Debatarrangement med Glenn Bech: Er kunsten blevet en legeplads for den hvide middelklasse i byerne?
I årevis har teatre, museer og andre kunstinstitutioner forsøgt at udvide deres publikum – men med begrænset succes. Er kunsten mangfoldig nok, når den hovedsageligt samler en urban, hvid middelklasse – og hvad kan man gøre ved det? Det er spørgsmålet, som forfatter Glenn Bech og et stærkt panel vil diskutere tirsdag den 19. marts på Teatret Svalegangen til debatserien ”Art of Assembly”.

Når Teater Svalegangen tirsdag den 19. marts inviterer indenfor til debatserien ”Art of Assembly” bliver kunstens publikum sat under lup. For hvad betyder det, at kunst herhjemme primært tiltrækker en urban, hvid middelklasse ved at tilbyde kulturel kapital, til dem der får adgang, mens den udelukker andre? Og findes der en løsning?
Det vil et panel bestående af forfatter og psykolog Glenn Bech, teaterskaber Sahar Rahimi, dramatiker og teaterinstruktør Sigrid Johannesen og leder af et tysk by-teater, Julia Wissert, debattere.
Hver især vil de byde ind med deres perspektiv: Glenn Bech konfronterer et homofobisk samfund lige så meget som en urban kunstscene, der søger at tilegne sig den homoseksuelle forfatter fra provinsen. Sahar Rahimi spørger, hvorfor klasse sjældent diskuteres åbent i kultursektoren. Sigrid Johannesen undersøger, hvordan teater kan tilbyde modfortællinger, mens Julia Wissert forsøger at gøre sit teater til et åbent, sikkert og mangfoldigt rum.
Om arrangementet
"The Art of Assembly" er en international serie af foredrag og samtaler om potentialet af forsamlinger inden for kunst, aktivisme og politik – denne 27. udgave arrangeret af Aarhus Universitets Afdeling for Dramaturgi og Teater Svalegangen, modereret af kurator Florian Malzacher og med støtte fra Aarhus Universitets Forskningsfond og Goethe Institut Danmark. Arrangementet finder sted på Teater Svalegangen kl. 19.00 den 19. marts.
Læs mere her:
https://arts.au.dk/aktuelt/arrangementer/vis/artikel/the-art-of-assembly
Kontakter
Yderligere information
Professor Peter M. Boenisch - Aarhus Universitet, Dramaturgi.
Mail peter.boenisch@cc.au.dk
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts
Historiker om kommende EU-formandskab: USA vender blikket mod Europa – igen19.6.2025 07:42:00 CEST | Pressemeddelelse
Danmark overtager EU-formandskabet 1. juli 2025 i en tid med øget geopolitisk spænding. USA har igen fokus på Europa og efterlyser større ansvar fra sine allierede – et mønster, der ifølge professor i historie på Aarhus Universitet, Thorsten Borring Olesen, har rødder tilbage til 1973.
Ny forskning kortlægger buddhismens tilstedeværelse i Norden17.6.2025 10:27:10 CEST | Pressemeddelelse
I et nyt fællesnordisk forskningssamarbejde kortlægger religionsforsker Jørn Borup fra Aarhus Universitet sammen med kollegaer fra hele Norden buddhismens udvikling og mangfoldige udtryk. Resultaterne præsenteres i Buddhism in the Nordic Countries – den første samlede og sammenlignende analyse af religionens rolle i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island.
Mellemformer kan være svaret på udfordringer med inklusion27.5.2025 10:56:35 CEST | Pressemeddelelse
Skal skolebørn med særlige behov have specialundervisning? Eller skal de deltage i den almene undervisning på lige fod med andre børn? Svaret behøver ikke være enten-eller. Ny forskningsoversigt fra DPU, Aarhus Universitet om de såkaldte 'mellemformer' giver et første, samlet bud på, hvad specialpædagogik er, når den indgår som en del af almenpædagogikken. Og den peger på forudsætninger for, at denne særlige form for inklusion kan lykkes.
Rav, kunst og glemte fortællinger – arkæologer undersøger ravværksted fra istidens slutning19.5.2025 08:27:58 CEST | Pressemeddelelse
Et af Europas ældste værksteder for ravkunst er i disse dage genstand for nye udgravninger af et dansk- tysk forskerteam. Fundstedet ved Grabow i Nordtyskland har tidligere givet opsigtsvækkende fund – blandt andet Nordtysklands ældste skulptur. Nu håber forskerne at afdække, hvordan rav blev bearbejdet og brugt for omkring 14.000 år siden – i en tid med store klima og kulturskift.
Aarhus Universitet åbner digitalt bibliotek for antikke græske tekster16.5.2025 09:20:39 CEST | Pressemeddelelse
Hvordan kan computere og algoritmer bruges til at analysere antikke græske tekster som de bibelske tekster og andre tekster af fx Platon, Sofokles og Plutark? Det spørgsmål står centralt i forskningsprojektet, Computing Antiquity, som nu lancerer en digital database, hvor forskere og andre interesserede frit kan hente antikke græske tekster i formater, som computere og algoritmer kan arbejde med. I spidsen for projektet står Jacob P.B. Mortensen, lektor i Ny Testamente på Afdeling for Teologi på Aarhus Universitet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum