Djøf

Kæmpe ja fra Djøfs medlemmer til ny overenskomst

Del

Ved den vejledende urafstemning i Djøf Offentlig deltog 44% af medlemmerne i afstemningen. 92% stemte ja til de nye overenskomster for akademikere i den offentlige sektor.

De nye overenskomster for akademikere i den offentlige sektor er nu godkendt. Alle organisationer har stemt ja og medlemmerne kan nu se frem til klare forbedringer af løn og muligheder for et mere fleksibelt arbejdsliv.

- Jeg er meget glad for den massive tilslutning til de nye overenskomster, siger Johanne Nordmann, formand for Djøf Offentlig.

Hun hæfter sig ved den høje stemmeprocent - kun i 2018 deltog flere medlemmer i urafstemningen om overenskomsten. Og hun har især noteret sig, at 92 procent af stemmerne har sagt ja til resultatet. Fem procent stemte nej og to procent stemte blankt.

- Med den nye overenskomst får vi en pæn lønregulering, hvor en del af stigningen får virkning allerede fra 1. april 2024. Men vi har også fået indført helt nye bestemmelser, der giver mulighed for et mere fleksibelt arbejdsliv med blandt andet en opsparingskonto, hvor medlemmerne kan vælge, hvordan de vil bruge den del af pensionsindbetalingerne, der er over 15 procent. De kan vælge mellem pension, løn eller en opsparing, der kan finansiere pauser senere i arbejdslivet.

- Vi kigger alle ind i et stadig længere arbejdsliv, og derfor er det helt afgørende, at den offentlige sektor også kan tilbyde medarbejderne gode og fleksible rammer om arbejdslivet, så vi kan holde til arbejdet. Det har vi fået taget hul på med denne overenskomst, og jeg ser frem til, at medlemmerne nu bruger de nye rammer.

Den nye overenskomst trådte i kraft 1. april 2024 og gælder i to år.

Johanne Nordmann træffes for yderligere kommentarer på tlf. 33 95 97 90.

Om Djøf

Djøf er fagligt fællesskab og fagforening for 110.000 ledere, medarbejdere, selvstændige og studerende i den private og offentlige sektor i Danmark og i udlandet – uanset akademisk baggrund.

Djøfs medlemmer er langtfra ens. Men de deler passionen for faglighed og akademisk udvikling. Og de er fælles om viljen til at gøre en forskel for mennesker, erhvervsliv, samfund og en bæredygtig fremtid.

Medlemmer af Djøf er direktører og dommere. Rådgivere og projektledere. Advokater og analytikere. Konsulenter og kommunikatører. Embedsmænd og eksperter. Forskere, finansfolk og fuldmægtige. Og mange flere.

Derfor driver Djøf faglig udvikling og inspiration, 1:1 rådgivning og karrieresparring, netværk og debat om aktuelle dagsordener og fremtidens arbejdsmarked. ​

Vi arbejder for at sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår og et inkluderende arbejdsliv. Og vi bakker dig op – også juridisk, hvis du får brug for det.​

Lykkes du – lykkes vi alle. 

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

Djøfs Trivselsalliance: Universiteter tager hånd om studerendes trivsel og indgår løfte21.3.2024 06:05:17 CET | Pressemeddelelse

Seks universiteter har nu indgået og forpligtet sig på et trivselsløfte, der skal forbedre de studerendes trivsel ved at inddrage trivsel som en del af de faglige aktiviteter. “Hvis vi virkelig skal lykkes med at gøre en forskel, er det vores overbevisning, at trivselsarbejdet skal ind i undervisningen på uddannelserne,” siger Kristian Lauta, formand for Djøfs Trivselsalliance og prorektor på Københavns Universitet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye