Lolland Kommune

Ny ungdomsuddannelse i tæt samarbejde mellem Lolland og Guldborgsund

Del

Den nye forberedende grunduddannelse, FGU, der bl.a. afløser produktionsskolerne, skal etableres i et tæt samarbejde mellem Lolland og Guldborgsund kommuner.

De to kommuner har anbefalet overfor undervisningsministeren, at uddannelsen skal dække hele Lolland-Falster og dermed danne rammen for omkring 475 unge, der har brug for forberedende uddannelse, inden de er klar til en ordinær uddannelse eller et job.

De to kommuners borgmestre har anbefalet overfor undervisningsministeren, at uddannelsen får hovedkvarter i Maribo, mens selve undervisningen kommer til at foregå fire steder, der i dag rummer produktionsskoleaktiviteter: på Eggertsvej i Nykøbing, i Toreby, i Maribo og i Nakskov. Målet er, at undervisningen fortsat er placeret tæt på de unge og i nær forbindelse med offentlige transportmuligheder.

Undervisningsministeren afgør den endelige placering i slutningen af juni.

Holger Schou Rasmussen, borgmester i Lolland Kommune, siger:

”Guldborgsund og Lolland udgør et naturligt fællesskab med fælles ungdoms- og videreuddannelser og et sammenligneligt arbejdsmarked. Derfor er det også oplagt at etablere et fælles og stærkt FGU. Med en central placering af institutionen i Maribo og afdelinger i Nakskov og Nykøbing Falster vil de to kommuner have et godt udgangspunkt for, at det nye samarbejde bliver en succes."

Kommunerne har en stor interesse i at skabe en god uddannelse til de unge, hvor de unge lykkes med at komme videre i uddannelse og job. Derfor skal kommunerne udpege medlemmer til uddannelsesinstitutionens bestyrelse, ligesom arbejdsmarkedets parter og medarbejderne også bliver repræsenteret. Kommunernes byråd udpeger medlemmerne til den første bestyrelse i august måned.

John Brædder, borgmester i Guldborgsund Kommune, siger: 

”Jeg ser frem til, at vores unge allerede om et års tid vil få et bredt dækkende og kvalificerende uddannelsestilbud, som kan skabe et håb om og fundament for at komme videre i tilværelsen med hensyn til både job og uddannelse. På Lolland-Falster skal vi have en bred palet af uddannelser, så vi giver vores unge det bedste afsæt, og det bliver ved med at være attraktivt at uddanne sig lokalt. Et nyt fælles og stærkt FGU er en vigtig brik i det puslespil.”

Den nye forberedende grunduddannelse, er resultatet af en politisk aftale mellem regeringen, DF, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Aftalen sætter nye, ambitiøse mål for andelen af unge, der skal have en ungdomsuddannelse og samler de mange forberedende tilbud, der indtil nu har været for de unge: produktionsskole, Kombineret ungdomsuddannelse KUU, erhvervsgrunduddannelse EGU, almen voksenuddannelse AVU, ordblindeundervisning OBU og forberedende voksenuddannelse FVU.

Samlingen af de mange tilbud skal styrke sammenhængen i indsatsen og løfte den samlede kvalitet i uddannelsesindsatsen for de unge. FGU-uddannelsen skal hovedsageligt forberede de unge til en erhvervsuddannelse, men skal også give mulighed for undervisning, der kan kvalificere til optagelse på HF og andre gymnasiale uddannelser. Samtidig skal uddannelsen give mulighed for, at en mindre gruppe unge får et kvalificeret fundament for – med et kompetencebevis i hånden – at opnå beskæftigelse på et ufaglært arbejdsmarked. Uddannelsen er målrettet unge under 25 år.

Nøgleord

Kontakter

John BrædderBorgmester, Guldborgsund Kommune

25 18 03 90

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

SOSU-elev i Lolland Kommune er blandt Danmarks bedste2.4.2019 06:05:00 CESTPressemeddelelse

Ikke alene går Simone Hansen op i sin uddannelse som social- og sundhedsassistent med liv og sjæl. Hun er også mere end almindeligt dygtig til sit fag. Det har hun vist i sine praktikperioder i Lolland Kommune, og det blev slået fast med syvtommersøm, da hun og hendes makker fra SOSU-skolen i Nykøbing Falster sidste år vandt Regionsmesterskabet i Skills for social- og sundhedsassistentelever. Nu er turen kommet til DM i Skills, der løber af stablen i Arena Næstved 4.-6. april, hvor Lolland Kommune er med for at heppe.

Folkesundhedskonsulenter fra hele landet kommer til Lolland27.3.2019 06:05:00 CETPressemeddelelse

WHO’s nationale netværk Sund By Netværket har inviteret deres 53 medlemskommuner til netværksdage 3.-4. april i Factory Lodge i Holeby. Her skal de fordybe sig i den nyeste viden om unges trivsel ud fra temaet ”Vores unge – vores fremtid!”. I løbet af de to dage vil der blive holdt en række oplæg om emnet, og deltagerne får mulighed for at udveksle erfaringer og gode ideer. Som eksempel på et lokalt, succesfuldt sundhedsinitiativ for unge skal de blandt andre møde Lolland-Falster Brandvæsens brandkadetter.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum