Aarhus Universitet: Arts

Debatarrangement med Glenn Bech: Er kunsten blevet en legeplads for den hvide middelklasse i byerne?

Del

I årevis har teatre, museer og andre kunstinstitutioner forsøgt at udvide deres publikum – men med begrænset succes. Er kunsten mangfoldig nok, når den hovedsageligt samler en urban, hvid middelklasse – og hvad kan man gøre ved det? Det er spørgsmålet, som forfatter Glenn Bech og et stærkt panel vil diskutere tirsdag den 19. marts på Teatret Svalegangen til debatserien ”Art of Assembly”.

Når Teater Svalegangen tirsdag den 19. marts inviterer indenfor til debatserien ”Art of Assembly” bliver kunstens publikum sat under lup. For hvad betyder det, at kunst herhjemme primært tiltrækker en urban, hvid middelklasse ved at tilbyde kulturel kapital, til dem der får adgang, mens den udelukker andre? Og findes der en løsning? 

Det vil et panel bestående af forfatter og psykolog Glenn Bech, teaterskaber Sahar Rahimi, dramatiker og teaterinstruktør Sigrid Johannesen og leder af et tysk by-teater, Julia Wissert, debattere. 
  Hver især vil de byde ind med deres perspektiv: Glenn Bech konfronterer et homofobisk samfund lige så meget som en urban kunstscene, der søger at tilegne sig den homoseksuelle forfatter fra provinsen. Sahar Rahimi spørger, hvorfor klasse sjældent diskuteres åbent i kultursektoren. Sigrid Johannesen undersøger, hvordan teater kan tilbyde modfortællinger, mens Julia Wissert forsøger at gøre sit teater til et åbent, sikkert og mangfoldigt rum. 

Om arrangementet 

"The Art of Assembly" er en international serie af foredrag og samtaler om potentialet af forsamlinger inden for kunst, aktivisme og politik – denne 27. udgave arrangeret af Aarhus Universitets Afdeling for Dramaturgi og Teater Svalegangen, modereret af kurator Florian Malzacher og med støtte fra Aarhus Universitets Forskningsfond og Goethe Institut Danmark. Arrangementet finder sted på Teater Svalegangen kl. 19.00 den 19. marts.

Læs mere her: 

https://arts.au.dk/aktuelt/arrangementer/vis/artikel/the-art-of-assembly

Kontakter

Yderligere information 

Professor Peter M. Boenisch - Aarhus Universitet, Dramaturgi. 

Mail peter.boenisch@cc.au.dk

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Trivselsfremme i skolen kræver helhedsorienteret indsats19.4.2024 10:08:16 CEST | Pressemeddelelse

Trivsel og mistrivsel blandt skoleelever er et af tidens helt store spørgsmål, men hvad siger forskningen om trivsel og trivselsfremme i skolen? En ny forskningsoversigt fra DPU i e-bogsserien ’Pædagogisk indblik’ giver en indføring i både dansk og international trivselsforskning. Den anbefaler, at vi løfter blikket fra enkeltelever og anlægger et helhedssyn på trivsel, og at skolerne i deres arbejde med at fremme trivsel altid tager udgangspunkt i de konkrete elever i den konkrete skole.

Nedlukninger blev en midlertidig undtagelsestilstand i familielivet22.3.2024 09:20:36 CET | Pressemeddelelse

Covid-19 påvirkede familier meget forskelligt og synliggjorde strukturelle uligheder i Danmark. For de fleste børnefamilier blev nedlukningsperioderne dog en parentes. Men for unge, der var teenagere og midt i deres formative år, har nedlukningerne fået mere langvarige konsekvenser. Ikke mindst for deres evne til at indgå i fællesskaber med jævnaldrende. Sådan lyder det fra forskere på DPU, der har undersøgt familielivet under pandemien.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye