HK Handel

OK20-afstemning: Overvældende ja fra HK Handels medlemmer

Del

Stemmedeltagelsen ved OK20 er historisk høj i HK Handel, og næsten 95 procent af stemmedeltagerne har stemt ja til nye overenskomster.

Allerede tilbage i februar blev overenskomstaftalen med Dansk Erhverv Arbejdsgiver døbt ’historisk’ på grund af det massive lønløft til lavtlønnede. Den dannede præcedens for øvrige overenskomster forhandlet hjem af HK Handel, og nu kan ordet endnu engang tages i brug, da 58,1 procent af medlemmerne har stemt ved urafstemningen.

”Det er den højeste stemmeprocent, vi nogensinde har haft i HK Handel. Det er til trods for, at urafstemningen er afviklet under vanskelige forudsætninger på grund af coronavirus. Alligevel er det lykkedes os at få en historisk høj stemmeprocent, som ligger markant højere end de 40,1 procent, vi havde ved OK17,” siger Per Tønnesen, formand i HK Handel.

Ikke alene har HK Handels medlemmer sat rekord i stemmedeltagelse, men et overvældende 94,7 procent af stemmedeltagerne har stemt ’ja’. 

”Det er vi naturligvis meget tilfredse med. Vores medlemmer har taget rigtig godt imod resultatet, som jeg også mener er et rigtig godt et”, siger Per Tønnesen.

HK Handels bestyrelse har enstemmigt anbefalet deres medlemmer at stemme ja. Og det har de HK Handels medlemmer altså lyttet til og kan nu se frem til bl.a.:

  • Stigning i mindsteløn
  • Større og mere fleksibel Fritvalgs Lønkonto
  • Mere forældreorlov
  • Bedre mulighed for uddannelse og efteruddannelse
  • Mere fleksibilitet til børnefamilier og seniorer
  • Styrkelse af tillidsrepræsentanternes rolle
  • Og meget mere

Læs mere om de forskellige overenskomster her: www.hk.dk/ok2020Urafstemningsresultater i HK Handel siden 2000:

2020: 58,1 %
2017: 40,1 %
2014: 13,0 %
2012: 21,3 %
2010: 21,2 %
2007: 26,6 %
2004: 27,6 %
2000: 38,5 % 

Nøgleord

Kontakter

Information om HK Handel

HK Handel
HK Handel
Weidekampsgade 8
2300 København S

7011 4545http://www.hk.dk

HK Handel er fagforening for alle, der arbejder i butik, på kontor eller lager i handelsbranchen.

Følg pressemeddelelser fra HK Handel

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Handel

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum