Ny dyrlægeuddannelse på Aarhus Universitet i Viborg officielt godkendt

Fra 2024 bliver Aarhus Universitets nye campus AU Viborg i Foulum fyldt med dyrlægestuderende. Det sker efter, at forskningsminister Christina Egelund onsdag godkendte veterinærmedicin som en af 33 nye uddannelser i Danmark.
En nyhed, som glæder Finn Borchsenius, prodekan for uddannelse på Aarhus Universitets Faculty of Technical Sciences:
”Vi har nu aldrig været i tvivl om, at dyrlægeuddannelsen blev en realitet. Men det er selvfølgelig dejligt endelig at have fået det officielle stempel af ministeriet. Vi er allerede i fuld gang med at udvikle nye uddannelser, som skal placeres i AU Viborg, og nu kan vi glæde os over, at dyrlægeuddannelsen er endnu et skridt tættere på mål”, siger han.
Tre nye uddannelser under udvikling
Veterinæruddannelsen bliver den første uddannelse, der indtager den nye campus påAarhus Universitets forskningscenter i Viborg efterfulgt af de nye uddannelser inden for ’Plant and Food Science’ og ’Animal Science’.
Den nye veterinæruddannelse vil give samme kompetencer som uddannelsen I København, og efter endt kandidatuddannelse vil man få autorisation som dyrlæge. Alligevel vil der være nogle centrale forskelle mellem uddannelsen i København og den nye i AU Viborg, forklarer Charlotte Lauridsen, institutleder på Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab, som dyrlægeuddannelsen hører under:
”Vi kommer ikke til at etablere eget dyrehospital på AU Viborg. I stedet vil den kliniske træning på uddannelsen foregå i samarbejde med eksisterende dyreklinikker og praksis. Desuden er det planen at tilrettelægge uddannelsen, så vi til fulde udnytter de dyre-eksperimentelle faciliteter, vi har i Foulum, og muligheden for dyrehold. Dermed bliver håndtering af det levende dyr et vigtigt element i uddannelsen allerede fra første semester”, siger hun.
Unikke laboratorier og forskningsfaciliteter
De første studerende, der rykker ind på campus i AU Viborg, er de ca. 30-50 dyrlægestuderende, der begynder i 2024. Hidtil har det kun været muligt at uddanne sig til dyrlæge påKøbenhavns Universitet, men med den nye uddannelse i Foulum skal der nu også uddannes dyrlæger påAarhus Universitet.
Ifølge Finn Borchsenius får de nye studerende adgang til nogle af landets førende laboratorier og faciliteter inden for forskning i den grønne omstilling af samfundet:
”Vores ambition er, at AU Viborg bliver ét stort eksperimentelt økosystem med højteknologiske forskningsanlæg, der er unikt i Danmark. Det giver enestående muligheder for, at studerende og forskere i AU Viborg kan teste teorier i praksis og dermed bidrage til at udvikle ny viden, som omsættes til grønne løsninger på globale klimaudfordringer”, siger han.
Nøgleord
Kontakter
Finn Borchsenius
Prodekan for uddannelse
Aarhus Universitet, Faculty of Technical Sciences
Mail: finn.borchsenius@au.dk
Tlf.: 23815322
Mette Agerup
Kommunikationsrådgiver
Aarhus Universitet, Faculty of Technical Sciences
Mail: meag@au.dk
Tlf.: 4026 0514
Billeder

Links
Information om Aarhus Universitet Technical Sciences
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning ved Aarhus Universitet deltager i globalt initiativ med en bevilling på 27,4 millioner dollars, der skal reducere metanudledning fra kvægbesætninger8.4.2025 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Det danske programs målsætning er at reducere besætningers udledning ved hjælp af naturlige avlsmetoder som en del af et nyt, internationalt samarbejde.
Husdyrgødning og jordens nedbrydningsevne7.4.2025 12:54:23 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra Aarhus Universitet har fundet, at langvarig anvendelse af kvæggødning kun har en minimal effekt på nedbrydningen af planterester i jorden. I stedet spiller jordtypen og de afgrøder, der dyrkes, en langt større rolle .
Bæredygtig plantebeskyttelse er vigtigt for fremtidens landbrug4.4.2025 10:49:16 CEST | Pressemeddelelse
Hvordan brødføder vi en voksende verdensbefolkning uden at skade miljøet? Spørgsmålet er mere presserende end nogensinde. Svaret kan ligge i ny forskning fra EU H2020-projektet SUPPORT, der har udviklet en ny ramme for bæredygtig plantebeskyttelse. Med bidrag fra forskere på Aarhus Universitet og andre europæiske institutioner kaster projektet lys over, hvordan landmænds beslutningsprocesser og politiske tiltag kan transformere landbruget.
Ulvebestanden i Danmark når højeste niveau i nyere tid1.4.2025 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Ny opgørelse viser stabil fremgang for Danmarks ulve, der nu tæller seks kobler, to par og en enlig revirhævdende, svarende til omkring 42 dyr. Ulven ser nu ud til at være fast etableret i Danmark.
Ny viden om soldaterfluers sexliv kan bane vejen for mere bæredygtig fødevareproduktion1.4.2025 08:17:55 CEST | Pressemeddelelse
Produktionen af larver fra soldaterfluer kan blive hjulpet på vej af ny viden om soldaterfluers parring. Det gør det meget lettere at lave avlsprogrammer, hvor man målrettet kan avle larverne, så de har de ønskede egenskaber til en bæredygtig fødevareproduktion.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum