Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune indgår ”mini-trepart” med repræsentanter for arbejdsmarkedets parter om brug af virksomhedspraktik

Del

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune er gået sammen med a-kasser, arbejdsmarkedets parter og virksomheder om at sætte en retning for den fremtidige brug af virksomhedspraktik for dagpengemodtagere i København.

BESKÆFTIGELSE

Som led i Folketingets beslutning om at nytænke beskæftigelsesindsatsen forventes det, at flere borgere skal i virksomhedspraktik.

Med den øgede mængde virksomhedspraktikker i vente er det vigtigt at sikre, at virksomhedspraktik ikke blot bliver et selvstændigt mål om at få flere i praktik, men at der altid er et klart formål, hvad enten borgeren skal opnå løntimer, træne jobmålskompetencer eller afklare jobmål.

Derfor har beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken taget initiativ til at samle en kreds af a-kasser, arbejdsmarkedets parter og konkrete virksomheder til to rundbordsmøder om virksomhedspraktikker, hvor forskellige perspektiver er blevet drøftet og samlet i en fælles hensigtserklæring.

Her er parterne blandt andet blevet enige om sammen at arbejde på fortsat at udvikle en høj kvalitet i virksomhedspraktikker, at virksomhedspraktikker skal være en del af en samlet plan, der giver mening både for den enkelte borger og virksomhed samt at få udbredt kendskabet til ordningen til virksomheder, der ikke anvender virksomhedspraktik i dag.

Citat:

Beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune, Jens-Kristian Lütken, udtaler:

”Der er behov for at sikre, at kvaliteten af virksomhedspraktikkerne følger med kvantiteten. Derfor glæder det mig, at vi i København nu har indgået en ”mini-trepartsaftale” med virksomheder, repræsentanter for arbejdsgiver- og arbejdstagere samt a-kasser, der skal sikre, at virksomhedspraktik forbliver en god ordning for både borgere og virksomheder.”

Fakta om hensigtserklæringen:

Parterne er enige om følgende fem konkrete pejlemærker:

 • Klart formål med virksomhedspraktikken
 • Virksomhedspraktikken skal bygge på det gode match
 • Virksomhedspraktik for virksomheden og borgeren
 • Vi følger op og melder klart ud
 • Virksomhedspraktikken står ikke alene

Fakta om virksomhedspraktik:

 • Virksomhedspraktik er et praktikforløb for ledige borgere, hvor man i en tidsbegrænset periode er i private eller offentlige virksomheder.
 • Formålet med virksomhedspraktik er at afklare og udvikle den lediges kompetencer og jobmål og bringe den ledige tættere på job eller uddannelse.
 • Længden på perioden afhænger af nogle forskellige parametre – men som oftest varer praktikken i 4 uger.

Følgende har deltaget ved rundbordsmøderne og støtter op om hensigtserklæringen:

 • FH Hovedstaden
 • Dansk Erhverv
 • DI Hovedstaden  
 • 3F
 • FOA
 • AKA (Akademikernes A-kasse)
 • COOP
 • Scandic
 • Salling Group
 • Stromma

Kontakter

Jens-Kristian LütkenBeskæftigelses- og Integrationsborgmester, København, Venstre

Tlf:30919800

Steffen KjærPressechef i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune

Tlf:2382 1294vb5n@kk.dk

Vedhæftede filer

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Offentliggørelse af whistleblowerordningens konklusionsrapport om forhold i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen26.4.2023 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Som led i varetagelsen af whistleblowerordningen har Borgerrådgiveren i Københavns Kommune modtaget og fulgt op på i alt syv indberetninger vedrørende forhold i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Indberetningerne blev modtaget i perioden 26. januar til 25. februar 2022. De syv indberetninger angik forhold med relation til den daværende beskæftigelses- og integrationsborgmester. Citat fra Henrik Lund, administrerende direktør i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune: ”Jeg er glad for, at vi nu har fået undersøgt de forhold, der tidligere har fundet sted i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Rapporten rejser kritik af blandt andet forskelsbehandling og et hårdt og dårligt arbejdsmiljø, som ikke har været sundt, og som ikke skulle have fundet sted. Det er vigtigt, at vi i forvaltningens nuværende ledelse kigger på, hvad vi i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen kan lære af det forløb, som whistleblowerordningens rapport afdækker, så

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye