Ingeniørforeningen, IDA

Odense-hold klar til finalen i Science Cup

Del

Et hold fra Kold Tekniske Gymnasium har sikret sig en finaleplads i Ingeniørforeningens opfinderkonkurrence

Med en udvikling af kompressionsstrømpen Compress IT har tre elever snuppet fra Kold Tekniske Gymnasium sikret sig en plads i finalen i IDA opfinderkonkurrence Science Cup, der afholdes 14. maj i København.

Når man får en ankelskade, er det vigtigt med hurtig RICE (Risk, Ice, Compression, Elevation). Det er ret svært at lægge den rigtige kompressionsforbinding i sportshallen, på fodboldbanen eller andre steder, hvor skaden opstår, men elevernes strømpe kan bruges af alle og tilpasser foden og benet – inkl. hævelse og lægger den rigtige kompression.

Derfor var domerne heller ikke i tvivl, om udfaldet ved den regionale finale, der blev afholdt hos Kverneland i Kerteminde. Compress IT har en høj grad af innovation og idéen har gode muligheder for videreudvikling til andre brugsområder. Desuden vurderer dommerne, at der er et stort markedspotentiale for produktet, da der er mange amatør-sportsudøvere, der har brug for hurtig og kompetent hjælp, når der opstår en skade.

Nu kan de glade vindere fra Kold Tekniske Gymnasium se frem til at dyste mod ni andre hold fra resten af landet ved finalen i Science Cup den 14 maj i Ingeniørforeningen i København

På billedet ses fra venstre: Nina Kej, Joachim Snitkjer og Anders Bechager

Fakta om Science Cup

Science Cup er Ingeniørforeningens opfinderkonkurrence i biologi, kemi, fysik, teknologi og naturgeografi for gymnasieelever i 2. g i stx og htx, hvor eleverne skal præsentere deres naturvidenskabelige og innovative opgaver om et produkt, der kan løse et hverdagsproblem.

I år kæmper 386 gymnasieelever om en plads i Science Cup finalen. IDA har modtaget over 100 rapporter fra 15 forskellige gymnasier. De opgaver, der er godkendt, er inviteret til en regional finale på en virksomhed i deres lokalområde. Her skal de konkurrere mod deltagere fra andre gymnasier. Vinderne af de ti regionale finaler går direkte videre til den landsdækkende finale den 14. maj 2018 i Ingeniørforeningen.

Kontakter

Ulrik Frandsen 23 65 09 69

Billeder

Information om Ingeniørforeningen, IDA

Ingeniørforeningen, IDA
Ingeniørforeningen, IDA
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

33 18 48 48http://ida.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum