandet er også designet til at kunne rumme 75 % af det samlede antal overnatninger, der stræbes efter i fremtiden. Nemlig knap 4. mio. overnatninger årligt. Det er et bevidst valg at fortætte overnatningskapaciteten netop der, da det skaber rum til, at der andre steder på sydkysten kan passes på den helt unikke natur, der er i dag. Det understøtter samtidig visionen om at skabe en bæredygtig kystdestination i international liga.

Realdania og Dansk Kyst- og Naturturisme finansierer sammen med kommunen udarbejdelsen af den samlede udviklingsplan for området.

Har du spørgsmål til arrangementet, kan du skrive på mail: lollandssydkyst@lolland.dk

Læs mere om indsatsen i Lolland Kommunes pressemeddelelse fra den 7. september 2021.

Du kan også følge med i projektet på Lolland Kommunes hjemmeside: www.lolland.dk/lollands-sydkyst

Nøgleord

Kontakter

Holger Schou RasmussenBorgmester, Lolland Kommune

Tlf:23 24 91 80

Billeder

Foto: BARK
Foto: BARK
Download

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum