Nationalmuseet - Museer, forskning og bevaring

Portrætafsløring af afgåede direktører på Nationalmuseet

Del
En generøs fondsbevilling har muliggjort, at Nationalmuseets senest afgåede direktører bliver portrætteret. Som noget nyt bliver de ikke afbildet som buster men i malerier, der offentliggøres til reception på Nationalmuseet d. 16. november.

Nationalmuseet holder onsdag reception, hvor der vil være afsløring af portrætter af de tre senest afgåede direktører for Nationalmuseet, udført af maleren Lars Physant. Der udgives samtidig en bog om portrætterne og de afbildede, såvel som deres forgængere, skrevet af Mette Skougaard og Thomas Lyngby.

Sted og tid: Onsdag den 16. november kl. 15.30 - 17.00 i Nationalmuseets festsal. Indgang Ny Vestergade 10, 1471 København K. Invitation påkrævet.

Nationalmuseets otte direktører i perioden 1807 – 1995 er allerede afbildet som buster, mens de tre malede portrætter dækker perioden 1996 – 2017.

De tre senest afgåede direktører er:

  • Per Kristian Madsen (f. 1953), direktør for Nationalmuseet 2008 - 2017
  • Carsten Ulrick Larsen (f. 1952), direktør for Nationalmuseet 2002 - 2008
  • Steen Hvass (f. 1946), direktør for Nationalmuseet 1996 - 2002

Portrætterne og bogen er en gave til Nationalmuseet fra Civilingeniør Knud Nørgaard og Hustru Grethe Nørgaards Fond. Hensigten er at fortsætte og fastholde traditionen for at afbilde museets afgåede direktører, hvis buster vil være til stede under receptionen i Festsalen.

Nationalmuseets nuværende direktør Rane Willerslev er også blevet portrætteret af Lars Physant, men maleriet offentliggøres først, når han en dag stopper. Han tiltrådte i 2017.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Nationalmuseet - Museer, forskning og bevaring

Nationalmuseet - Museer, forskning og bevaring
Nationalmuseet - Museer, forskning og bevaringNationalmuseet er Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum. Det ligger i Prinsens Palæ i København, hvor det har haft adresse siden 1849.

Nationalmuseet består foruden af besøgsstedet i København også af en forsknings-, samlings og bevaringsafdeling, der tager sig af konservering og bevaring af Danmarks kulturskatte samt forskning i både kulturhistoriske og naturvidenskabelige emner.

Der er 18 besøgssteder knyttet til Nationalmuseets organisation, som Rane Willerslev er direktør for.

Følg pressemeddelelser fra Nationalmuseet - Museer, forskning og bevaring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nationalmuseet - Museer, forskning og bevaring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum