EjendomDanmark

Positivt med udmelding om genåbning – men åbning gør det ikke alene

Del

Folketingets partier har i dag fremlagt en plan for genåbningen af landet. EjendomDanmark roser, at der er kommet mere afklaring.

Spekulationer er blevet til vished. Statsministeren og alle partilederne har netop udsendt planen for næste fase af landets genåbning, og nu kan blandt andet storcentrene, cafeer og restauranter snart åbne igen.

Det er positivt, at endnu flere butikker nu kan byde kunderne inden for dørene igen, lyder det fra EjendomDanmark – erhvervsorganisation for ejendomsejere, udlejere og administratorer:

”De seneste to måneder har været en kamp for mange erhvervsdrivende, og vi er glade for, at vi nu skal ind i en fase, hvor vi skal genåbne og genopbygge. Særligt i shoppingcentrene er det vigtigt, at butikkerne igen kan åbne, for de har ikke altid kunnet få 100 % kompensation for faste udgifter.” siger adm. direktør Jannick Nytoft.

Støtte fra kommunerne

En undersøgelse fra EjendomDanmark viser, at 2 ud af 3 butiks- og restaurationslejemål efter en dialog med deres udlejer fik enten henstand, rabat eller en tredje løsning:

”Dermed har udlejerne også været med til at holde hånden under de erhvervsdrivende, mens coronakrisen holdt dem lukkede”, udtaler Jannick Nytoft.

”Det er godt vi åbner, men erhvervslivet er stadig trængt. Det er fx oplagt, at kommunerne nu indstiller opkrævningen af dækningsafgiften, så erhvervslivet får det skud likviditet, som mange nok sukker efter,” siger Jannick Nytoft.

Kontakter

Information om EjendomDanmark

EjendomDanmark
EjendomDanmark
Vester Farimagsgade 41
1606 København V

+45 33 12 03 30https://ejd.dk/

EjendomDanmark er erhvervsorganisationen for ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom i Danmark. Organisationen repræsenterer ca. 85% af det professionelle ejendomsmarked med over 100.000 medarbejdere og en omsætning på knap 100 mia. kroner. Medlemmerne er blandt andre pensionskasser, ejendomsselskaber, ejendomsadministratorer, grundejerforeninger, forsikringsselskaber og pengeinstitutter, fonde, advokater, ejendomsmæglere samt entreprenører, arkitekter og ingeniører.

Følg pressemeddelelser fra EjendomDanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra EjendomDanmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum