Ny kritik af Lynetteholmens VVM-rapport bør forårsage byggestop
Foreningen Klimabevægelsen i Danmark og Den Grønne Ungdomsbevægelse mener at projekt Lynetteholm skal bremses, indtil de samlede miljø- og klimakonsekvenserne er blevet belyst og løst.

DR afslører i dag ny kritik af VVM-rapporten for projekt Lynetteholm i København. Kritikken beror på at bygherrerne har anvendt en forældet forskningsartikel som grundlag for at vurdere, om dumpning af slam får negative konsekvenser for havmiljøet. Kritikken tilføjes oven i bunken på tidligere kritik omkring manglende belysning af miljøkonsekvenser ved projektet.
Klimabevægelsen i Danmark og Den Grønne Ungdomsbevægelse mener, at der nu er så stor tvivl om tillid til VVM-rapporten, og projektet som helhed, at det bør sættes på pause, indtil de samlede miljøkonsekvenser er belyst, og Østersølandene er blevet indraget:
Der kommer ugentligt afslørende nyheder frem omkring projektets manglende miljøhåndtering, og ægte grønne politikere må og skal sætte foden ned nu. Det ansvarlige er at sætte projektet på pause med det samme, siger Jeppe Svan Sørensen, aktivist i Den Grønne Ungdomsbevægelse.
Manglende inddragelse af Østersølandene
De lovpligtige procedurer for inddragelse af de lande i Østersøen, som bliver påvirket af projektet, er ikke blevet gennemført gennem en Espoo-høring. Den danske stat har vurderet, at det ikke er nødvendigt at inddrage Østersølandene, ligesom det blev gjort ved Storebæltsbroen og Øresundsforbindelsen, selvom vandgennemstrømningen bliver ændret markant.
Ved anlæggelsen af både Storebælt og Øresundsforbindelsen var det en politisk forudsætning, at projekterne ikke måtte ændre ved vandgennemstrømningen, da det har katastrofale konsekvenser for hele Østersøen. Det samme bør selvfølgelig være en forudsætning ved projekt Lynetteholm, men det er det ikke i dag, siger Frederik Roland Sandby, sekretariatsleder i foreningen Klimabevægelsen i Danmark.
Klimabevægelsen i Danmark har inddraget påstanden om manglende Espoo-høring i foreningens stævning af Transportministeriet og By&Havn. Københanvs byret har henvist retssagen til landsretten, og Klimabevægelsen i Danmark afventer på nuværende tidspunkt, om landsretten tager retssagen op. Hvis landsretten accepterer retssagen, vil den manglende inddragelse af Østersølandene blive et vigtigt omdrejningspunkt.
Kontakter
Frederik Roland SandbySekretariatslederKlimabevægelsen i Danmark
Tlf:+45 2295 4047sandby@klimabev.dkJeppe Svan SørensenAktiv i Den Grønne Ungdomsbevægelse
Tlf:+45 6017 0434jeppesvan@gmail.comBilleder

Information om Klimabevægelsen i Danmark

Grundtvigs Sidevej 2, kld.
1865 Frederiksberg C
+45 9360 2296https://www.klimabevaegelsen.dk/
Klimabevægelsen arbejder målrettet med at mobilisere befolkningen, og vise den folkelige opbakning til ambitiøs og vidtrækkende klimapolitik.
Vi handler på klimaforskernes utvetydige og alvorlige konklusioner. Vores grundlag er videnskab.
Vi sørger sammen for, at politikerne bidrager til at skabe en sikker fremtid. Vores styrke er fællesskab.
Vi tager et globalt ansvar, fordi vi ved, at klimakrisen først rammer befolkningsgrupper uden skyld, udenfor Danmarks grænser. Vores overbevisning er retfærdighed.
Følg pressemeddelelser fra Klimabevægelsen i Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Klimabevægelsen i Danmark
Opbakning til lokale vindmøller vokser markant20.5.2022 11:23:08 CEST | Pressemeddelelse
Ny meningsmåling viser at opbakning til vindmøller visse steder er fordoblet. Klimabevægelsen kræver politisk handling.
Aktivister blokerer Transportministeriet og kræver projekt Lynetteholm sat på pause12.5.2022 14:53:38 CEST | Pressemeddelelse
Aktivister fra Den Grønne Ungdomsbevægelse startede blokaden i protest over udfaldet af dagens samråd i Transportudvalget om projekt Lynetteholm.
Ny klimafremskrivning bringer os længere fra 1,5 graders målet28.4.2022 18:57:11 CEST | Pressemeddelelse
Energistyrelsen udgiver i dag den årlige fremskrivning af Danmarks drivhusgasudledninger, og denne gang er det et tilbageskridt for den grønne omstilling
Det Konservative Folkeparti i Frederiksberg foreslår at kommunen skal indregne CO2 i dens indkøb25.4.2022 12:30:03 CEST | Pressemeddelelse
Økonomi og klimahensyn skal sidestilles. Derfor skal kommunen indregne en pris på 1500 kroner per ton CO2 ved fremtidige indkøb over 50.000 kroner.
Grøn skattereform skal være en hovedmotor i omstillingen20.4.2022 14:08:19 CEST | Pressemeddelelse
Klimabevægelsen roser regeringen for at ville bruge en ensartet CO2-afgift som en hovedmotor i den grønne omstilling, men ønsker sikring for at afgiften leverer nok reduktioner og at store udledere ikke slipper.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum