PensionDanmarkPensionDanmark

PensionDanmark køber Hedeselskabets og Orbicons domiciler

Del

For et beløb på 319 mio. kr. overtager PensionDanmark nu to erhvervsejendomme i Viborg og Høje-Taastrup af Hedeselskabet.

PensionDanmark kan nu føje yderligere to velbeliggende erhvervsejendomme til porteføljen. Det drejer sig om hhv. Hedeselskabets domicil i Viborg og dets datterselskab Orbicons nyopførte domicil i Høje-Taastrup. PensionDanmarks samlede investering er på 319 mio. kr. Sælger er Hedeselskabet.

Ejendommen i Viborg, som også huser Retten i Viborg, er på ca. 11.000 m2 og ligger tæt ved Vestre Landsret og søerne i Viborg. Til denne ejendom følger også en byggeret på ca. 5.000 m2.

Ejendommen i Høje-Taastrup er nyopført og netop taget i brug af Orbicon, der er et datterselskab under Hedeselskabet. Ejendommen er på ca. 8.200 m2 og ligger i gåafstand fra stationen. Ejendommen er opført som flerbrugerhus efter MT Højgaards Multiflex Office-koncept og er bæredygtighedscertificeret efter DGNB Guld.   

”Vi er glade for at kunne føje disse erhvervsejendomme til porteføljen. Der er tale om to attraktive ejendomme med en god beliggenhed og med solide lejere på lange lejekontrakter. Derfor forventer vi, at investeringen vil give medlemmerne gode afkast i en længere årrække,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

”Efter meget grundige overvejelser har vi besluttet, at vi i fremtiden vil være lejer og ikke ejer af vores domiciler i Viborg og Høje-Taastrup. Ved at leje frigives der kapital, som i dag er bundet i mursten. Kapital som vi kan bruge til aktivt at udvikle Hedeselskabet og vores datterselskaber samt skabe flere arbejdspladser. At vi fremover ikke længere ejer bygningerne får ingen betydning for hverdagen – vi vil fortsat være i både Viborg og Høje-Taastrup i mange år frem,” siger Bent Simonsen, Koncerndirektør i Hedeselskabet.

Fakta om investeringen

Køber: PensionDanmark
Sælger: Hedeselskabet
Beløb: 319 mio. kr.
Overtagelse: September 2017

Ejendommen i Viborg
Lejere: Hedeselskabet og Retten i Viborg
Areal: 10.939 m2 og herudover byggeret på 5.000 m2
Beliggenhed: Klostermarken 12, 8800 Viborg

Ejendommen i Høje Taastrup
Lejer: Orbicon A/S
Areal: 8.184 m2
Beliggenhed: Linnés Allé 2, 2630 Høje-Taastrup

Fakta om PensionDanmark

PensionDanmark A/S administrerer overenskomst- og virksomhedsaftalte arbejdsmarkedspensioner, sundhedsordninger og uddannelsesfonde for 705.000 medlemmer beskæftiget i 24.700 private og offentlige virksomheder. PensionDanmark er et kundeejet selskab, hvor hele overskuddet går til medlemmerne. Præmieindtægterne udgjorde 12,8 mia. kr. i 2016. Medlemmernes samlede opsparing har rundet 224 mia. kr. Læs mere på pensiondanmark.com

Fakta om Hedeselskabet

Hedeselskabet skaber grøn innovation og udvikler løsninger til klimatilpasning og naturpleje og formidler viden mellem praktikere og eksperter for at sikre en langsigtet udvikling, benyttelse og beskyttelse af naturen. Hedeselskabet er en forening med status som erhvervsdrivende fond, der ejer en række virksomheder og anvender en del af overskuddet fra dets datterselskaber til forskning og uddeling af støtte til projekter og ny viden inden for natur- og miljøområdet. Læs mere på hedeselskabet.dk

Yderligere information

Kommunikations- og pressechef Ulrikke Ekelund, PensionDanmark, tlf: 2019 9238.

Koncerndirektør Bent Simonsen, Hedeselskabet, tlf: 4038 8838

Nøgleord

Billeder

Information om PensionDanmark

PensionDanmark
PensionDanmark
Langelinie Alle 43
2100 København Ø

https://www.pension.dk/

Følg pressemeddelelser fra PensionDanmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra PensionDanmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum