Aarhus Universitet: Arts

Morten Kyndrup udnævnt til Ridder af 1. grad af Dannebrog

Del
AU-professor Morten Kyndrup er blevet udnævnt til Ridder af 1. grad af Dannebrogordenen for sit mangeårige bidrag inden for kunstvidenskaben.

Med afsæt i sit vidtrækkende arbejde i videnskabens og kunstens tjeneste har professor i Æstetik og Kultur ved Aarhus Universitet, Morten Kyndrup, netop modtaget dronningens hæder som Ridder af 1. grad af Dannebrogorden, efter han tilbage i 2007 blev udnævnt til Ridder af Dannebrog.

"Jeg er stolt og beæret over denne anerkendelse af mit arbejde i videnskabens og kunstens tjeneste. Det luner gevaldigt, når nogen kan få øje på, hvad man bedriver – og sætter pris på det," siger Morten Kyndrup om udnævnelsen.

Morten Kyndrup er dr. phil og professor ved Aarhus Universitet siden 1995, og hans kunstvidenskabelige forskning er publiceret i en lang række bøger og artikler. Derudover har han blandt andet været formand for det nationale Forskeruddannelsesudvalg og for Center for Designforskning under Kulturministeriet. Senest stod Morten Kyndrup for opbygningen af AIAS, Aarhus Institute for Advanced Studies, som dets første direktør fra 2011 til 2019. Han er desuden mangeårigt medlem af blandt andet Ny Carlsbergfondets og Glyptotekets bestyrelser.

Læs mere om Morten Kyndrup: http://pure.au.dk/portal/da/kyndrup@aias.au.dk

Billeder

Professor i Æstetik og Kultur ved Aarhus Universitet, Morten Kyndrup. Foto: AU Foto.
Professor i Æstetik og Kultur ved Aarhus Universitet, Morten Kyndrup. Foto: AU Foto.
Download

Information om Aarhus Universitet: Arts

Aarhus Universitet: Arts
Aarhus Universitet: Arts



Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Trivselsfremme i skolen kræver helhedsorienteret indsats19.4.2024 10:08:16 CEST | Pressemeddelelse

Trivsel og mistrivsel blandt skoleelever er et af tidens helt store spørgsmål, men hvad siger forskningen om trivsel og trivselsfremme i skolen? En ny forskningsoversigt fra DPU i e-bogsserien ’Pædagogisk indblik’ giver en indføring i både dansk og international trivselsforskning. Den anbefaler, at vi løfter blikket fra enkeltelever og anlægger et helhedssyn på trivsel, og at skolerne i deres arbejde med at fremme trivsel altid tager udgangspunkt i de konkrete elever i den konkrete skole.

Nedlukninger blev en midlertidig undtagelsestilstand i familielivet22.3.2024 09:20:36 CET | Pressemeddelelse

Covid-19 påvirkede familier meget forskelligt og synliggjorde strukturelle uligheder i Danmark. For de fleste børnefamilier blev nedlukningsperioderne dog en parentes. Men for unge, der var teenagere og midt i deres formative år, har nedlukningerne fået mere langvarige konsekvenser. Ikke mindst for deres evne til at indgå i fællesskaber med jævnaldrende. Sådan lyder det fra forskere på DPU, der har undersøgt familielivet under pandemien.

Debatarrangement med Glenn Bech: Er kunsten blevet en legeplads for den hvide middelklasse i byerne?4.3.2024 12:06:00 CET | Pressemeddelelse

I årevis har teatre, museer og andre kunstinstitutioner forsøgt at udvide deres publikum – men med begrænset succes. Er kunsten mangfoldig nok, når den hovedsageligt samler en urban, hvid middelklasse – og hvad kan man gøre ved det? Det er spørgsmålet, som forfatter Glenn Bech og et stærkt panel vil diskutere tirsdag den 19. marts på Teatret Svalegangen til debatserien ”Art of Assembly”.

Ny europæisk undersøgelse: Danske unges følelse af europæisk identitet bliver større – men langt færre forventer at stemme til EU-Parlamentsvalg22.2.2024 10:10:45 CET | Pressemeddelelse

Danske skoleelever i 8. klasse har store forventninger til Europas fremtid, ligesom de i høj grad ser sig selv som europæere. Men sammenlignet med 8. klasseelever fra andre europæiske lande er de danske elever bemærkelsesværdigt skeptiske over for fælles regler for samarbejde og arbejdskraftens fri bevægelighed i Europa, og færre danske elever end tidligere forventer at stemme til fremtidige EU-parlamentsvalg.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye