Djøf

OK18: Forhandlingssammenbrud på det kommunale område

Del

- Det giver ingen mening indgå en aftale, der indebærer, at vores medlemmer vil være fattigere om tre år, siger Sara Vergo, formand for Djøf Offentlig.

Forhandlingerne om fornyelse af overenskomster og aftaler på det kommunale område mellem KL og de faglige organisationer i Forhandlingsfællesskabet er mandag aften brudt sammen.

Formand for Djøf Offentlig Sara Vergo, der deltager i forhandlingsdelegationen på lønmodtagersiden for akademikerområdet udtaler:

- Det er beklageligt, men desværre forventeligt efter forhandlingssammenbruddet i staten i fredags. Det er mit indtryk, at KL har et meget stramt mandat fra Finansministeriet. Så når der ikke kunne opnås enighed med staten om et forlig, er det ikke mærkeligt, at det heller ikke lykkedes i kommunerne, når rammerne er fuldstændig de samme.

Knasterne er de samme som på statens område. For Djøf er det helt centralt, at der denne gang bliver tale om en økonomisk ramme, der kan sikre reallønsfremgang for medlemmerne.

- Det giver ingen mening indgå en aftale, der indebærer, at vores medlemmer vil være fattigere om tre år, siger Sara Vergo, og fortsætter:

- Får de offentligt ansatte ikke sikret en reallønsfremgang, bliver det offentlige arbejdsmarked et sekunda-arbejdsmarked, hvilket hverken tjener den enkelte ansatte, de offentlige arbejdspladser eller borgerne i samfundet. Vi har alle brug for en velfungerende offentlig sektor, og vi er med til at sikre velfærden.

Djøf har ca. 8.200 medlemmer på det kommunale område.

Sara Vergo træffes for yderligere kommentarer på tlf. 31 37 39 20.

Nøgleord

Information om Djøf

Djøf
Djøf
Gothersgade 133
1123 København K

33 95 97 00https://www.djoef.dk/

Djøf er den faglige organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer 95.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet.

Fælles for djøferne er deres centrale betydning for udviklingen og driften af såvel private virksomheder som offentlige organisationer. Djøferne løfter komplekse opgaver, der kræver analytiske evner og stor indsigt i nationale og internationale forhold. Djøfere varetager mange forskellige funktioner inden for ledelse, administration, økonomi, jura, kommunikation, HR, marketing, undervisning og forskning med mere.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum