Humanistisk Samfund

Nu kan unge tilmelde sig næste års religionsfri konfirmationer

Del

Humanistisk Samfund har netop åbnet for tilmeldingen til de humanistiske konfirmationer i foråret 2023, så de unge får mulighed for at vælge en konfirmation bygget på humanistiske værdier.

Unge i Nordjylland kan allerede nu tilmelde sig, hvis de næste år vil markere overgangen fra barn til ung med en humanistisk konfirmation, som er et ikke-religiøst alternativ til den kristne konfirmation.

En konfirmation bygget på humanistiske værdier

De unge konfirmander, der vælger en humanistisk konfirmation, deltager i undervisning i emner som etik, kritisk tænkning, identitet, menneskerettigheder, livssyn og seksualitet. Her debatterer de med hinanden, og de samarbejder om at planlægge et indslag, som de skal fremføre ved selve konfirmationsceremonien.

– Selvom vi kalder det en konfirmation, beder vi ikke de unge konfirmander bekræfte, at de definerer sig som humanister. Vores formål er i stedet at motivere dem til selvstændig tænkning og til at tage stilling til deres værdier og handlinger. Det, de bekræfter, er, at de tænker over, hvad det vil sige at være menneske, og hvad det vil sige at være menneske i verden sammen med andre mennesker, forklarer Lone Ree Milkær, forperson i Humanistisk Samfund.

Konfirmationshold i Aalborg

I Aalborg er der hold med plads til ca. 20 konfirmander. Konfirmanderne skal – forud for deres konfirmationsceremoni – deltage i undervisning på to weekendhytteture.

Udover Aalborg vil der i 2023 være konfirmationshold i Aarhus, København, Odense, Svendborg, Roskilde og Ringsted.

Flere unge vælger humanistiske værdier til, når de skal konfirmeres

Antallet af unge, der vælger at blive humanistisk konfirmeret, er stigende. Sidste år lå tallet på 420, og i år har 540 unge valgt en humanistisk konfirmation som måden at markere overgangen fra barn til ung. Og flere står på venteliste for at komme på et hold.

– Vi oplever, at det betyder meget for de unge, at de stadig kan markere overgangen fra barn til ung med fejring og en ceremoni, uden at det skal tage afsæt i Gud og kristendommen. Det, vi ofte hører, er, at det især er fællesskabet med de andre unge konfirmander, undervisningsemnerne med debatter og kritiske refleksioner og selve konfirmationsceremonien, som er en stor oplevelse for dem, fortæller Lone Ree Milkær.

De humanistiske konfirmationer tager udgangspunkt i humanistiske værdier og har til formål at styrke de unges evne til at tænke selvstændigt, tage ansvar, vise omtanke og at have respekt og tolerance for andre mennesker og deres livssyn.

Fakta

  • Tilmelding til humanistiske konfirmationshold 2023 er mulig fra 3. maj kl. 10.00 for medlemmer af Humanistisk Samfund. For ikke-medlemmer er tilmelding mulig fra 17. maj kl. 10.00
  • Humanistisk Samfund har arrangeret humanistiske konfirmationer siden 2010
  • Besøg www.humanistisksamfund.dk/konfirmation-2023 for mere information om en humanistisk konfirmation og tilmelding

Nøgleord

Kontakter

Information om Humanistisk Samfund

Humanistisk Samfund
Humanistisk Samfund
Blågårdsgade 19, kld.
2200 København N

http://www.humanistisksamfund.dk

Humanistisk Samfund er en forening, der arbejder for et samfund, hvor alle livssyn er ligestillede. Derfor arbejder vi for adskillelse af kirke og stat. Samtidig arrangerer vi ceremonier ved livets store overgange: Navngivning, konfirmation, bryllup og begravelse.

Hvad gør vi?

  • Tilbyder ceremonier ved navngivning, konfirmation, bryllup og begravelse.
  • Afholder debatmøder om etiske og filosofiske spørgsmål.
  • Arbejder for at staten ikke skal støtte bestemte religioner.

Følg pressemeddelelser fra Humanistisk Samfund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Humanistisk Samfund

Kirkeministeriet trænger til mere fornyelse end blot en ny minister17.8.2021 10:02:40 CEST | Pressemeddelelse

Humanistisk Samfund hilser Ane Halsboe-Jørgensen velkommen som ny kirkeminister. Og håber hun er klar til at opdatere den danske lovgivning, så den følger FN’s anbefalinger og livssyn bliver ligestillet - uanset om de er religiøse eller ej. Den danske stat har givet en række fordele til religiøse livssyn. FN har ved flere lejligheder kritiseret Danmark, fordi lovgivningen ikke indeholder de samme fordele til ikke-religiøse livssyn, udtaler Lone Ree Milkær, forperson for Humanistisk Samfund. - Det vil altid være et problem for en dansk minister, at vi ikke følger FN’s anbefalinger. Derfor er ligestilling af religiøse og ikke-religiøse livssyn en af de store sager, som ligger på den nye kirkeministers bord. Vi ser frem til et godt og konstruktivt samarbejde med hende, siger Lone Ree Milkær. Det har i mange år været Humanistisk Samfunds erklærede mål, at sekulariseringen af den danske stat skal styrkes. Der er fortsat alt for mange områder, hvor religion og stat er blandet sammen på helt

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum