Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune markerer årsdagen for invasionen af Ukraine

Del
Den 24. februar er det et år siden, Rusland invaderede Ukraine. Det markeres med en højtidelighed på Københavns Rådhus. Til højtideligheden deltager blandt andet statsminister Mette Frederiksen og fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen. Pressen er velkommen ved tilmelding.

Københavns Kommune står sammen med Ukraine og markerer årsdagen for Ruslands invasion med en højtidelighed på Københavns Rådhus. Til arrangementet har Københavns Kommune inviteret både fordrevne og herboende ukrainere i København.

”Mænd er draget i krig, kvinder og børn er flygtet fra hus og hjem og mange, mange tusinder vender ikke tilbage. Putins angreb på Ukraine er et historisk mørkt kapitel, som har vendt op og ned på Europa. Københavnerne har med den største selvfølgelighed taget imod de ukrainske flygtninge med åbne arme og hjerter. Det gør mig stolt. Med markeringen af årsdagen vil vi vise ukrainerne, at København stadig står bag dem, Ukraine og fred i Europa,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen.

”Der er ikke gået én dag i løbet af det seneste år, uden det ukrainske folk har været i mine tanker. Jeg håber, at vi med denne markering på årsdagen for invasionen kan medvirke til, at ukrainerne fortsat oplever støtte og opbakning i deres kamp for frihed,” siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken.

Arrangementet på rådhuset er for alle, men kræver tilmelding. Statsminister Mette Frederiksen, fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen, overborgmester Sophie Hæstorp Andersen, beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken og den ukrainske ambassadør Mykhailo Vydoinyk vil holde tale ved markeringen af årsdagen. Derudover vil der være korsang ved Sankt Annæ Pigekor og det ukrainske kor Ukrainian Soul.

Ud over højtideligheden markerer Københavns Kommune årsdagen ved at oplyse rådhusets facade i gult og blåt. Københavns Kommune vil ligeledes flage med det ukrainske flag ved rådhuset.

Foreløbigt program:

  • Kl. 14.00: Tale ved overborgmester Sophie Hæstorp Andersen
  • Kl. 14.05: Tale ved statsminister Mette Frederiksen
  • Kl. 14.10: Tale ved fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen
  • Kl. 14 15: Indslag fra Sankt Annæ Pigekor
  • Kl. 14.20: Tale ved beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken
  • Kl. 14.25: Tale ved Ukraines ambassadør H.E. Mykhailo Vydoinyk
  • Kl. 14.30: Indslag fra det ukrainske kor Ukrainian Soul
  • Kl. 14.35: Rådhuspandekager til de fremmødte
  • Kl. 15.00: Arrangementet forventes afsluttet

Tid og sted:

Fredag den 24. februar klokken 14.00-15.00 i Rådhushallen, Københavns Rådhus.

Mødetid for pressen: Senest kl. 13.45 ved hovedindgangen ud mod Rådhuspladsen. Medbring pressekort.

Presseakkreditering påkræves

Pressen bedes tilmelde sig arrangementet. For tilmelding eller yderligere information kontakt pressekonsulent Martin Hessellund Petersen, x48r@kk.dk, 21 75 31 38

  • Tilmelding senest torsdag den 23. februar kl. 12:00.

Borgertilmelding

Højtideligheden på rådhuset er for ukrainere og københavnere. Tilmelding foregår via dette link: https://www.kk.dk/ukraine/24februar

Bemærk at der er begrænset antal pladser i Rådhushallen, så tilmelding foregår efter først-til-mølle.

Kontakter

Martin Hessellund PetersenPressekonsulent i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune

Tlf:21 75 31 38x48r@kk.dk

Information om Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune Beskæftigelses- og IntegrationsforvaltningenFølg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Offentliggørelse af whistleblowerordningens konklusionsrapport om forhold i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen26.4.2023 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Som led i varetagelsen af whistleblowerordningen har Borgerrådgiveren i Københavns Kommune modtaget og fulgt op på i alt syv indberetninger vedrørende forhold i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Indberetningerne blev modtaget i perioden 26. januar til 25. februar 2022. De syv indberetninger angik forhold med relation til den daværende beskæftigelses- og integrationsborgmester. Citat fra Henrik Lund, administrerende direktør i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune: ”Jeg er glad for, at vi nu har fået undersøgt de forhold, der tidligere har fundet sted i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Rapporten rejser kritik af blandt andet forskelsbehandling og et hårdt og dårligt arbejdsmiljø, som ikke har været sundt, og som ikke skulle have fundet sted. Det er vigtigt, at vi i forvaltningens nuværende ledelse kigger på, hvad vi i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen kan lære af det forløb, som whistleblowerordningens rapport afdækker, så

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye