DI Aalborg

Ninna er årets lærling i Aalborg

Del

Da årets lærlingepris blev uddelt i DI Aalborg, var det 32-årige Ninna Abildgaard fra Siemens Gamesa, der løb med opmærksomheden

32-årige Ninna Abildgaard fra Siemens Gamesa vandt årets lærlingepris i DI Aalborg.
32-årige Ninna Abildgaard fra Siemens Gamesa vandt årets lærlingepris i DI Aalborg.

For Ninna Abildgaard var der muligheder nok, da hun efter folkeskolen skulle vælge en uddannelsesretning. På mange måder var det nærliggende at vælge en boglig uddannelse, men det var alligevel ikke den vej, Ninna ville.

- Gymnasievejen var en oplagt mulighed, men jeg ville gerne bruge mine hænder noget mere, og derfor kiggede jeg på forskellige håndværk, fortæller Ninna Abildgaard, der tog en uddannelse som bygningsmaler.

Det førte til et job i produktionen hos Siemens Gamesa Renewable Energy i Aalborg, men Ninna ville mere end det og brugte den første stilling som et springbræt. Efter knap fire år blev hun tilbudt en læreplads som kompositoperatør. Det har været med til at udvikle hende fagligt og givet muligheder for at kombinere hendes styrker – at tænke ud af boksen og bruge hænderne.

- Her får jeg mulighed for at udvikle mig i den retning, hvor jeg har det godt. Jeg elsker at finde løsninger og muligheder, samtidig med at jeg gerne vil forstå sammenhængen med det, jeg laver,” siger Ninna Abildgaard.

Mønsterbryder

Det er ikke tilfældigt, at Ninna Abildgaard er blevet Årets Lærling 2022.

- Ninna har under hele hendes uddannelsesforløb vist en unik tilgang til tingene og evner til at tage fat. Hun har påtaget sig at løse opgaver på et højt og kompliceret niveau. Hun tager også teten på de knap så sjove opgaver, og evner at vende det til noget positivt. Og så er hun bare skøn at arbejde sammen med, fortæller Mette Busch Maigaard de Thurah, som er gruppeleder for alle lærlinge på Plant Aalborg, hvor Ninna Abildgaard blev udlært.

Ninna Abildgaard arbejder i dag i en af Siemens Gamesas udviklingsafdelinger, hvor hun med overbevisende stil håndterer komplicerede opgaver.

Hos DI Aalborg er der ikke tvivl om, hvorfor Ninna er den rigtige vinder af prisen.

- Ninna har et åbenlyst talent for sit fag, men det her handler også om at turde gå egne veje. I stedet for at følge med strømmen gik Ninna efter dét, der føltes rigtigt for hende selv. Nu er hun havnet et godt sted, og står foran en masse muligheder i fremtiden. Jeg ønsker for alle unge mennesker, at de ligesom Ninna opsøger karrieremuligheder i erhvervslivet og tør gå efter egne drømme, siger Peter Rindebæk, formand for DI Aalborg.

Ninna Abildgaard fik i dag overrakt prisen af Peter Rindebæk og regionsrådsformand Mads Duedahl ifm. DI Aalborg Erhvervstræf 2022 i Aalborg Kongres og Kulturcenter.

Fakta om lærlingeprisen

- Årets vinder bliver fundet blandt lærlinge på DI’s mere end 1.000 medlemsvirksomheder i Jammerbugt, Mariagerfjord, Rebild, Vesthimmerland og Aalborg Kommuner.

- Ninna Abildgaard er 32 år, bor i Storvorde og er uddannet fra TECH COLLEGE i Aalborg

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger – kontakt:

Internal Communication Specialist Tenna Hørby, Siemens Gamesa Renewable Energy: tenna.hoerby@siemensgamesa.com, tlf.: 3037 5297

Chefkonsulent Henrik Marcher Larsen, DI: heml@di.dk, tlf.: 4015 8858

Billeder

32-årige Ninna Abildgaard fra Siemens Gamesa vandt årets lærlingepris i DI Aalborg.
32-årige Ninna Abildgaard fra Siemens Gamesa vandt årets lærlingepris i DI Aalborg.
Download
Ninna Abildgaard (th.) fik årets lærlingepris fra DI Aalborg overrakt af fra venstre Peter Rindebæk, formand DI Aalborg, Mads Duedahl (V), regionsrådsformand, Region Nordjylland og Peter Birkegaard, fabriksdirektør Siemens Gamesa.
Ninna Abildgaard (th.) fik årets lærlingepris fra DI Aalborg overrakt af fra venstre Peter Rindebæk, formand DI Aalborg, Mads Duedahl (V), regionsrådsformand, Region Nordjylland og Peter Birkegaard, fabriksdirektør Siemens Gamesa.
Download

Information om DI Aalborg

DI Aalborg
DI AalborgFor yderligere information om DI Aalborg:

Chefkonsulent Henrik Marcher Larsen
Mail: heml@di.dk
Tlf. 3377 3962
Mobil: 4015 8858

Sekretær Susanne Graversen
Mail: sug@di.dk
Tlf.: 3377 3372

Følg pressemeddelelser fra DI Aalborg

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Aalborg

Hobro-firma får DI-pris for at gøre robotter til allemandseje8.12.2021 15:39:40 CET | Pressemeddelelse

Automationshuset Technicon A/S er vokset med rekordfart, siden de to studiekammerater, Casper Hansen og Jakob Rømsgaard, stiftede virksomheden i 2014. Alene de seneste to år har virksomheden fordoblet medarbejderstaben fra 30 til 60 personer. Bag Technicons succes ligger et brændende ønske om at ”demokratisere robotterne”. De vil gøre automation til en integrereret del af produktionen hos alle landets fremstillingsvirksomheder. I dag blev virksomheden hyldet med DI Aalborgs Initiativpris 2021.

DI-undersøgelse: Vesthimmerland i front på grøn udvikling1.9.2021 19:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Ifølge de lokale virksomheder er Vesthimmerlands Kommune dygtige til at skabe rammerne om grøn udvikling. Det er konklusionen i DI’s nye undersøgelse af Lokal Erhvervsvenlighed, hvor Vesthimmerland i den kategori er bedst i Nordjylland og sjettebedst i hele landet. De nordjyske kommuner gør det generelt godt på den grønne front, mens det overordnede billede af den nordjyske erhvervsvenlighed er mere broget. Aalborg er dog fortsat den mest erhvervsvenlige storbykommune i Danmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum