Furesø Kommune

Nyt tiltag skal udvikle Furesøs erhvervsområder

Del

Antallet af arbejdspladser i Furesø har aldrig været højere, og virksomhederne melder om pladsmangel. En analyse af erhvervsområderne skal nu afdække mulighederne for at give mere plads til erhvervslivet i Furesø

'I 2030 er Furesø en kommune med flere lokale arbejdspladser og iværksættere', lyder ét af byrådets mål for 2030. Men allerede nu efterlyser virksomhederne i Furesø mere plads og mulighed for at udvide.

Derfor vil Furesø Kommune, Furesøs Industri og Furesø Erhvervsforening nu afdække de forskellige erhvervsområders kvaliteter og potentialer og om de matcher virksomhedernes behov.

"Udgangspunktet for den nye analyse er det bedst mulige: Aldrig har vi haft så mange virksomheder og arbejdspladser i Furesø som nu," siger Ole Bondo Christensen (A), Furesøs borgmester og formand for kommunens erhvervskontaktudvalg efter et møde med erhvervslivets repræsentanter i udvalget.

"I Furesø udlægger vi ikke nye naturområder til erhverv, for vi vil holde fast i den balance, vi har mellem by og land, natur og bebyggelse. I stedet kan vi se grundigt på lokalplanerne for de forskellige erhvervsområder og sikre os, at de bliver udnyttet optimalt. Måske kan der bygges højere eller tættere, hvis virksomheden ønsker det. Det kræver et nært samarbejde, hvis vi skal møde virksomhedernes præcise behov," understreger han.

Birgit Ritter, formand i Furesø Erhvervsforening, er klar til at bidrage til analysearbejdet.

"Iværksættertrangen er stor i Furesø, og vi skal gøre det helt oplagt for en nystartet virksomhed at søge mod de lokale erhvervsområder i stedet for ud af kommunen. I erhvervsforeningen vil vi især spørge ind til, om der er ubrugte kvadratmeter eller bygninger, der kan bruges mere effektivt, og om vi kan skabe opmærksomhed om dem til glæde for såvel ejerne, lejere i bygningen og måske også nye virksomheder på udkig efter et sted at starte op," siger hun.

Samtidig står virksomhederne også med en række konkrete behov, som erhvervsområderne skal dække, hvis de fortsat skal være attraktive, fortæller Mogens Brusgaard, formand i Furesø INDUSTRI og næstformand i Erhvervskontaktudvalget.

"Furesøs virksomheder forholder sig både til deres egen produktion og til større dagsordener som især den grønne omstilling. Hvis du overvejer at udvide, bygge i højden, eller omdanne p-pladser til flere kvadratmeter, har du også brug for at vide, om du må sætte solceller på det nye tag eller om dine medarbejdere kan komme til arbejde med offentlig transport. Så det giver rigtig god mening, at vi nu ser lokalplanerne efter i sømmene, så virksomhederne ved, hvad de kan planlægge efter, og så lokalplanerne stadig er relevante," siger han.

Furesø Kommunes forvaltning vil invitere ejere af bygninger, lejere (virksomhederne), mæglere og Furesøs politikere til møder i erhvervsområderne Walgerholm, Farum Erhvervspark og Sydlejren/Flyvestationen i foråret 2022. Derefter følger de øvrige.

På dagsordenen er blandt andet den grønne omstilling, lokalplaner, infrastruktur og grøn mobilitet samt indbrudsforebyggelse.

Antal beskæftigede i Furesø (ultimo nov.)

           

År

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

Antal

12751

12884

12470

12756

12918

13267

13055

13406

14110

14037

14116

Kilde: dst.dk (tal for 2021 opgøres først om 1 år)

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum