Netværksdagen BioMatch skal styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og den biologiske forskning på Aarhus Universitet

Del

Innovationsfonden og Institut for Bioscience inviterer til en bred faglig netværksdag onsdag den 22. januar på Aarhus Universitet. Formålet er at styrke samarbejdet omkring forskning i klima, naturressourcer, grøn vækst, miljø og bæredygtig produktion

Institut for Bioscience ønsker at styrke samarbejde med erhvervslivet omkring temaer relateret til klima, naturressourcer, grøn vækst, miljø og bæredygtig produktion. Derfor inviterer instituttet i samarbejde med Innovationsfonden til en bred faglig netværksdag for forskere, virksomheder, organisationer og myndigheder.

Formand for Aarhus Universitets bestyrelse og nyligt udnævnt formand for EU’s forskningsmission om klimatilpasning Connie Hedegaard holder åbningsoplæg omkring bl.a. status på FN’s verdensmål samt universiteternes og virksomhedernes rolle og ansvar i arbejdet med den grønne omstilling. Innovationsfonden fortæller om mulighederne for støtte til samarbejder, der løser samfundsudfordringer, og Central Denmark EU Office kommer og fortæller om muligheder i EU’s næste rammeprogram for forskning og innovation: Horizon Europe.

”For at skabe en mere bæredygtig fremtid, er det afgørende vigtigt, at forskning og erhverv arbejder sammen og udveksler viden og vidensbehov” siger Annette Bruhn, seniorforsker og formand for Erhvervsudvalget på Institut for Bioscience. ”Med BioMatch vil vi skabe et fælles forum, hvor kontakter mellem forskere, erhverv og andre centrale interessenter bliver skabt og ideer opstår og udvikles. Samarbejder kan føres ud i livet på masser af måder: forsknings- og udviklingsprojekter, erhvervs-ph.d. og –postdoc, og så i erhvervsprojekter, der er målrettet de studerende. Der er stor interesse for at samarbejde med virksomheder blandt de studerende.”

Det er gratis at deltage i BioMatch og konceptet for arrangementet er en blanding af korte oplæg og en markedsplads. Virksomheder, organisationer, fonde og myndigheder kan få deres egen stand, hvor de kan præsentere sig over for de deltagende forskere og studerende.

”Vi håber primært at få knyttet nogle gode kontakter og sammen tænkt nogle spændende tanker, som med tiden kan udvikle sig til samarbejder” fortæller Annette Bruhn ”og så handler det selvfølgelig også om at få et overblik over finansieringsmulighederne for samarbejdsprojekter både nationalt og i EU”.

Arrangementet BioMatch kommer til at foregå i Stakladen på Aarhus Universitet. Der er pt. tilmeldt 61 firmaer, fonde, organisationer og myndigheder og mere end 50 ansatte fra Institut for Bioscience. Mere information via https://bios.au.dk/erhvervssamarbejde/bio-match/bio-match-2020/ Tilmeldingsfrist: mandag den 20. januar kl. 12.

Kontakter

Seniorforsker Annette Bruhn
Institut for Bioscience, Aarhus Universitet
Tlf. 29638034
Mail: anbr@bios.au.dk

Sekretariatsleder Maya Jepsen
Institut for Bioscience, Aarhus Universitet
Tlf. 24870426
Mail: maj@bios.au.dk

Information om Aarhus Universitet Technical Sciences

Aarhus Universitet Technical Sciences
Aarhus Universitet Technical Sciences
Ny Munkegade 120
8000 Aarhus C

8715 0000https://tech.au.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences

Vil forbrugerne acceptere sundere kødprodukter?15.9.2020 13:00:00 CESTPressemeddelelse

Det er muligt at fremstille sundere alternativer til de forarbejdede kødprodukter, som er meget efterspurgte i Danmark og i resten af Europa, men hvordan reagerer forbrugerne på de forskellige muligheder, og hvilke foretrækker de? Det undersøger forskere fra MAPP Centret ved Aarhus Universitet sammen med kolleger fra Spanien og Storbritannien i et nyt projekt, der er finansieret af European Innovation and Technology (EIT) Food.

Autonomt droneræs hæver barren for kunstig intelligens6.8.2020 11:08:15 CESTPressemeddelelse

Autonome droner kan i dag udføre en lang række opgaver med ingen eller meget lille involvering af menneskelige operatører. Men for at kunne opfatte miljøet, de flyver i, og planlægge fremtidige handlinger er de nødt til at flyve meget langsomt. Hvad nu, hvis dronerne i stedet skulle flyve hurtigt? Som i droneræs, hvor fart, agilitet og ydeevne er af største vigtighed? Et team af forskere fra Aarhus Universitet har lige taget et skridt fremad.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum