SMVdanmark

Nye analyse fra SMVdanmark: Færdselsuheld med trailere koster flere liv end højresvingene lastbiler

Del

Over en 10-årig periode fra 2009-2018 har færdselsuheld med trailere kostet 42 liv, hvilket er mere end de 37 dræbte af højresvingende lastbiler. Trailere skal ikke synes regelmæssigt, og der findes over en halv million danske trailere, der er ældre end 15 år.

Særligt tunge trailere, der kan køre med en samlet vægt på over 750 kg – fx hestetrailere, bådtrailere og campingvogne – udgør en særlig risiko. De har selvstændige bremsesystemer, men ingen fagpersoner tilser, at disse også virker efter hensigten. Samlet set findes der 115.309 tunge trailere, der er ældre end 10 år, men som fortsat har nummerplader og ret til at køre på de danske veje.

Hovedpointer fra undersøgelsen:

  •  42 dræbte i færdselsuheld med trailere fra 2009-2018.
  •  557 personskader, heraf 286 alvorlige, i færdselsuheld med trailere fra 2009-2018.
  •  Juli er højsæson for uheld med trailere.
  •  Der sker i gennemsnit et uheld med trailer hver anden dag.
  •  533.891 indregistrerede trailere i Danmark er ældre end 15 år

Analysen er vedhæftet. 

"Jeg var overrasket over hvor mange uheld og dræbte der vi dykkede ned i tallene" siger Alexander Nepper, politisk chefkonsulet ved SMVdanmark og forsætter, "Antallet af ældre trailere i Danmark kom bag på os, det er rigtig mange kørertøjer der frit kan kører på vejene, uden at fagpersoner sikre sig at de også er sikre at kører med."

"Vi kender alle nogen der har en gammel trailer stående, og som kun bruges et par gange om året. Men det er især her man bør være ekstra opmærksom på dæk, lys og bremser, for når de svigter kan det have dødelig udgang."

"Vi opfordrer transportministeren til, at kikke på en opdatering af synskravet for ældre trailere og især tunge trailere med bremsesystemer. For de kan udgøre en falsk tryghed for bilisterne, hvis de ikke virker når de skal." siger Alexander Nepper, politisk chefkonsulent ved SMVdanmark.  

SMVdanmark opfordrer til, at trailere med egne bremsesystemer indkaldes til syn, så fagpersoner kan tage stilling til standen, som det også sker med andre køretøjer med danske nummerplader. 

Nøgleord

Kontakter

Vedhæftede filer

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

Politikere lukker hul: Selvstændige kan nu passe corona-ramte børn hjemme20.9.2020 11:55:35 CESTPressemeddelelse

Selvstændige bliver en del af den nye ordning, hvor forældre kan passe deres hjemsendte, corona-ramte børn på barselsdagpenge. Dermed lukker politikerne det hul, som opstod i sidste uges trepartsaftale mellem regeringen, fagbevægelsen og de store arbejdsgivere. SMVdanmark takker for, at politikerne har lyttet, men mener også, det er helt fair og naturligt, at selvstændige bliver inkluderet i ordningen.

Selvstændige glemmes i ny aftale om corona-ramte børn11.9.2020 15:48:07 CESTPressemeddelelse

Hvis man bliver nødt til at passe sine børn, fordi de er hjemsendt med mistanke om corona, kan man nu få barselsdagpenge. Men kun hvis man er lønmodtager. Er man selvstændig eller freelancer, er der ingen hjælp at hente. Det er resultatet af en ny trepartsaftale mellem regeringen, fagbevægelsen og de store arbejdsgivere i blandt andet Dansk Industri og Dansk Erhverv. Det er dybt skuffende, mener SMVdanmark, der kræver, at de selvstændige bliver hørt, når staten åbner pengekassen til grupper på arbejdsmarkedet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum