EjendomDanmark

Ny uddannelse skal styrke vækst og innovation i ejendomsbranchen

Del

Asset Management, lejeret, PropTech og Data Management. Et helt nyt uddannelsestilbud fra Erhvervsakademi Dania og EjendomDanmark skal understøtte vækst og innovation i ejendomsbranchen og sikre tilstrækkeligt med uddannede medarbejdere fremover. ProDomus, Aalborg Grundejerforening, hilser den nye uddannelse velkommen.

For første gang i Danmark tilbydes nu en samlet uddannelse for hele ejendomsbranchen på bachelorniveau, hvor omdrejningspunktet er forvaltning af fast ejendom. Med den nye diplomuddannelse har virksomhederne i ejendomsbranchen endnu bedre mulighed for at fastholde de dygtige medarbejdere, udvikle deres kompetencer gennem videreuddannelse, men også tiltrække nye talenter, og det glæder Jannick Nytoft, adm. direktør i EjendomDanmark.

”Uddannelsen er et vigtigt skridt mod at sikre flere kompetencer til branchen fremover – og det er helt afgørende, hvis vi skal holde trit med den vækst og udvikling, ejendomsbranchen er inde i,” siger han.

Skræddersyet til branchen
Uddannelsen er et samarbejde mellem EjendomDanmark og Erhvervsakademi Dania. Birgitte Riise Bjærge, erhvervsdirektør hos Erhvervsakademi Dania, mener, at det nye tilbud vil blive efterspurgt af studerende.

”De senere år har vi på erhvervsakademiet mærket en øget efterspørgsel efter kompetencegivende uddannelser på et højt niveau. Det unikke ved denne uddannelse er, at den er skræddersyet til ejendomsbranchen, hvor man står over for stadig mere komplicerede opgaver,” siger hun.

Uddannelsen henvender sig til et bredt udsnit af ansatte i ejendomsbranchen fx ejendomsadministratorer, som har behov for efteruddannelse, asset managers, investment managers, ejendomsudviklere og andre som beskæftiger sig med fast ejendom.

”Det nye tilbud vil forhåbentlig få endnu flere til at uddanne sig, men også få medarbejdere fra andre sektorer til at overveje en karriere i ejendomsbranchen,” siger Birgitte Riise Bjærge.

EjendomDanmarks ejendomsadministratoruddannelse (EA) har i mange år dannet et solidt fagligt fundament for ejendomsadministratorer, eller andre, som gerne vil målrette deres kompetencer inden for ejendomsbranchen. Med bacheloruddannelsen, der giver ECTS-point, får de studerende nu mulighed for at bygge oven på EA-uddannelsen.

Stort potentiale
At der er kommet en overbygning til EA-uddannelsen, er en styrke for ejendomsbranchen, mener Britta Jespersgaard, adm. direktør i ProDomus og repræsentant i EjendomDanmarks uddannelsesudvalg.

”Ejendomsbranchen skal tage ansvar og handle aktivt for tiltrækningen af fremtidens talenter. En ny uddannelsesretning er et vigtigt skridt for, at vi kan videreuddanne og styrke vores medarbejderes kompetencer,” siger hun.

Netop fordi uddannelsen er et nyt tilbud i Danmark, mener Britta Jespersgaard, at der vil være stor efterspørgsel på at få videreuddannet sig fra branchens side.

”En diplomuddannelse målrettet ejendomsbranchen vil have et stort potentiale og ikke mindst styrke tiltrækningskraften af dygtige medarbejdere til branchen. Ved at udbyde en bacheloruddannelse bliver karrierevejen mere synlig for de unge, der i dag står overfor deres karrierevalg.”

Fakta: Om uddannelsen
Hvor EA-uddannelsen henvender sig til ejendomsadministratorer, favner diplomuddannelsen også en række andre fag som asset og investment managers, ejendomsteknikere og -udviklere og kontoransatte vil have glæde af. De studerende på uddannelsen vil blandt andet runde disciplinerne inden for forvaltning af ejendomme, nemlig køb og salg, byggeteknik, jura, foreninger, PropTech, Data Management og kommunikation samt makroøkonomi. Diplomuddannelsen er bygget op af to obligatoriske moduler, en række retningsspecifikke moduler og nogle valgfrie moduler. Uddannelsen afsluttes med et afgangsprojekt.

Kontakter

Information om EjendomDanmark

EjendomDanmark
EjendomDanmark
Vester Farimagsgade 41
1606 København V

+45 33 12 03 30https://ejd.dk/

EjendomDanmark er erhvervsorganisationen for ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom i Danmark. Organisationen repræsenterer ca. 85% af det professionelle ejendomsmarked med over 100.000 medarbejdere og en omsætning på knap 100 mia. kroner. Medlemmerne er blandt andre pensionskasser, ejendomsselskaber, ejendomsadministratorer, grundejerforeninger, forsikringsselskaber og pengeinstitutter, fonde, advokater, ejendomsmæglere samt entreprenører, arkitekter og ingeniører.

Følg pressemeddelelser fra EjendomDanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra EjendomDanmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum