Aarhus Universitet: Arts

Ny leder af Grundtvig Centeret

Del

Katrine Frøkjær Baunvig tiltræder den første december som ny leder af Grundtvig Centeret ved Aarhus Universitet.

Katrine Frøkjær Baunvig. Fotokredit: Poul Ib Henriksen
Katrine Frøkjær Baunvig. Fotokredit: Poul Ib Henriksen

Katrine Frøkjær Baunvig kommer fra en stilling som lektor ved Syddansk Universitet og skal fra december lede Grundtvig Centeret, der er tilknyttet Institut for Kultur og Samfund ved Aarhus Universitet. Centeret, der blev oprettet i 2009, arbejder med udgivelsen af en digital kommenteret udgave af Grundtvigs værker og den dertil knyttede forskning og formidling.

”Den digitale udgave af Grundtvigs værker er i god fremdrift, og der er etableret klare strukturer omkring det filologiske arbejde. Nu er der et stort behov for at udgaven kommer i spil, og de nye muligheder i grundtvigforskningen udnyttes. Til den opgave har vi fundet den helt rigtige leder, der både har indsigt i Grundtvigs forfatterskab, digitale kompetencer og ideer til, hvordan ny forskning kan udnytte den digitale udgave,” fortæller Bjarke Paarup, der er leder af Institut for Kultur og Samfund.

Laboratorium for unge forskere

Den digitale udgave af Grundtvigs værker forventes at være færdig i 2030. Men store dele af forfatterskabet er nu tilgængelig online og åben for ny forskning.

”Min opgave som leder bliver at gøre det gode digitale arbejde, der samler sig på hjemmesiden grundtvigsvaerker.dk til udgangspunkt for kreativ forskning i Grundtvigs forfatterskab. Udover at kaste mig over mine egne spørgsmål til sammenhængskraften i Grundtvigs forfatterskab, vil jeg skabe et tværfagligt laboratorium for unge forskere, der inviteres til at undersøge Grundtvigs tekster med nye teknologiske og digitale værktøjer. Det kan vise sammenhænge i forfatterskabet, som man ikke før har været opmærksom på,” fortæller Katrine Frøkjær Baunvig.

Grundtvig til kommende genrationer

N.F.S. Grundtvig er en institution i dansk ånds- og samfundsliv, og hans forfatterskab er af stor betydning for den danske kultur- og mentalitetshistorie. Derfor er det også en vigtig opgave for centeret at få flere til at bruge hjemmesiden og teksterne.

”Den nye leder af Grundtvig Centeret skal arbejde tæt sammen med interessenter i Grundtvigmiljøet og på flere niveauer i uddannelsessektoren, så digitaliseringen også bidrager til at kommende generationer vil læse Grundtvig. Det besidder Katrine Frøkjær Baunvig de rette kompetencer til det, og jeg ser frem til samarbejdet mellem hende og bestyrelsen,” siger Karen Johanne Klint, der er bestyrelsesformand for Grundtvig Centeret.

CV Katrine Frøkjær Baunvig

16-18 Lektor, Religionsstudier og DATAKUBEN, SDU

14-16 Post.doc., Grundtvig Centeret, AU

13-14 Videnskabelig medarbejder, Grundtvig Centeret, AU

09-13 Ph.d.-studerende (4+4), Religionsvidenskab og Grundtvig Centeret, AU

Katrine Frøkjær Baunvig er forfatter til afhandlingen ”Forsamling først: N.F.S. Grundtvig og Émile Durkheims syn på fællesskab” (2013), til Tænkepausen om ”Romantik” (2014) og den kulturhistoriske monografi ”Den eneste ene. Historien om hvordan vi lærte at drømme om kærligheden” (2018)

Kontakt

Katrine Frøkjær Baunvig
Mail: baunvig@sdu.dkMobil: 61 79 13 46

Billeder

Katrine Frøkjær Baunvig. Fotokredit: Poul Ib Henriksen
Katrine Frøkjær Baunvig. Fotokredit: Poul Ib Henriksen
Download

Information om Aarhus Universitet: Arts

Aarhus Universitet: Arts
Aarhus Universitet: ArtsFølg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Nyt forskningsprojekt skal reducere antallet af svage læsere22.10.2018 13:06nyhed

Børn med alvorlige læse- og skrivevanskeligheder skal opdages tidligere, så de kan få støtte. Lærere skal have bedre redskaber til at kunne rette undervisningens fokus mod de forskellige elevers behov. Og forskerne skal have en dybere forståelse af børns skriftsproglige udvikling. Det er målene for et nyt forskningsprojekt med forskere fra DTU og DPU, Aarhus Universitet. Projektet er støttet af Innovationsfonden.

Nyt digitalt værktøj vækker begejstring blandt metaldetektorbrugere20.9.2018 08:24pressemeddelelse

Den 20. september lanceres den digitale platform DIME (Digitale Metaldetektorfund). DIME er en digital portal til registrering af den voksende mængde metaldetektorfund i Danmark. Med DIME kan amatørarkæologer registrere deres fund allerede ude i marken og sende data til museerne. Museerne kan herefter bygge videre på amatørarkæologernes data og deres enorme viden om fundene. Med DIME tilgængeliggøres en vigtig del af den danske kulturarv for offentligheden, og museerne får lettere ved at følge med de mange nye opdagelser.

Det tværkommunale skolepartnerskab FabLab@SCHOOLdk får prestigefyldt pris fra Stanford University26.6.2018 09:42pressemeddelelse

Kolding, Vejle og Silkeborg Kommune har siden 2014 samarbejdet med Aarhus Universitet i FabLab@SCHOOLdk om udvikling af teknologi-undervisning i folkeskolen. Det banebrydende samarbejde blev i sidste uge anerkendt på højt internationalt plan, da FabLab@SCHOOLdk på FabLearnEU konferencen i Trondheim modtog 2018 FabLearn Global Excellence - Organizational Leadership Award. Prisen blev overrakt af professor Paulo Blikstein fra Stanford University, USA.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum