Odin Teatret

Odin Teatrets forestilling, I hvalens skelet, præmieret som bedste udenlandske forestilling på Cuba i 2019

Del

Den prestigefyldte Villanueva Pris blev 22. januar uddelt ved en ceremoni i Havana

Odin Teatrets forestilling, I hvalens skelet, modtog Villanueva Prisen 2019 den 22. januar i Havana for årets bedste, udenlandske teaterforestilling. Også Berliner Ensemblet fra Tyskland og Javier Aranda fra Spanien modtog denne ære.

I hvalens skelet er instrueret af Eugenio Barba, og de medvirkende er: Kai Bredholt, Roberta Carreri, Jan Ferslev, Elena Floris, Donald Kitt, tage Larsen, Carolina Pizarro, Iben Nagel Rasmussen, Julia Varley og Frans Winther.

Overrækkelsen foregik i UNEAC - Unión Nacional de Escritores y Artistas de Cuba, stiftet i 1961 af den cubanske digter, Nicolas Guillen.

Odin Teatret opførte I Hvalens skelet under en turné til Cuba i anledning af Havanas 500 års fødselsdag i november sidste år, og beslutningen om at tildele Odin Teatret prisen – og de to andre teatre – blev taget af en dommerkomité af cubanske teaterkritikere. Prisoverrækkelsen foregår hvert år den 22. januar, som på Cuba er deklareret til at være Det Cubanske Teaters Dag.

Til overrækkelsen var Odin Teatret repræsenteret af den svenske ambassade, som modtog prisen på teatrets vegne, idet Danmark ikke har nogen dansk repræsentation på den caribiske ø. Den svenske kulturattaché sørgede desuden for, at Eugenio Barbas takketale blev læst op.

Den lyder i oversættelse fra spansk:

Kære cubanske venner,

Vi fyldes med stolthed og glæde over, at Odin Teatret endnu engang tildeles anerkendelsen af en så prestigefyldt pris.

Vi accepterer den med taknemmelighed. Den er for os et udtryk for de bånd, som knytter os til jeres ø og alle vennerne, som bor på den. Det er også til dem, at prisen bliver givet, til Raquel Carrió og Flora Lauten, og frem for alt til Omar Valiño og Mayté Hernández Lorenzo, som i årtier har gjort en kontinuitet i vores tilstedeværelse på Cuba mulig gennem en ufattelig, organisatorisk indsats og kærlighed.

Vi omfavner jer alle,

Eugenio Barba, skuespillerne og alle Odin Teatrets medarbejdere

Kontakter

Billeder

Information om Odin Teatret

Odin Teatret
Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro

http://www.odinteatret.dk

Følg pressemeddelelser fra Odin Teatret

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Odin Teatret

Den 11. Holstebro Festuge, Generationer – transformationer 6. – 14. juni 2020, udsættes et år pga. coronavirus- situationen3.4.2020 10:54:53 CESTPressemeddelelse

Det er med stor beklagelse, at parterne bag Holstebro Festuge 2020, Generationer – transformationer 6. – 14. juni 2020, har måttet beslutte at udsætte det store – og fremskredne – arrangement. Beslutningen er taget med udgangspunkt i myndighedernes nuværende anbefalinger og første udmeldinger om en ”langsom” åbning af Danmark. Festugen skulle have fundet sted om kort tid i hele Holstebro Kommune. Nu udsættes den et år til 5. – 13. juni 2021.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum