Naturpleje med københavnske ledige fortsætter med ny godkendelse

Del
Det regionale Arbejdsmarkedsråd i Hovedstaden har givet dispensation i to år til Københavns Kommunes indsats med unge i nyttejob

Københavnerne behøver ikke at frygte, at Amager Fælled, Vestvolden og Valbyparken gror til med fremmede planter, der kvæler den lokale vilde natur.

Det regionale Arbejdsmarkedsråd for Hovedstaden har givet dispensation i yderligere to år til, at Beskæftigelses-og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune kan fortsætte naturplejen med ledige – også kaldet nyttejob.

“Jeg er glad på både københavnernes og naturens vegne for, at vi har fået dispensationen. For nu kan vi uhindret videreføre kampen for den originale danske natur og muligheden for at bruge nyttejob som en aktiv indsats for at få flere ledige i job eller uddannelse, siger beskæftigelses-og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Skal overholde rimelighedskravet
Dispensationen fra Det regionale Arbejdsmarkedsråd er nødvendig, fordi ordningen med nyttejob ligger ud over lovgivningens såkaldte “rimelighedskrav”, der forudsætter, at der skal være et vist forhold mellem antallet af ansatte med tilskud og ordinært ansatte på den enkelte arbejdsplads.

Fagforeningen 3F's tillidsrepræsentanter i Teknik-og Miljøforvaltningen har tidligere bakket op om dispensationen, men 3F ønskede denne gang ikke at støtte en forlængelse. Det regionale Arbejdsmarkedsråd endte altså alligevel med at godkende ansøgningen fra Jobcenter København

“Det kan undre mig, at en fagforening ikke ønsker at kæmpe for den danske natur og for at skaffe unge tættere på job og uddannelse. Men nu har vi fået dispensationen for de næste to år, og så ser vi fremad, siger Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Dispensationen gælder for 60 pladser på tre steder i København: Amager Fælled, Vestvolden og Valbyparken.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere: Kontakt pressechef Claus Bøggild på 22 82 84 37 eller jw9k@bif.kk.dk

Information om Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen



Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Offentliggørelse af whistleblowerordningens konklusionsrapport om forhold i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen26.4.2023 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Som led i varetagelsen af whistleblowerordningen har Borgerrådgiveren i Københavns Kommune modtaget og fulgt op på i alt syv indberetninger vedrørende forhold i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Indberetningerne blev modtaget i perioden 26. januar til 25. februar 2022. De syv indberetninger angik forhold med relation til den daværende beskæftigelses- og integrationsborgmester. Citat fra Henrik Lund, administrerende direktør i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune: ”Jeg er glad for, at vi nu har fået undersøgt de forhold, der tidligere har fundet sted i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Rapporten rejser kritik af blandt andet forskelsbehandling og et hårdt og dårligt arbejdsmiljø, som ikke har været sundt, og som ikke skulle have fundet sted. Det er vigtigt, at vi i forvaltningens nuværende ledelse kigger på, hvad vi i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen kan lære af det forløb, som whistleblowerordningens rapport afdækker, så

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye