Guldborgsund Kommune

Øget handicaptilgængelighed på flere af kommunens kulturinstitutioner

Del

Med et samlet beløb på 5,2 mio. kr. får tre af kommunens kulturinstitutioner nu forbedret deres adgangsforhold og handicaptilgængelighed til gavn for kommunens borgere med funktionsnedsættelser.

På Kultur- Fritid- og Bosætningsudvalgets sidste møde i denne byrådsperiode blev der afsat penge til flere indsatser til gavn for borgere med funktionsnedsættelser. Den samlede indsats beløber sig til 5,2 mio. kr., som nu skal forbedre handicaptilgængeligheden på tre af kommunens kulturinstitutioner.

”Jeg er rigtig glad for, at vi i udvalget har afsat disse midler, så flere af vores borgere kan bruge kommunens tilbud, og få mulighed for at deltage i flere af kommunens aktiviteter. Det er vigtigt, at så mange som muligt deltager i kommunens mange fællesskaber og kulturtilbud, og det hjælper disse tiltag nu med til” siger udvalgsformand for Kultur- Fritid og Bosætningsudvalget Martin Lohse.

Ét af de steder der nu får forbedret tilgængeligheden er Musikskolen i Nykøbing, hvor al adgang til bygningen i øjeblikket foregår via trapper. Derfor etableres nu en elevator, der vil gøre det muligt for borgere med funktionsnedsættelse at deltage i musikskolens aktiviteter og musikalske fællesskaber på lige fod med andre borgere. Samtidig vil elevatoren også kunne benyttes, når der skal flyttes udstyr og instrumenter til aktiviteter og koncerter uden for Musikskolen.

En anden kulturinstitution, der nu får forbedret adgangsforhold er bibliotekets sal på Rosenvænget, hvor mange af bibliotekets aktiviteter foregår. Her er der kun adgang via trapper, hvilket afskærer dårligt gående og kørestolsbrugere i at deltage i. Løsningen bliver en udvendig elevator, og samtidig omdannes det ene af to toiletter på første salen til handicaptoilet.

Det tredje sted, der får forbedret sine adgangsforhold er Toreby Lokalhistoriske Arkiv, som har deres lokaler på 1. sal ved Plejecenteret i Toreby. Her bliver der opsat en lift op til arkivet, så flere af arkivets brugere og ældre fra plejecenteret nemmere får adgang. Derudover kan liften bruges af plejecenteret, som har deres vaskerum på 1. salen.

Alle tre forbedringer bliver igangsat i løbet af 2022.

Kontakter

Billeder

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Det gode idrætsliv rykker ind på Guldborgsunds aktivitets- og plejecentre19.1.2022 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

De ældre der er tilknyttet et af Guldborgsund Kommunes ti aktivitets- og plejecentre vil snart opleve et langt højere fokus på den daglige aktivitet, som skal være med til at forbedre deres livskvalitet og mobilitet. Det sker når kommunens aktivitets- og plejecentre i løbet af 2022 bliver certificeret til senioridrætscentre. Finansieringen til indsatsen er besluttet på byrådsperiodens første møde i Landdistrikts- Kultur- og Fritidsudvalget.

Guldborgsund Kommune køber nye iPads og bærbare computere til alle skoler11.1.2022 05:30:00 CET | Pressemeddelelse

Cirka 2100 nye iPads og cirka 2200 nye bærbare computere vil blive fordelt ud på Guldborgsund Kommunes folkeskoler, når it-udstyret forventes leveret efter sommerferien. Opgraderingen og udvidelsen af it-udstyret betyder, at størstedelen af alle elever får adgang til en ny device i undervisningen, og der vil derfor være langt bedre muligheder for at udnytte de læringspotentialer, der er i digitale redskaber.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum