SMVdanmark

Ny analyse: Færre grønne områder til hovedstadens beboere

Del

Der er blevet mindre plads på de grønne områder i mange hovedstadskommuner. Fx er størrelsen af de grønne arealer pr. indbygger i Københavns kommune faldet med 14 pct. siden 2011. I resten af landet går det typisk den modsatte vej.

Der er kamp om pladsen i parker og andre grønne områder i hovedstadsområdet. Samtidigt med, at flere mennesker er flyttet til hovedstaden, er der blevet skåret ned på størrelsen af de grønne områder.

”Samlet set betyder det, at der fx i Københavns kommune er blevet knap 14 pct. mindre plads pr. indbygger på de grønne områder siden 2011,” siger Mia Amalie Holstein, cheføkonom og politisk chef i SMVdanmark.

Samme udvikling har fundet sted i det meste af hovedstadsregionen og på Frederiksberg. I resten af landet er udviklingen den modsatte, hvor arealet af grønne områder er vokset i 74 af landets kommuner.

Det viser en ny analyse fra SMVdanmark.

”Arealet af grønne områder i hele Danmark er steget med 2,4 pct. siden 2011. Men samtlige kommuner i hovedstadsområdet har mindre eller samme areal grønne områder i 2018, som de havde i 2011,” siger Mia Amalie Holstein.

Udviklingen bekymrer Michael Petersen, direktør i branche- og arbejdsgiverforeningen Danske Anlægsgartnere. Han foreslår, at politikerne gør grønne arealer til et indsatsområde, hvor ambitionen skal være at øge mængden af grønne arealer i København de kommende år.

”Vi bør ikke bare anlægge græsplæner, men også satse på kvalitetsnatur med træer og planter. Gennemtænkte grønne områder er med til at optage CO2 og øger afledning af de tiltagende mængder nedbør samt understøtter biodiversiteten. En politisk løsning skal understøttes af konkrete tiltag og investeringer. Erfaringer viser, at investeringer i det grønne betaler sig, både i form af øget folkesundhed og trivsel, højere boligpriser med deraf følgende højere skatteindtægter og i form af grønne job,” siger han.

Der er flere fordele ved grønne områder i byerne. Grønne områder modvirker global opvarmning, øger sundhedstilstanden i befolkningen og øger borgernes velfærd. Det viser en rapport udført af forskere fra Københavns Universitet, der opsamler relevant forskning om grønne områders positive effekter for klima, natur og mennesker.

Grønne områder dækker over skov, søer, vandløb, parker, sportsanlæg og andre rekreative områder samt heder og anden natur.

Læs analysen her: https://smvdanmark.dk/analyser/temaanalyser/f%c3%a6rre-gr%c3%b8nne-omr%c3%a5der-til-beboerne-i-hovedstaden

Kontakter

Billeder

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

Regnskabsorganisationerne Cereda og FDBR bliver lagt sammen5.7.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Foreningen Danske Bogholdere & Regnskabskonsulenter (FDBR) bliver per 1. juli 2021 lagt sammen med Cereda. Det blev besluttet på et ekstraordinært landsmøde hos FDBR 17. juni 2021. Cereda og FDBR har allerede et godt samarbejde om en række mærkesager og deler målet om at skabe en stærk brancheorganisation indenfor regnskab og økonomi, der favner alle fagområder. FDBR’s 84 medlemmer inviteres til at blive medlem af Cereda. ”Vi er glade for FDBR’s beslutning og ser frem til at byde foreningens medlemmer velkommen i Cereda. Med sammenlægningen får vi flere gode kræfter i organisationen, flere gode kolleger at netværke med og mulighed for at tilbyde endnu bedre medlemsfordele,” siger Cereda’s bestyrelsesformand, Peter Skjerning. Større mulighed for at sætte den politiske dagsorden Sammen med SMVdanmark kæmper Cereda og FDBR allerede for vigtige erhvervspolitiske mærkesager, fx en certificeringsordning, der skal være med til at sikre en høj kvalitet inden for regnskabsbranchen. Med i dette

SMVdanmark: Genåbning af erhvervslivet går for langsomt10.6.2021 09:49:11 CEST | Pressemeddelelse

Der er mange gode elementer i nattens genåbningsaftale, især for restaurationsbranchen, men alt i alt går genåbningen for langsomt. Hvis alle punkter i åbningen blev fremskyndet med en måned, havde vi været tilfredse. Men det her er er en kold afvaskning for blandt andre oplevelseserhvervene, at de stort set mister hele sommeren, som er deres absolutte højsæson og for de små ubemandede fitnesscentre, som må tjekke coronapas halvanden måned endnu. Desuden er det ærgerligt, at der stadig ingen plan er for, hvordan vi åbner for turister, mener SMVdanmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum