Lolland Kommune

Nakskov genopliver søfartens storhedstid

Del

Nakskov Havn bliver udsmykket med en skov af master og en horisont af hvide sejl, når Træskibs Sammenslutningen, Nakskov by og Lolland Kommune afholder pinsestævne 13.-15. maj. Tag venner og familie med på havnen, hvor I kan glæde jer til at opleve de smukke, gamle træskibe på nært hold og samtidig prøve kræfter med et væld af maritime aktiviteter.

Der bliver sejlet tusindvis af sømil i ugerne op til pinse, når mellem 60 og 100 gamle skibe fra hele Danmark sætter kursen mod Nakskov Havn. Bølgende sejl og flere hundrede glade søfolk vil mødes til Træskibs Sammenslutningens årlige pinsestævne, som giver en ganske særlig mulighed for at komme helt tæt på vores fælles fortid som søfartsnation. Hver især fortæller skibene en historie om handel, eventyrlyst og ikke mindst om den barske tilværelse for datidens søfolk og fiskere.

I anledning af Nakskovs 750 års jubilæum er det i år Nakskov Havn, der danner rammen for pinsestævnet, og både gæster og lokale kan se frem til nogle spændende dage på havnen, fortæller borgmester Holger Schou Rasmussen:

”Nakskov Havn har gennem tiden spillet en betydelig rolle for Nakskov by og for Lollands forbindelse til omverdenen. Derfor glæder det mig, at Træskibs Sammenslutningen vil være med til at hylde Nakskovs 750 års jubilæum ved at holde årets pinsestævne her, ” siger han og fortsætter:

”De gamle, fascinerende træskibe har en vigtig plads i vores historiske bevidsthed. Ikke mindst på Lolland, hvor vi med vores mange havne altid har været tæt knyttet til det maritime. Det bliver derfor en helt speciel oplevelse for både store og små at se de mange træskibe i Nakskov Havn og gå på opdagelse i deres imponerende håndværk og forskellige historiske baggrunde. Takket være alle træskibsentusiasterne, som arbejder for at bevare de gamle skibe, har vi heldigvis stadig mulighed for det.”

Både fredag og lørdag kommer havneområdet til at summe af liv, musik og sømandsstemning. Glæd dig blandt meget andet til at opleve Svendborg Maritime Oplevelses-Rambla, som præsenterer forskellige maritime håndværk, der er ved at forsvinde. Prøv for eksempel at slå reb og tov i forskellige tykkelser og at sy sejl. Eller lær at splejse af sejlmageren og at binde knob. Samtidig er du velkommen til at synge med på muntre sømandssange.

Giver alle sømandsaktiviteterne dig lyst til at komme en tur på vandet, er der naturligvis også mulighed for det. Skibene Johanne, Valkyrien og Fionia sejler charterture på to timer pr. tur fredag og lørdag. Billetterne koster 350 kr. og skal købes forinden på Nakskov Turistbureau.

Der vil være salg af øl og vand, og Slagter Friis tænder op under grillen, så både tørsten og sulten kan blive stillet. Derudover bliver der solgt lokale fødevarer for at sætte fokus på ”Handel, Produktion og Søfart”, som er temaet for årets pinsestævne. Hvor det til dagligt er produkter som korn, roepiller, sukker, gødning, grus og kul, der går over kajen på Nakskov Havn, vil der denne lørdag i stedet være mulighed for at købe Fejø Laks, Frederiksdal Kirsebærvin, madvarer fra Knuthenlund og sild af Sildekonerne ved havnen. De lokale produkter bliver på autentisk vis sejlet ind med skibene lørdag kl. 10.00.

Formand for Træskibs Sammenslutningen (TS) Merete Ettrup opfordrer til at komme med om bord, når TS sammen med Lolland Kommune, Nakskov by, TS fartøjerne NH1, JOHANNE og EMANUEL sætter alle sejl til for et forrygende pinsestævne på Nakskov Havn:

”Vi glæder os til at være med til at fejre Nakskovs 750 års jubilæum og til at tilbringe nogle festlige pinsedage på det flotte, nyanlagte havneområde i byen. Træskibs Sammenslutningen arbejder for at bevare Danmarks sejlende kulturarv, og på TS flådens vegne skal lyde en stor tak for invitationen fra Lolland Kommune ved borgmester Holger Schou Rasmussen for, at vi kan holde vores pinsestævne i Nakskov,” siger hun.

Se programmet for pinsestævnet på Træskibs Sammenslutningens hjemmeside.

OBS: Der er mulighed for, at et antal journalister kan komme med ud på vandet og dække begivenheden, når der er præsentationssejlads om lørdagen kl. 13-15. Send en mail til Camilla Stokholm: casn@lolland.dk hurtigst muligt, hvis I ønsker en plads.

Nøgleord

Kontakter

Merete Ettrup
Formand for Træskibs Sammenslutningen
Tlf. 28 42 56 26

Holger Schou RasmussenBorgmester, Lolland Kommune

23 24 91 80

Billeder

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Flere pædagoger til daginstitutioner i Lolland Kommune13.9.2018 06:10pressemeddelelse

Socialstyrelsen har tildelt Lolland Kommune 16,9 millioner kr. til arbejdet med den tidlige indsats i fem af kommunens daginstitutioner. Midlerne går til at ansætte flere pædagoger med henblik på at styrke børnenes trivsel og udvikling. Med de ekstra hænder bliver der flere og bedre muligheder for at arbejde med børnene i mindre grupper, og børnene vil opleve mere voksenkontakt og nærvær i dagligdagen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum