Lolland Kommune

Nyt initiativ: Partnere til internationale medarbejdere får støtte til jobsøgning

Del

Lolland Kommune tilbyder nu partnere til internationale medarbejdere i lokale virksomheder et gratis forløb med personlig vejledning i at søge job. Formålet med indsatsen er at sikre internationale familiers tilknytning lokalt som et led i kommunens strategiske fokus på international rekruttering og bosætning.

Mange internationale tilflyttere oplever udfordringer med at finde fodfæste på det danske arbejdsmarked. Dels på grund af sproglige barrierer og dels fordi, der er kulturelle forskelle på, hvordan jobsøgning fungerer i Danmark i forhold til udlandet. Derfor lancerer Lolland Kommune nu et nyt og skræddersyet tilbud: en job-til-partnerpakke. Målgruppen er medfølgende partnere til internationale medarbejdere på Lolland, og tilbuddet består af personlig vejledning om jobsøgning i Danmark, sprogundervisning, netværksmuligheder og udvikling af en personlig jobsøgningsstrategi.

”På Lolland oplever vi en stor vækst af internationale tilflyttere, som kommer hertil for at arbejde. Det er en potentiel gevinst for vores område i det hele taget og for de lokale virksomheder, der har brug for kvalificeret arbejdskraft nu og fremover. Derfor er det vigtigt, at vi i Lolland Kommune understøtter, at det bliver en succes for alle parter,” fortæller formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Vibeke Grave, og fortsætter:

”Mange internationale medarbejdere flytter med deres partner til Lolland, og det er afgørende, at hele familien trives, hvis de skal have lyst til at blive. En væsentlig del af det er, at partneren også får et job. Men det er ikke nemt, når sproget og arbejdsmarkedet er anderledes, end man er vant til, og mange vil derfor have glæde af en hjælpende hånd. Netop det giver vi dem med job-til-partnerpakken, og allerede nu har vi eksempler på, at indsatsen gør en positiv forskel.”

Til projektet er der afsat ressourcer hos to medarbejdere. En virksomhedskonsulent fra Jobcenter Lolland og en udviklingskonsulent fra Sektor for Strategi og Politik. De er også holdet bag Lolland Kommunes Newcomerservice, og de har siden starten af sommeren været i gang med aktivt at opsøge de lokale virksomheder og informere om job-til-partnerpakken. Ud fra de mange henvendelser de i løbet af det seneste år har fået fra både virksomheder og internationale tilflyttere, mærker de på forhånd en stor interesse for hjælpen og ikke mindst tilfredshed med de resultater, der indtil videre er kommet ud af den.

Projektet kører i to år frem til foråret 2026, og det vil løbende blive evalueret.

Om job-til-partnerpakken

Lokale virksomheder i Lolland Kommune kan tilbyde deres nye internationale medarbejdere job-til-partnerpakken til deres medfølgende partnere. Partneren skal selv kontakte Newcomerservice for at starte op, og herefter modtager de en velkomstmail med information om forløbet og en invitation til en opstartssamtale.  

Forudsætninger for at deltage:

  • Partneren skal bo i Lolland Kommune.
  • Partneren skal være aktivt jobsøgende og som minimum kunne tale nogenlunde engelsk.
  • Partneren skal være indstillet på, at jobsøgning er krævende og være motiveret for forskellige typer af jobs.
  • Partneren kan ikke forvente ansættelsesgaranti, da det er virksomhederne, der ansætter.

Job-til-partnerpakken indeholder:

  • Opstartssamtale om jobsøgning med udarbejdelse af individuel jobsøgningsstrategi.
  • 1. opfølgningssamtale senest efter 6 uger.
  • 2. opfølgningssamtale senest 6 uger efter den første samtale.
  • Løbende invitationer til månedlige jobsøgningsworkshops afholdt af Newcomerservice.
  • Vejledning til opskrivning ved Lolland Sprogskole.
  • Vejledning om og henvisning til, hvordan der kan startes egen virksomhed i regi af Business Lolland-Falsters ”Business Days”.
  • Vejledning om uddannelsesmuligheder i Danmark.

Kontaktinformation til virksomheder

Lokale virksomheder er velkomne til at kontakte udviklingskonsulent Martina Frang Mostad og virksomhedskonsulent Martin Hansen på mail newcomers@lolland.dk eller tlf. 21 47 73 43, hvis de har spørgsmål eller vil aftale et møde om job-til-partnerpakken.

Nøgleord

Kontakter

Vibeke GraveFormand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget

Tlf:25 12 00 04

Martin Bruun HansenvirksomhedskonsulentJobcenter Lolland, Arbejdsmarked

For information til virksomheder om job-til-partnerpakken.

Tlf:21 47 73 43

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Lolland Kommune hejser for 10. gang flaget til ære for udsendte og veteraner23.8.2024 06:10:00 CEST | Pressemeddelelse

Siden 2015 har Lolland Kommune og de lollandske soldaterforeninger afholdt national flagdag for udsendte og veteraner. Torsdag den 5. september 2024 er det dermed 10. gang, at dagen markeres i kommunen med offentlige højtideligheder og en reception for de lokale veteraner. Som optakt til flagdagen er der på Nakskov Bibliotek mulighed for at opleve Udsendt af Danmarks udstilling ”Gennem Ild & Vand” og deltage i to aftenarrangementer: Et foredrag og paneldebat om NATO og Udsendt af Danmark LIVE med fire veteraners fortællinger om deres missioner gennem tiden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye