Nrep A/S

NREP køber portefølje af seniorboligfællesskaber – gearer Tetris til yderligere vækst

Del

NREP køber en portefølje på otte Agorahaver, et boligfællesskabskoncept for seniorer udviklet af Tetris. Dermed sikres Tetris kapital til at udbrede det succesfulde koncept yderligere og opbygge en ny portefølje. Boligfællesskaberne imødekommer efterspørgslen fra seniorer, som i stigende grad ønsker at bo sammen med andre.

Agorahaverne tilbyder en overskuelig bolig, et godt naboskab og fællesarealer - fx den store overdækkede atriumhave i Ibihaven i det østlige Slagelse.
Agorahaverne tilbyder en overskuelig bolig, et godt naboskab og fællesarealer - fx den store overdækkede atriumhave i Ibihaven i det østlige Slagelse.

Da NREP i 2019 købte sig ind i Tetris, stod ejendomsudvikleren klar til at udrulle et nyudviklet koncept for lokale boligfællesskaber under navnet Agorahaverne.

Nu, to og et halvt år senere, er de tre første boligfællesskaber fuldt udlejede, og yderligere fem står færdige inden for de næste to år. Det er denne portefølje, på otte fællesskaber og flere end 500 effektive, moderne boliger på samlet 40.000 kvm, som NREP køber af Tetris. Prisen er på ca. 1,3 mia. kr.

”Vi købte os ind i Tetris, fordi vi troede på deres boligfælleskabskoncept og forretningen i det hele taget. Begge har vist deres berettigelse, og denne handel skal sikre, at Tetris får muskler til at opbygge den næste portefølje af Agorahaver. Vores ejerskab af den første portefølje sikrer desuden, at den samlede portefølje af Agorahaver bliver i familien, så der inden for de næste par år eventuelt vil kunne gennemføres et større samlet exit,” siger Claus Borkenfelt, investeringsmanager, NREP.

Det lå allerede i den oprindelige forretningsplan fra 2019, at NREP skulle købe denne første portefølje af Agorahaver ud af Tetris – netop med øje for at skabe yderligere vækst.

”Handlen er dermed udtryk for, at Tetris har leveret fuldt ud på forretningsplanen. Det er imponerende, hvordan man har formået at konvertere de indledende analyser til et prisbelønnet koncept og udrullet i et tempo og med en stærk udlejningshistorik. Det vidner om, at man har ramt rigtig på en lang række ting, hvilket også bekræftes af et stærkt 2021-regnskab og forventninger til en stærkt stigende indtægt i 2022 og 2023,” siger Claus Borkenfelt.

En stigende efterspørgsel
Baggrunden for at udvikle Agorahaverne er en stigende interesse for fællesskabsorienterede boformer blandt seniorer over 50 år. Mange bor i dag i en bolig, som de synes er blevet for stor, men hvor det samtidig kniber med alternativerne. Endvidere indebærer den demografiske udvikling, at aldersgruppen vokser markant frem mod 2040. Der er simpelthen for få boliger til at matche efterspørgslen.

Agorahavernes første boligfællesskab, Ibihaven, ligger i det østlige Slagelse. Det rummer 76 moderne boliger og det åbnede for indflytning i 2020. Efterfølgende er Hermanhaven og Augusthaven, begge på 60 boliger og beliggende i Næstved, åbnet. Med udgangspunkt i egne lejelejligheder, har beboerne adgang til den store overdækkede atriumhave og en række andre fællesarealer. De næste fem Agorahaver opføres i Odense, Holbæk, Slagelse, Greve, og Kolding, og den første er klar allerede sidst på året.

”Da vi fik NREP med i Tetris, var rationalet at få en aktiv investor ombord, der kunne hjælpe med at vækste Agorahaverne. Det er lykkes, og vi ser nu frem til at gå i dialog med interessenter om finde gode lokaliteter til den nye portefølje,” siger Rasmus Friis, CEO og medejer, Tetris.

Mulighederne for den kommende portefølje ser lovende ud, og forventningen er pt. at kunne udvikle 8-10 lokaliteter, der kan igangsættes over de kommende par år. Flere af disse er allerede sikret.

Kontakter

Billeder

Agorahaverne tilbyder en overskuelig bolig, et godt naboskab og fællesarealer - fx den store overdækkede atriumhave i Ibihaven i det østlige Slagelse.
Agorahaverne tilbyder en overskuelig bolig, et godt naboskab og fællesarealer - fx den store overdækkede atriumhave i Ibihaven i det østlige Slagelse.
Download

Information om Nrep A/S

Nrep A/S
Nrep A/S
Southamptongade 4
2150 Nordhavn

+45 3948 4900https://nrep.com/

NREP A/S er en nordisk ejendomsvirksomhed med base i København som udvikler, administrerer, investerer og innoverer for at forbedre det byggede miljø til fordel for alle stakeholdere. NREP har en langsigtet tilgang til værdiskabelse på tværs af sine primære segmenter: Boliger, logistik, plejehjem og kontorer. Virksomheden har flere end 500 ansatte, og ejendomsporteføljen på mere end 5,5 mio. kvadratmeter i Danmark, Finland, Sverige, Norge og Polen har en samlet værdi på over 90 mia. kr. NREP foretager i gennemsnit mere end en investering om ugen og er en anerkendt pioner inden for bæredygtighed, kundefokus og brug af ny teknologi. Se mere på www.nrep.dk 

Følg pressemeddelelser fra Nrep A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nrep A/S

Brandtest baner vejen for højt træbyggeri i Danmark9.5.2022 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I København opføres netop nu et af Danmarks højeste træbyggerier i verdensmålsprojektet UN17 Village. Ny succesfuld brandtest planlagt af ingeniørvirksomheden MOE hos Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut (DBI) viser, at en nyudviklet specialløsning uden brug af kemikalier i byggeriets træfacader markant kan minimere risikoprofilen og reducere prisen for højt bæredygtigt træbyggeri i fremtiden.

Almene boligorganisationer går med i Jernbanebyen31.3.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Samvirkende Boligselskaber (SAB), Boligselskabet AKB, København og fsb, tre almene boligorganisationer, træder ind i udviklingen af den sydøstlige del af Jernbanebyen. Det sker i partnerskab med Baneby Konsortiet og statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme. Samarbejdet er et yderligere skridt mod at realisere visionen om at skabe en af verdens sundeste bydele, ligesom parterne ser frem til at skabe de bedste rammer for den blandede by.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum