Aarhus Universitet Natural Sciences

Online kvanteforedrag 4. november

Del

Kvanterevolutionen er lige om hjørnet. EU har lovet at investere €1 milliard i området, og der bliver behov for et stort antal kvanteuddannet arbejdskraft.

Som led i den officielle Europæiske Kvanteuge afholdes der forskerforedrag på dansk den 4. november klokken 20.

Fire førende danske kvanteforskere fra 4 danske universiteter fortæller ved et online-arrangement om områder, hvor dansk forskning er med helt i front.

Alle kan deltage, og man kan tilmelde sig via et link på arrangementets hjemmeside https://www.scienceathome.org/quantum/eku2020

Det er forskergruppen Science at Home på Institut for Fysik og Astronomi ved Aarhus Universitet, som står for arrangementet.

Spørgsmål til arrangementet kan rettes til postdoc Gitte Kragh, gitte.kragh@css.au.dk

Nøgleord

Vedhæftede filer

Information om Aarhus Universitet Natural Sciences

Aarhus Universitet Natural Sciences
Ny Munkegade 120
8000 Aarhus C

8715 0000https://nat.au.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences

Hvorfor er nogle personer symptomfri ved smitte med COVID-19?28.10.2020 14:24:00 CETPressemeddelelse

Immunceller i lungerne er vigtige for immunsystemets genkendelse og bekæmpelse af virusser. Virusset der giver COVID-19 bliver dog ikke genkendt af disse celler, da det formentligt skjuler sit arvemateriale, og derfor aktiveres cellernes immunforsvar heller ikke imod virusset. Dette kan være med til at forklare, hvorfor COVID-19 kan optræde hos personer, som er syge uden at have symptomer i tidlige stadier af sygdommen.

Et sprog som har ændret verden! Manden bag C++ besøger Aarhus med spændende foredrag.28.9.2020 10:34:50 CESTNyhed

Den 7. oktober besøger alumne og adjungeret professor Bjarne Stroustrup Institut for Datalogi ved Aarhus universitet, hvorfra han i 1975 blev færdig som cand.scient. i datalogi og matematik. Bjarne Stroustrup er opfinder af det verdensberømte C++ programmeringssprog, og vil under besøget på Aarhus Universitet give et oplæg omkring udviklingen af C++ fra starten 1979 og frem til i dag, samt redegøre for fremtidsperspektiverne for C++.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum