Nye online ressourcer om borderline

Del

Borderline er den mest almindelige form for personlighedsforstyrrelse. Det er en sygdom, der er svær at håndtere for både den berørte og deres pårørende. Og det kan være uoverskueligt at finde hjælp. Derfor har psykoterapeut Michael Søderberg udgivet en række online ressourcer om borderline til patienter og deres pårørende.

Der findes mange forskellige former for personlighedsforstyrrelser. Den mest almindelige diagnose er borderline. Det er en følelsesmæssigt ustabil personlighedsforstyrrelse, hvor den syge ofte kan handle impulsivt og have svingende humør og følelser.  

Har du borderline, er dit forhold til dine pårørende ofte også præget af kaos. Derfor er det heller ikke kun en svær diagnose for den pågældende. Det er en sygdom, som ofte påvirker alle i omgangskredsen. Af den grund er det også vigtigt, at både den berørte og de pårørende ved noget om sygdommen.

Find online-hjælp til at forstå borderline

Det kan være både svært og dyrt at få hjælp til at forstå sygdommen. Derfor har psykoterapeut Michael Søderberg udviklet nogle online ressourcer om borderline. Her forklarer han både om symptomerne, behandlingsmulighederne og om andre begreber som f.eks. splitting og dissociation.

Han håber, at hans erfaring og viden kan gavne både personer med sygdommen, deres familie og venner. Her kan du få et større indblik i sygdommen og de adfærdsmønstre, den ofte resulterer i. Udover at komme med sin egen viden, henviser han også til andre gavnlige ressourcer.

Med sine onlineressourcer kan både den pågældende og dennes omgangskreds få en bedre forståelse af borderline. Det er også godt, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har symptomer på det. Eller hvis du har brug for at forklare om sygdommen til nye bekendtskaber.

En hyppig sygdom, som ingen kender til

Der er mange tabuer omkring psykiske sygdomme, og det kan være svært at tale om – selv med ens allernærmeste. Og når det kommer til en personlighedsforstyrrelse, bliver samtalen kun sværere. Der er nemlig mange fordomme og manglende forståelse for psykiske sygdomme, som falder inden for spektret af personlighedsforstyrrelse.

Men borderline er ikke en ualmindelig diagnose. Det er en hyppig diagnose inden for psykiatrien. Derfor er det også vigtigt, at flere kender til den. Ellers kan det nemlig have store negative konsekvenser for sygdomsforløbet.

Hvad er symptomerne på borderline?

Som med de fleste psykiske sygdomme er der mange forskellige grader af borderline. Og symptomerne er ikke det samme hos alle, som er ramt af den.

Et af de mest hyppige kendetegn er en tendens til at handle impulsivt og have et ustabilt humør. Personer med borderline kan få pludselige og voldsomme udbrud af vrede – nogle gange uden en tydelig årsag. De kan også være meget usikre og have et stort behov for kontakt. Og så kan de ofte være selvdestruktive, dvs. de er i risiko for at gøre skade på sig selv.

Derfor er det også enormt vigtigt, at der bliver udbredt mere viden om diagnosen. Der findes nemlig behandlingsmetoder, og mange af dem kan have en stor, positiv effekt. Det hjælper desuden, hvis den pågældendes omgangskreds er opmærksomme på symptomer og adfærdsmønstre. På den måde kan de pårørende nemlig også gøre en stor forskel. 

Nøgleord

Kontakter

Michael Søderberg
51 53 76 71

Billeder

Information om MX Press

MX Press
Marielundvej 46
2730 Herlev

https://mxpress.dk/

Michael Søderberg er psykoterapeut med speciale borderline og familieterapi.

Følg pressemeddelelser fra MX Press

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra MX Press