Netværksdagen BioMatch skal styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og den biologiske forskning på Aarhus Universitet
Institut for Bioscience ønsker at styrke samarbejde med erhvervslivet omkring temaer relateret til klima, naturressourcer, grøn vækst, miljø og bæredygtig produktion. Derfor inviterer instituttet i samarbejde med Innovationsfonden til en bred faglig netværksdag for forskere, virksomheder, organisationer og myndigheder.
Formand for Aarhus Universitets bestyrelse og nyligt udnævnt formand for EU’s forskningsmission om klimatilpasning Connie Hedegaard holder åbningsoplæg omkring bl.a. status på FN’s verdensmål samt universiteternes og virksomhedernes rolle og ansvar i arbejdet med den grønne omstilling. Innovationsfonden fortæller om mulighederne for støtte til samarbejder, der løser samfundsudfordringer, og Central Denmark EU Office kommer og fortæller om muligheder i EU’s næste rammeprogram for forskning og innovation: Horizon Europe.
”For at skabe en mere bæredygtig fremtid, er det afgørende vigtigt, at forskning og erhverv arbejder sammen og udveksler viden og vidensbehov” siger Annette Bruhn, seniorforsker og formand for Erhvervsudvalget på Institut for Bioscience. ”Med BioMatch vil vi skabe et fælles forum, hvor kontakter mellem forskere, erhverv og andre centrale interessenter bliver skabt og ideer opstår og udvikles. Samarbejder kan føres ud i livet på masser af måder: forsknings- og udviklingsprojekter, erhvervs-ph.d. og –postdoc, og så i erhvervsprojekter, der er målrettet de studerende. Der er stor interesse for at samarbejde med virksomheder blandt de studerende.”
Det er gratis at deltage i BioMatch og konceptet for arrangementet er en blanding af korte oplæg og en markedsplads. Virksomheder, organisationer, fonde og myndigheder kan få deres egen stand, hvor de kan præsentere sig over for de deltagende forskere og studerende.
”Vi håber primært at få knyttet nogle gode kontakter og sammen tænkt nogle spændende tanker, som med tiden kan udvikle sig til samarbejder” fortæller Annette Bruhn ”og så handler det selvfølgelig også om at få et overblik over finansieringsmulighederne for samarbejdsprojekter både nationalt og i EU”.
Arrangementet BioMatch kommer til at foregå i Stakladen på Aarhus Universitet. Der er pt. tilmeldt 61 firmaer, fonde, organisationer og myndigheder og mere end 50 ansatte fra Institut for Bioscience. Mere information via https://bios.au.dk/erhvervssamarbejde/bio-match/bio-match-2020/ Tilmeldingsfrist: mandag den 20. januar kl. 12.
Kontakter
Seniorforsker Annette Bruhn
Institut for Bioscience, Aarhus Universitet
Tlf. 29638034
Mail: anbr@bios.au.dk
Sekretariatsleder Maya Jepsen
Institut for Bioscience, Aarhus Universitet
Tlf. 24870426
Mail: maj@bios.au.dk
Information om Aarhus Universitet Technical Sciences
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Dine gener afslører om angstmedicin virker på dig eller ej1.7.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Næsten halvdelen af alle patienter med angst eller depression oplever ingen virkning af den medicin, de først får udskrevet. Ny forskning viser, at vores gener kan forudsige, hvilke præparater der virker.
Forskere sætter hvepse ind i kampen mod skadedyr på kål27.6.2025 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Du er garanteret også skide irriteret over hvepse, der går i din marmelademad eller din øl, når du sidder og nyder sommeren. Nu undersøger forskere, om man kan spinde guld på det lille ’møjdyr’, ved at bruge hvepse til en mere bæredygtig produktion af kål og andre afgrøder, der plages af sommerfuglelarver.
Din shampoo, balsam og sæbe kan være giftig for smådyr i vandet26.6.2025 11:46:58 CEST | Pressemeddelelse
Stofferne i plejeprodukterne er indtil nu fløjet under myndighedernes radar. Det har nemlig ikke været lovpligtigt at teste dem.
Nu kan alle hjælpe med at overvåge naturen i Lille Vildmose18.6.2025 07:28:31 CEST | Pressemeddelelse
I Lille Vildmose er en ny aktivitet i gang, hvor helt almindelige mennesker kan være med til at overvåge naturens udvikling. Aktiviteten er finansieret af projektet Wet Horizons og handler om at inddrage alle, der har lyst, i arbejdet med at genskabe og beskytte moserne.
Elvira vil gøre op med 40 år gamle tal: Vi skal opdatere den måde, vi udregner metanudledning fra grise17.6.2025 12:58:16 CEST | Pressemeddelelse
Et nyt projekt på Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab vil opdatere beregningsgrundlaget for metanudledning fra grise, så de nationale emissionsopgørelser i fremtiden bliver mere retvisende.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum