Odin Teatret

Odin Teatret repræsenterer Danmark i Seoul

Del

Det holstebroske teater er inviteret til den internationale teaterfestival, Seoul Performing Arts Festival 2019, i anledning af 60året for oprettelsen af diplomatiske forbindelser mellem Sydkorea og Danmark

Det sydkoreanske teaterpublikum har allerede et temmelig godt kendskab til Odin Teatret gennem flere år. Dels har teatret tidligere besøgt landet og vist forestillinger, og dels har teatrets leder, Eugenio Barba, flere gange holdt forelæsninger på Seoul National University. Barbas bog, The Paper Canoe, blev udgivet i Sydkorea i 2001, og i 1999 deltog det sydkoreanske ensemble, Jindo Ssitkim Kut, i Odin Teatrets internationale symposium, Tavs viden – Arv og ødslen, i Holstebro. Endelig er der ofte både universitetsprofessorer og teaterstuderende fra Sydkorea med i Odin Teatrets internationale workshops i teatrets vestjyske hjemby.

Måske var det derfor, at pressekonferencen i tirsdags på festivalen i Seoul, der var sat til at vare en halv time, næsten blev væltet over ende af interesserede og i stedet kom til at vare mere end to timer. På pressekonferencen blev Odin Teatrets forestilling, Det kroniske liv, præsenteret. Forestillingen har sydkoreansk premiere i dag og spiller frem til den 5. oktober.

Den nyvalgte direktør for Odin Teatret/Nordisk Teaterlaboratorium, Per Kap Bech Jensen, er også med. Hvad laver han i Seoul?

Hver morgen inviterer han byens kuratorer og kulturproducenter ud på en morgengåtur for at tale om teatrets fremtidige samarbejder i Sydkorea. Heriblandt også professor Dongil Lee, som har været executive producer for opfinderen af videokunsten Nam June Paiks videoinstallationer i Seoul. I Seoul har Lee fungeret som Odin Teatrets sydkoreanske producent og har også sørget for, at der er kommet et samarbejde i stand med det vigtigste, internationale kunst- og kulturcenter i Sydkorea, The Asia Culture Center i Gwangju. Den 6. – 10. oktober er Eugenio Barba, Per Kap Bech Jensen og skuespillerne til stede med workshops, en byttehandel med lokalsamfund fra området og andre kulturelle udvekslinger.

Efter forestillingerne og alle disse aktiviteter i Sydkorea drager teatret videre i Asien for først at deltage i den internationale, kinesiske Wuhzen Theatre Festival med sin seneste ensembleforestilling, Træet, 25. – 27. oktober. Fra Wuhzen tager skuespillere og instruktør til Hong Kong for at opføre sine forestillinger 31. oktober – 3. november på The World Cultures Festival.

I november er Odin Teatret inviteret under helt andre himmelstrøg, nemlig til Cuba for at deltage i Havannas 500 års jubilæum.

Odin Teatret turnerer hvert år mellem seks – otte måneder i Danmark og udlandet.

Kontakter

Ulrik Skeel, e-mail: ulrik.skeel@odinteatret.dk, tlf.: 22 62 41 35, 97424777

Billeder

Links

Information om Odin Teatret

Odin Teatret
Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro

http://www.odinteatret.dk

Følg pressemeddelelser fra Odin Teatret

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Odin Teatret

Den 11. Holstebro Festuge, Generationer – transformationer 6. – 14. juni 2020, udsættes et år pga. coronavirus- situationen3.4.2020 10:54:53 CESTPressemeddelelse

Det er med stor beklagelse, at parterne bag Holstebro Festuge 2020, Generationer – transformationer 6. – 14. juni 2020, har måttet beslutte at udsætte det store – og fremskredne – arrangement. Beslutningen er taget med udgangspunkt i myndighedernes nuværende anbefalinger og første udmeldinger om en ”langsom” åbning af Danmark. Festugen skulle have fundet sted om kort tid i hele Holstebro Kommune. Nu udsættes den et år til 5. – 13. juni 2021.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum