Nrep A/S

NREP satser stort på friplejehjem – har netop taget første spadestik i Sorø og Helsinge

Del

NREP har fået et gennembrud i satsningen på friplejehjem. Inden for det seneste år er to friplejehjem sat i drift. Yderligere tre vil stå færdige i 2023, og det sjette friplejehjem er under projektering. NREP udvider desuden med private daginstitutioner. Indsatsen på området er drevet af demografien og ønsket om at gøre en forskel i både livskvalitet og bæredygtighed.

Første spadestik til Helene Mariehjemmet i Helsinge (fra venstre): Rikke Ulslev Degn, Head of Development and Construction på NREP’s Care-område. Malene Størup, direktør for Mariehjemmene. Borgmester Bent Hansen (V), Gribskov Kommune.
Første spadestik til Helene Mariehjemmet i Helsinge (fra venstre): Rikke Ulslev Degn, Head of Development and Construction på NREP’s Care-område. Malene Størup, direktør for Mariehjemmene. Borgmester Bent Hansen (V), Gribskov Kommune.

”Vi bygger plejehjem, hvor vi selv og vores pårørende ville elske at bo. Vi søger de attraktive lokaliteter, og vi tænker nyt ved bl.a. at kombinere plejehjem med private daginstitutioner – i Kolding som en integreret del af plejehjemmet til liv og glæde for både små og ældre,” siger Rikke Ulslev Degn, der er Head of Development and Construction på NREP’s Care-område. 

NREP har seks friplejehjem i sin portefølje. De to er i drift (Holte og Odense). Tre er under opførelse og forventes klar til indflytning i 2023 (Greve, Sorø og Helsinge). Projektering og lokalplanproces er påbegyndt for det sidste friplejehjem med integreret daginstitution (Kolding).

I dag blev der taget første spadestik til Helene Mariehjemmet i Helsinge:

”Det glæder mig, at vi får et nyt plejehjem, for vi får brug for flere plejehjemsboliger i Gribskov. Og med et privatbygget og senere privatdrevet friplejehjem øger vi borgernes frihed til at vælge. Derudover er det et plus, at NREP, der står for byggeriet, har fokus på klimabelastningen. Det er nemlig vigtigt for os her i Gribskov Kommune,” siger borgmester Bent Hansen (V).

Tidligere på måneden blev der taget første spadestik til den selvejende institution Magdalene Mariehjemmet, som opføres på et areal på udstykningen af den historiske Rørstensgården syd for Sorø. Borgmester Gert Jørgensen (K) sagde i den forbindelse:

”Jeg er glad for, at vi kan give borgerne i Sorø Kommune endnu en valgmulighed, når behovet for en plejebolig må opstå. Og så endda i et bæredygtigt DGNB Guld-certificeret byggeri med et meget lavt CO2-aftryk. Institutionen forventes at tilføre over 60 arbejdspladser, og træfacaderne vil spille godt sammen med det gamle egetræ, der bevares, som er et kendetegn for Rørstensgården.”

Et enormt behov
Befolkningsgruppen på 80+ vil vokse med ca. 160.000 i løbet af det kommende årti. Heraf forventes 10% at få brug for en plejehjemsplads, og det kan den aktuelle kapacitet langt fra imødekomme.

”Der er et enormt behov for både større kapacitet og plejehjem med trygge og hjemlige rammer. Vi er klar til at skalere op og bidrage til at imødekomme dette. Vi bygger nyt, og vi kigger også efter eksisterende plejehjem, hvor vi vil kunne gøre en positiv forskel som bygningsejer i samarbejde med vores friplejehjemsoperatør,” forklarer Rikke Ulslev Degn.

NREP arbejder bl.a. tæt sammen med Mariehjemmene, en plejehjemsoperatør hvor mennesket er i centrum og hjemlige rammer og nærvær har høj prioritet. Mariehjemmene bliver operatør på de to friplejehjem i Helsinge og Sorø og er det allerede på NREP’s friplejehjem i Odense.

”De nye friplejehjem vil være kendetegnet vores bærende værdi om at skabe hjem for de mennesker, der vælger at bo hos os. Borgerne skal ikke opleve en institution, men et hjem, hvor omsorg, nærvær, fællesskab og duften af hjemmelavet mad er en del af hverdagen. Vi glæder os til at byde beboere og medarbejdere velkommen,” siger direktør for Mariehjemmene, Malene Størup.

Gode rammer og bæredygtighed
Friplejehjemmes fysiske rammer er nøje planlagt til at imødekomme behov for beboerne og personale. Der er bl.a. naturligt lysindfald til alle boliger, gangforløb og fællesområder, samt stort udsyn både udadtil og inde i byggerierne med gård- og sansehaver. Endvidere er der stor vægt på fællesskab og aktivitetsmuligheder for at understøtte et indholdsrigt liv for beboerne.

Projekterne i Sorø og Helsinge DGNB Guld-certificeres. Andre bæredygtighedsinitiativer omfatter: bæredygtig beton med FutureCEM, genbrugsstål, bæredygtige loftsplader, ladestandere til elbiler, reduktion af kabler i byggeriet ved brug af trådløs velfærdsteknologi, en effektiv bygningsudformning for at reducere mængden af materialer, samt at ca. 50% af bygningernes fremtidige elforbrug dækkes af egenproduktion fra solceller på taget af plejehjemmene.

NREP er i tæt dialog med en række kommuner om nye muligheder for at bygge friplejehjem.

Fakta: NREP's portefølje og pipeline af friplejehjem:

  • Holte: NREP åbnede sit første egenudviklede friplejehjem i juni 2021, 6.400 kvm, 72 boliger.
  • Odense: Ida Mariehjemmet i Odense har været drevet af Mariehjemmene, siden NREP overtog plejehjemmet i september 2021.
  • Greve: Friplejehjem, 6.100 kvm, 75 boliger, er under opførelse og vil være klar til indflytning i 2023. NREP projekterer også en privat daginstitution på nabogrunden.
  • Sorø: Magdalene Mariehjemmet, 5.135 kvm, 64 boliger fordelt på fire bogrupper, beliggende i grønt område ved det nyudviklede byområde Frederiksberg i Sorø Kommune. Indflytning i 2023.
  • Helsinge: Helene Mariehjemmet: 7.300 kvm, 90 boliger fordelt på seks bogrupper, beliggende på bakketoppen i Troldebakkerne, et nyt byområde, Gribskov Kommune udvikler ved Helsinge. NREP bygger desuden også 23 tryghedsboliger ved siden af plejehjemmet. Indflytning i 2023.
  • Kolding: Alba Mariehjemmet, 6.200 m2, 80 boliger, projektering og lokalplansproces er opstartet – inkl. privat daginstitution integreret i plejehjemsbygningen. 

Kontakter

Billeder

Første spadestik til Helene Mariehjemmet i Helsinge (fra venstre): Rikke Ulslev Degn, Head of Development and Construction på NREP’s Care-område. Malene Størup, direktør for Mariehjemmene. Borgmester Bent Hansen (V), Gribskov Kommune.
Første spadestik til Helene Mariehjemmet i Helsinge (fra venstre): Rikke Ulslev Degn, Head of Development and Construction på NREP’s Care-område. Malene Størup, direktør for Mariehjemmene. Borgmester Bent Hansen (V), Gribskov Kommune.
Download

Information om Nrep A/S

Nrep A/S
Nrep A/S
Southamptongade 4
2150 Nordhavn

+45 3948 4900https://nrep.com/

NREP A/S er en nordisk ejendomsvirksomhed med base i København som udvikler, administrerer, investerer og innoverer for at forbedre det byggede miljø til fordel for alle stakeholdere. NREP har en langsigtet tilgang til værdiskabelse på tværs af sine primære segmenter: Boliger, logistik, plejehjem og kontorer. Virksomheden har flere end 400 ansatte, og ejendomsporteføljen på mere end 5,5 mio. kvadratmeter i Danmark, Finland, Sverige, Norge og Polen har en samlet værdi på over 90 mia. kr. NREP foretager i gennemsnit mere end en investering om ugen og er en anerkendt pioner inden for bæredygtighed, kundefokus og brug af ny teknologi. Se mere på www.nrep.dk 

Følg pressemeddelelser fra Nrep A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nrep A/S

Brandtest baner vejen for højt træbyggeri i Danmark9.5.2022 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I København opføres netop nu et af Danmarks højeste træbyggerier i verdensmålsprojektet UN17 Village. Ny succesfuld brandtest planlagt af ingeniørvirksomheden MOE hos Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut (DBI) viser, at en nyudviklet specialløsning uden brug af kemikalier i byggeriets træfacader markant kan minimere risikoprofilen og reducere prisen for højt bæredygtigt træbyggeri i fremtiden.

Almene boligorganisationer går med i Jernbanebyen31.3.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Samvirkende Boligselskaber (SAB), Boligselskabet AKB, København og fsb, tre almene boligorganisationer, træder ind i udviklingen af den sydøstlige del af Jernbanebyen. Det sker i partnerskab med Baneby Konsortiet og statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme. Samarbejdet er et yderligere skridt mod at realisere visionen om at skabe en af verdens sundeste bydele, ligesom parterne ser frem til at skabe de bedste rammer for den blandede by.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum