Velliv Foreningen

Nye værktøjer rykker trivselsmålinger ind i den digitale verden: Grundig guide vil skabe overblik

Del

Arbejdet med trivsel, arbejdsglæde og stressforebyggelse på arbejdspladsen bliver mere og mere digitalt. En ny guide fra Velliv Foreningen skal hjælpe arbejdspladserne med at skabe overblik over de mange muligheder.

Pling! En besked tikker ind fra en trivselsapp på din smartphone. Det er tid til at svare på fem udsagn om, hvordan du har haft det på arbejdet i løbet af de seneste 14 dage. Besvarelsen, der er anonym, tager få sekunder men kan være med til at give din arbejdsgiver et bedre indblik i, hvordan det står til med trivslen på jobbet, og det er vel at mærke i realtid.

Ovenstående eksempel kommer fra en trivselsapp - blot en af mange og et stadigt stigende antal digitale muligheder for at måle trivsel på arbejdspladsen.

Ifølge Henrik Ankerstjerne Eriksen, der er arbejdsmiljø- og udviklingskonsulent hos rådgivningsirksomheden TeamArbejdsliv, tager flere og flere virksomheder værktøjerne til sig for at kunne arbejde mere professionelt med mental sundhed på arbejdspladsen.

”Vi ser virksomheder bruger de digitale værktøjer til at få et bedre her og nu-indblik i medarbejdernes trivsel som supplement til APV- og trivselsundersøgelser. De traditionelle undersøgelser finder nemlig sted meget sjældnere og giver derfor ikke helt samme mulighed for rettidigt at sætte ind, før en afdeling kan ende i det røde felt i forhold til trivsel,” siger han.

Han understreger, at arbejdet med de digitale værktøjer stadig er i et tidligt stadie for mange virksomheder. Det skaber især et behov blandt små og mellemstore virksomheder for at få et overblik over mulighederne og aftale hvem der gør hvad.

Det er netop af den årsag, at Velliv Foreningen, der arbejder almennyttigt for at fremme mental sundhed i arbejdslivet, nu udkommer med en stor og grundig guide. Velliv Foreningen har lavet en test af seks udvalgte digitale værktøjer, som danner grundlag for guiden. Den gennemgår de digitale trivselsapps med det formål at gøre især SMV’er klogere på, om nogle af de mange digitale værktøjer kunne passe til deres arbejdsplads.

”Mental sundhed kan være svært at få greb om. Men i de forskellige onlineværktøjer og apps bliver det meget konkret, hvordan man kan komme i gang med at styrke trivslen. Derfor kan sådanne værktøjer være en god måde at komme i gang på. Vi er glade for at kunne stille denne velgennemarbejdede test til rådighed for de danske virksomheder og ikke mindst SMV’erne, så de får et godt grundlag for at vurdere, om det skal anskaffes,” siger Velliv Foreningens programchef Lars Bo Pedersen, som dog understreger, at de digitale værktøjer aldrig kan stå alene, men kan være afsæt for den vigtige samtale om trivsel mellem leder og medarbejder.

Om guiden: Seks værktøjer er testet

Implement Consulting Group og TeamArbejdsliv har udarbejdet guiden på vegne af Velliv Foreningen. I alt er seks digitale værktøjer valgt ud og har undergået et testforløb.

For at undersøge, hvilke udfordringer der kan være forbundet med opstart og implementering af digitale løsninger, har test-eksperterne fulgt SMV’er, som har gennemgået en opstartsperiode over 1-2 måneder. SMV’erne har repræsenteret forskellige brancher i Danmark fra håndværksfag til IT- og kursusvirksomhed.

Leverandørerne af de digitale løsninger har været ansvarlige for opstarten, sådan som de normalt opstarter nye kunder. SMV’ernes medarbejdere og ledelse er blevet interviewet om deres oplevelser og har præsenteret, hvordan de anvender værktøjerne. For at indsamle viden om brug over en længere periode er virksomheder, som har anvendt værktøjerne i længere tid, også blevet interviewet.

Det hele er gennemgået, sammenlignet og analyseret i forhold til det mental sundhedsfaglige indhold, funktionalitet og brugervenlighed. Intentionen er ikke at anbefale én løsning frem for en anden, men derimod give SMV’er mulighed for selv at tage stilling til hvilken løsning, der bedst matcher deres behov.

Find guiden på Velliv Foreningens hjemmeside her

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Velliv Foreningen

Velliv Foreningen
Velliv Foreningen
Lautrupvang 10
2750 Ballerup

22 60 07 18https://www.vellivforeningen.dk/

Vi skaber overskud i livet

I Velliv Foreningen arbejder vi for, at flere danskere får et godt liv med overskud.

Alle vores 350.000 medlemmer ejer pensionsselskabet Velliv. Som kunde hos Velliv er man automatisk medlem af Velliv Foreningen.

I de år, hvor der er overskud af Velliv Foreningens investeringer, udbetaler vi bonus til medlemmerne og støtter projekter, der fremmer den mentale sundhed i arbejdslivet. Midlerne kan søges af alle virksomheder, foreninger og organisationer.

Som medlem af Velliv Foreningen har man mulighed for at deltage i medlemsaktiviteter, stemme til valgene og stille op til vores repræsentantskab, der vælger bestyrelsen og beslutter fordelingen af overskuddet.

Læs mere om Velliv Foreningen her.

Følg pressemeddelelser fra Velliv Foreningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Velliv Foreningen

Velliv Foreningen donerer 4 mio. kr. til genstart af varmestuer og væresteder for samfundets mest udsatte10.5.2021 09:59:36 CEST | Pressemeddelelse

Den anden coronanedlukning i Danmark betød lukning af flere hundrede genbrugsbutikker, der finansierer aktiviteter målrettet de mest udsatte borgere i Danmark. Det fjernede indtægtsgrundlaget for en række landsdækkende sociale organisationer. Nu giver Velliv Foreningen en økonomisk håndsrækning på 4 mio. kr. til at genstarte organisationernes aktiviteter.

Ny undersøgelse før Danmarks Mentale Sundhedsdag: Hver tredje har haft det psykisk dårligt på arbejdet det seneste år7.10.2020 09:13:52 CEST | Pressemeddelelse

Virksomheder landet over sætter torsdag d. 8. oktober fokus på mental sundhed. En ny undersøgelse viser samtidig, at omkring hver tredje af de adspurgte erhvervsaktive har følt sig stresset eller på anden vis haft det psykisk dårligt i forbindelse med deres arbejde det seneste år. 643 private og offentlige virksomheder har modtaget en bevilling fra Velliv Foreningen til at afholde et arrangement om mental sundhed på arbejdspladsen i anledning af Danmarks Mentale Sundhedsdag, og torsdag den 8. oktober fejrer vi dagen. Formålet med Danmarks Mentale Sundhedsdag er at få startet samtalen om trivsel, arbejdsfællesskab, kommunikation og så videre. Ser man på en ny undersøgelse foretaget af Voxmeter for Velliv Foreningen, der står bag Danmarks Mentale Sundhedsdag, er der da også hårdt brug for et øget fokus på mental sundhed på arbejdspladserne. Voxmeter har spurgt over 2.000 personer i beskæftigelse på tværs af branche, geografi, køn og alder. Flere end hver tredje siger, at de har følt sig

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum