Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret

Nyt mesterstykke fra Granhøj Dans

Del

Bliv rørt til både tårer og latter i Dette er ikke Svanesøen…

En danseforestilling med levende uddrag af Tjajkovskijs kendte musik til balletten Svanesøen - men nu med pingviner i stedet for svaner!

Gæstespil på Odin Teatret søndag den 3. oktober kl. 19.00.

Der er langt fra kærlighedshistorien mellem prins Siegfried og svaneprinsessen Odette i Tjajkovskijs Svanesøen til virkelighedens proformaægteskab mellem Tjajkovskij og hustruen Antonina. Hun var hans elev på musikkonservatoriet i Moskva, og hun var stormende forelsket i ham. Tjajkovskij var til gengæld ikke forelsket i hende, men i datidens Rusland kunne man ikke sige, at man var homoseksuel.

Det centrale i balletten Svanesøen er ballerinaens graciøse fremstilling af svanen med de smukke, lange lemmer og den elegante hals. Pingviner har hverken lange lemmer eller en hals. Og det er lige netop afsættet for den bevægende danseforestilling. Antonina var følelsesmæssigt ligeså handicappet som en pingvin, når hun forgæves rakte ud efter Tjajkovskij.

I Dette er ikke Svanesøen… sætter fire dansere/pingviner hendes længsel i scene. Det bliver til både smuk og rørende dans.

Medvirkende i forestillingen er den fantastiske pianist Maria Eshpay og fire internationalt

anerkendte dansere: Laslo Fulop, Sofia Pintzou, Heli Pippingskold og Mikolaj Karczewski. Forestillingen er skabt af Palle Granhøj i tæt samarbejde med danserne.

Dette er ikke Svanesøen… er støttet af Statens Kunstfond.

Nøgleord

Billeder

Links

Information om Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret

Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret
Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro

http://www.odinteatret.dk

Følg pressemeddelelser fra Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret

International fejring af Eugenio Barba, der fylder 8528.9.2021 16:38:25 CEST | Pressemeddelelse

I et initiativ, der udspringer fra Ouro Pretos Universitet i Brasilien i samarbejde med tre andre, brasilianske universiteter, hyldes Eugenio Barba på verdensplan i anledning af, at han bliver 85 den 29. oktober 2021. Hyldesten foregår som et internationalt og virtuelt seminar og møde, der med fri online-adgang bliver transmitteret på YouTube på en kanal med navnet Terceiro Teatro 2021. Overskriften er Møder om Tredje teater og Teaterantropologi, to begreber, Eugenio Barba har udtænkt, og som i dag er almindelig teaterfagsterminologi på universiteter verden over. Arrangementet er delt op i tre forløb af én arbejdsuges varighed i den sidste uge af september, oktober og november. Overskrifterne er: Tredje Teater, Teaterantropologi og identitet samt Kulturindgreb og kunstneriske netværk. Det vil bestå af konferencer, paneldiskussioner og arbejdsdemonstrationer. Teaterfolk, universiteter og forskere fra Brasilien, Argentina, Colombia, Cuba, Ecuador, Frankrig, Italien, Peru og Storbritannie

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum