Politikere og forskere mødes på Risø for at bremse besparelser på klimaforskning
Roskildes borgmester Tomas Breddam og dekan Eskild Holm Nielsen fra Aarhus Universitet inviterer til en gennemgang af konsekvenserne for den grønne omstilling af de årlige 2%-besparelser på miljø- og fødevareområdet - og hvordan det påvirker mulighederne for grøn omstilling.
Forskere bag bl.a. NOVANA-programmet, Danmarks udledningsopgørelser til FN og den nationale luftkvalitetsovervågning vil kort præsentere nogel af de forskningsområder, besparlserne har ramt.
Tid: Fredag 23. april 2021 kl.13.00-14.00
Sted: Risøhalvøen - Frederiksborgvej 399, 4000 Roskilde
Tilmelding nødvendig af hensyn til adgang gennem Risøs portvagt.
Kontakter
Michael Strangholt
Kommunikationskonsulent
Direct: +45 8715 1354
E-mail: mis@dce.au.dk
DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi
Aarhus Universitet
Frederiksborgvej 399
DK 4000 Roskilde
Information om Aarhus Universitet Technical Sciences
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Flere vil uddanne sig til ingeniør på Aarhus Universitet5.7.2025 16:27:39 CEST | Pressemeddelelse
Ingeniøruddannelserne oplever en stigning i antallet af kvote-1-ansøgere på seks procent. På de akademiske landbrugsuddannelser er der både fremgang og tilbagegang.
Positiv dyrevelfærd: AU-forsker er med til at sætte retningen på nyt forskningsområde4.7.2025 09:35:22 CEST | Pressemeddelelse
Tidligere i år udgav en række førende forskere fra hele verden en banebrydende artikel, der definerer begrebet positiv dyrevelfærd. En af forskerne er professor ved Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab, Margit Bak Jensen.
Dine gener afslører om angstmedicin virker på dig eller ej1.7.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Næsten halvdelen af alle patienter med angst eller depression oplever ingen virkning af den medicin, de først får udskrevet. Ny forskning viser, at vores gener kan forudsige, hvilke præparater der virker.
Forskere sætter hvepse ind i kampen mod skadedyr på kål27.6.2025 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Du er garanteret også skide irriteret over hvepse, der går i din marmelademad eller din øl, når du sidder og nyder sommeren. Nu undersøger forskere, om man kan spinde guld på det lille ’møjdyr’, ved at bruge hvepse til en mere bæredygtig produktion af kål og andre afgrøder, der plages af sommerfuglelarver.
Din shampoo, balsam og sæbe kan være giftig for smådyr i vandet26.6.2025 11:46:58 CEST | Pressemeddelelse
Stofferne i plejeprodukterne er indtil nu fløjet under myndighedernes radar. Det har nemlig ikke været lovpligtigt at teste dem.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum