Guldborgsund Kommune

NATIONAL KONFERENCE OM DANNELSE I GULDBORGSUND

Del

Hvad er dannelse og hvorfor er dannelse vigtigere nu end nogensinde før? Det spørger Guldborgsund Kommune om, når de d. 17. september 2021 for fjerde år i træk inviterer til en national dannelseskonference på Nykøbing Falster Teater. Blandt hovedtalerne er Mikael Bertelsen, Thomas Blachman og legeprofessor Helle Marie Skovbjerg. PRESSEN ER VELKOMMEN

Eske Willerslev på scenen ved Dannelseskonferencen 2020 på Nykøbing Falster Teater. Foto: Helle Bertram
Eske Willerslev på scenen ved Dannelseskonferencen 2020 på Nykøbing Falster Teater. Foto: Helle Bertram

På Dannelseskonferencen den 17. september 2021 vil Mikael Bertelsen tale om kunsten at forfølge sine drømme og turde fejle undervejs, Thomas Blachman lægger kreativiteten og idéerne i hænderne på ungdommen, legeprofessor Helle Marie Skovbjerg vil udfolde, hvordan vi bliver lidt mere modige, når vi leger, mens Katrine K. Pedersen vil tale om børn og unges sårbarhed i en digitaliseret tidsalder.

Derudover kan deltagerne vælge mellem oplæg og workshops v. Teatret Masken, Museum Lolland-Falster i samarbejde med dannelseseksperimentariet Menneskets Verden, det nationale udviklingsprogram Playful Learning m.fl.

Oplæggene har i år fokus på blandt andet leg, kropslig dannelse, innovation og unge som medskabere af kultur.  

Martin Lohse, formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune, siger: ”I Guldborgsund arbejder vi strategisk og praktisk med dannelse på mange niveauer. Vi er i konstant udvikling og bevægelse på området, og fx er vi lige på trapperne med vores nye tiltag Kulturpasset, der hvert år sikrer gratis adgang for børn, unge og deres familier til vores inspirerende kulturinstitutioner.”

Med den årlige dannelseskonference ønsker Guldborgsund Kommune at sætte fokus på dannelse både lokalt og nationalt.

Dannelseskonferencen er et forum for diskussion, idéudvikling og innovation, hvor oplæg og workshops sætter viden om dannelse fra både forsknings- og praksisfeltet i spil.

Konferencen er en tilbagevendende begivenhed, hvor Guldborgsund Kommune inviterer til en fælles drøftelse af, hvordan leg, kunst, natur, litteratur og kultur, videnskab, filosofi, pædagogisk praksis mv. kan være med til at give børn og unge kritisk sans, demokratisk forståelse og evnen til nysgerrig refleksion, fordybelse og kreativitet.

Dannelseskonferencen foregår den 17. september 2021 på Nykøbing F. Teater, Østergågade 2, 4800 Nykøbing F.

Konferencen henvender sig især til personer, som arbejder med dannelse, uddannelse og kultur i kommuner, dagtilbud, på skoler og på kulturinstitutioner.

Alle interesserede er meget velkomne.

Se hele programmet her: www.guldborgsund.dk/Dannelse21 hvor der også stadig kan købes billet.

Presseinvitation

Kontakt presseansvarlig Helle Bertram for gratis tilmelding og muligheder for interviews.

Kontakter

Diana Gerlach, kulturkonsulent: tlf. 25181896 DG@GULDBORGSUND.DK

Helle Bertram, presseansvarlig: tlf. 25180364 HBER@GULDBORGSUND.DK

Billeder

Eske Willerslev på scenen ved Dannelseskonferencen 2020 på Nykøbing Falster Teater. Foto: Helle Bertram
Eske Willerslev på scenen ved Dannelseskonferencen 2020 på Nykøbing Falster Teater. Foto: Helle Bertram
Download

Links

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skoleområdet i Lolland og Guldborgsund Kommune har fået et kompetenceløft24.9.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Lolland og Guldborgsund Kommune har fra 2016 til 2020 arbejdet med projektet Kompetenceudvikling i praksis (KUP) gennem en bevilling på 36 mio. kr. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaals folkeskoledonation. Projektet har haft fokus på at styrke elevernes læring og trivsel ved at opbygge en refleksions- og feedbackkultur hos medarbejdere, ledelse og forvaltning på skoleområdet. Projektet er nu blevet evalueret af Danmarks Evalueringsinstitut (EVA). I evalueringen konkluderes det, at projektet har skabt et godt fundament for det videre arbejde med udviklingsindsatserne på skolerne, og at de positive resultater også er relevante for andre kommuner i landet.

LYD OG LYS TRANSFORMERER KLOSTERKIRKEN22.9.2021 11:07:02 CEST | Pressemeddelelse

Hvad sker der når et gregoriansk kor chanter med en shaman fra Congo? Eller når et Hindu-digt udsættes for en elektronisk vocoder? Og en lysinstallation pulserer og vibrerer til tonerne? På Kulturnatten fredag d. 1. oktober danner Klosterkirken i Nykøbing F. rammen om verdenspremieren på REFRAKTO – et audio-visuelt værk, der transformerer kirkerummet og inviterer alle – på tværs af kulturelle skel – til en sanselig lyd- og lysoplevelse ud over det sædvanlige.

Storstilet helhedsplan for erhvervshavnen i Nykøbing Falster offentliggøres16.9.2021 20:51:27 CEST | Pressemeddelelse

Havnen i Nykøbing Falster står over for en stor udvikling, der over de næste 10-15 år vil omdanne 1,4 kilometer erhvervshavn til et attraktivt byområde med adgang til vandet, masser af grønne områder, forskellige typer boliger og rig mulighed for aktiviteter. Planen ligger klar, og borgerne inviteres nu til dialog om forslaget, inden der i slutningen af året skal træffes endelig beslutning om planen i byrådet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum