Velliv Foreningen

Ny undersøgelse før Danmarks Mentale Sundhedsdag: Hver tredje har haft det psykisk dårligt på arbejdet det seneste år

Del

Virksomheder landet over sætter torsdag d. 8. oktober fokus på mental sundhed. En ny undersøgelse viser samtidig, at omkring hver tredje af de adspurgte erhvervsaktive har følt sig stresset eller på anden vis haft det psykisk dårligt i forbindelse med deres arbejde det seneste år.

643 private og offentlige virksomheder har modtaget en bevilling fra Velliv Foreningen til at afholde et arrangement om mental sundhed på arbejdspladsen i anledning af Danmarks Mentale Sundhedsdag, og torsdag den 8. oktober fejrer vi dagen.

Formålet med Danmarks Mentale Sundhedsdag er at få startet samtalen om trivsel, arbejdsfællesskab, kommunikation og så videre. Ser man på en ny undersøgelse foretaget af Voxmeter for Velliv Foreningen, der står bag Danmarks Mentale Sundhedsdag, er der da også hårdt brug for et øget fokus på mental sundhed på arbejdspladserne.

Voxmeter har spurgt over 2.000 personer i beskæftigelse på tværs af branche, geografi, køn og alder. Flere end hver tredje siger, at de har følt sig stresset eller på anden måde har haft det psykisk dårligt i forbindelse med deres arbejde det seneste år. Samtidig svarer omkring hver fjerde, at de enten er helt eller delvist enige i, at det kan være svært at tale om mentale udfordringer på arbejdspladsen.

Kombinationen af, at så mange har det mentale udfordringer og samtidig oplever, at det er svært at starte samtalen, bekymrer Velliv Foreningen, der arbejder almennyttigt for at fremme mental sundhed i arbejdslivet.

”Vi har længe vidst, at der er udfordringer på arbejdspladserne med mental sundhed, og at det er en af de største faktorer for sygemeldinger. Derfor er det et problem, at så mange samtidig oplever det som svært at tale om, hvordan de har det,” siger Lars Bo Pedersen, programchef for Velliv Foreningen.

Behov for mærkedag
Tallene bekræfter behovet for en mærkedag som Danmarks Mentale Sundhedsdag, mener Lars Bo Pedersen.

”Vi bilder os selvfølgelig ikke ind, at én årlig begivenhed alene kan ændre på det, men vi har for eksempel set Knæk Cancer-mærkedagen sætte en markant dagsorden og gøre en forskel. På samme vis håber vi, at Danmarks Mentale Sundhedsdag hvert år kan minde os alle om, hvor vigtigt det er at få startet samtalen om de mentale udfordringer på arbejdspladsen,” siger han.

Behovet bliver bekræftet yderligere, når man dykker ned i Voxmeter-undersøgelsen. Her er det aldersgruppen 18-34-årige, der både oplever det som sværest at tale om problemer, og dem, der har det højeste antal sygemeldinger som følge af stress eller andre mentale udfordringer.

”Det er vigtigt, at man som ung får en god start på et langt arbejdsliv. Samtidig er man også mest udsat, når man starter på sit første job. Så det er et vigtigt område at sætte fokus på i forhold til at forebygge mistrivsel,” siger Lars Bo Pedersen.

Om Danmarks Mentale Sundhedsdag
Danmarks Mentale Sundhedsdag arrangeres af Velliv Foreningen, der arbejder almennyttigt for at fremme mental sundhed i arbejdslivet. I år er det anden gang, begivenheden finder sted. Den handler om at få arbejdspladser til at sætte fokus på mental sundhed via et event, der med samtale og læring fremmer mental sundhed på arbejdspladsen. I år har 1.075 virksomheder søgt om støtte på op til 10.000 kr. til et event. Et uddelingsudvalg på 12 eksperter inden for mental sundhed har sammen med Velliv Foreningen udvalgt 643 modtagere af støtte for et samlet beløb på 6,4 mio. kr. 

Kontakter

For yderligere info

Kontakt
Nicolaj Truelsen
Primetime Kommunikation
42669543
ntr@primetime.dk

Vedhæftede filer

Information om Velliv Foreningen

Velliv Foreningen
Velliv Foreningen
Lautrupvang 10
2750 Ballerup

22 60 07 12https://www.vellivforeningen.dk/
Vi skaber overskud i livet

I Velliv Foreningen arbejder vi for, at flere danskere får et godt liv med overskud.

Alle vores 350.000 medlemmer ejer pensionsselskabet Velliv. Som kunde hos Velliv er man automatisk medlem af Velliv Foreningen.

I de år, hvor der er overskud af Velliv Foreningens investeringer, udbetaler vi bonus til medlemmerne og støtter projekter, der fremmer den mentale sundhed i arbejdslivet. Midlerne kan søges af alle virksomheder, foreninger og organisationer.

Som medlem af Velliv Foreningen har man mulighed for at deltage i medlemsaktiviteter, stemme til valgene og stille op til vores repræsentantskab, der vælger bestyrelsen og beslutter fordelingen af overskuddet.

Læs mere om Velliv Foreningen her.

Følg pressemeddelelser fra Velliv Foreningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Velliv Foreningen

Mental sundhed vigtigere end nogensinde før: Lokal virksomhed opfordrer til at søge penge fra nyåbnet pulje2.5.2020 08:00:00 CESTPressemeddelelse

Den mentale sundhed er vigtigere end nogensinde før på grund af coronakrisen, mener både eksperter og virksomheder selv. Derfor opfordrer HR-partner hos Aarhus Havn andre virksomheder til at søge om penge til Danmarks Mentale Sundhedsdag 2020 nu, ligesom de selv gjorde sidste år. Hverdagen på Aarhus Havn har været som for de fleste andre virksomheder under coronakrisen: præget af uvished, omskiftelighed og bekymringer. Selvom mange har kunnet fortsætte med at arbejde, har det været under en masse nye retningslinjer, forklarer HR partner Maria Frederiksen fra Aarhus Havn. ”På grund af den særlige situation har vores tillidsrepræsentanter ringet rundt og snakket med medarbejderne og spurgt, om de føler sig trygge og sikre, og om de går og har særlige bekymringer,” siger Maria Frederiksen, der mener, at fokus på den mentale sundhed er særlig vigtig i disse krisetider. Hun går derfor lige nu og tænker over gode idéer til igen i år at søge om penge til et event om mental sundhed på arbejdsp

Forskere vil undersøge hvordan COVID-19-krisen påvirker arbejdsfællesskabet og den mentale sundhed i private virksomheder17.4.2020 07:00:00 CESTPressemeddelelse

D. 11 marts blev arbejdslivet og livet ændret natten over. I over en måned har mange arbejdet hjemmefra, mens andre møder ind til en helt ny hverdag på jobbet. Nyt forskningsprojekt undersøger, hvordan den ekstraordinære situation påvirker arbejdsfællesskabet og mental sundhed hos ledere og medarbejdere i private virksomheder. Velliv Foreningen støtter projektet med 2,5 mio. kr., og allerede til efteråret er forskerne klar med konkrete værktøjer til virksomhederne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum