Aarhus Universitet Technical Sciences

Politikere og forskere mødes på Risø for at bremse besparelser på klimaforskning

Del

Presseinvitation: Den danske stat har sparet 150 mio. kroner på miljø- og klimarådgivningen i løbet af de seneste 10 år. Det svarer til godt og vel en trediedel af bevillingerne til forskning og rådgivning indenfor klima, landbrug og natur.

Roskildes borgmester Tomas Breddam og dekan Eskild Holm Nielsen fra Aarhus Universitet  inviterer til en gennemgang af konsekvenserne for den grønne omstilling af de årlige 2%-besparelser på miljø- og fødevareområdet - og hvordan det påvirker mulighederne for grøn omstilling.

Forskere bag bl.a. NOVANA-programmet, Danmarks udledningsopgørelser til FN og den nationale luftkvalitetsovervågning vil kort præsentere nogel af de forskningsområder, besparlserne har ramt.

Tid: Fredag 23. april 2021 kl.13.00-14.00
Sted: Risøhalvøen - Frederiksborgvej 399, 4000 Roskilde

Tilmelding nødvendig af hensyn til adgang gennem Risøs portvagt.

Kontakter

Michael Strangholt
Kommunikationskonsulent
Direct: +45 8715 1354
E-mail: mis@dce.au.dk
DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi
Aarhus Universitet
Frederiksborgvej 399
DK 4000 Roskilde

Information om Aarhus Universitet Technical Sciences

Aarhus Universitet Technical Sciences
Aarhus Universitet Technical Sciences
Ny Munkegade 120
8000 Aarhus C

8715 0000https://tech.au.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences

Nyt stort projekt kobler plantebaserede fødevarer og madspild for at styrke Danmark i den grønne omstilling22.4.2021 16:17:12 CEST | Pressemeddelelse

Et nyt og banebrydende forskningsprojekt skal være med til at sætte Danmark på verdenskortet i et grønt, plantebaseret væksteventyr. Det unikke projekt samler ikke mindre end 15 aktører fra fødevarebranchen, samt tre ledende, danske universiteter - og professor Jessica Aschemann-Witzel fra MAPP Centret på Aarhus Universitet skal koordinere forskningsindsatsen. Projektet har netop modtaget en bevilling fra Innovationsfonden på 8,4 millioner kroner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum