Dansk Mode & Textil

Modebranchen sætter endnu engang rekord: Danske virksomheder sælger tøj for 45 mia. kr.

Del

Den danske modebranche sætter endnu engang omsætningsrekord. Således udgør branchens samlede omsætning 45 mia. kr. i 2017. Det er fortsat eksporten, der trækker udviklingen, og her spiller Tyskland en nøglerolle. Det viser den seneste analyse fra brancheorganisationen Dansk Mode & Textil forud for Copenhagen Fashion Week.

Dansk mode har fortsat gang i salget. 2017 blev endnu et rekordår, da det samlede salg af beklædning steg 4 % til næsten 45 mia. kr. Det er særligt eksporten, som udgør 28,7 mia. kr., der dikterer den positive udvikling.

”Der er stadig stor efterspørgsel efter dansk mode i udlandet, og eksporten har udviklet sig pænt igen i 2017, hvor den steg 5 %. Dermed fortsætter den positive tendens, og der er intet, der tyder på, at udlandets appetit på dansk mode er mættet,” siger international chef og analyseansvarlig i Dansk Mode & Textil, Michael Hillmose.

Tyskland er den største internationale aftager af dansk tøj, og salget til tyskerne steg 14 % i 2017. Dermed sælger danske modevirksomheder nu for 9 mia. kr. på det tyske marked. Også Holland, som er det tredjestørste marked for dansk mode, viste en flot vækst på 13 %.

Dansk Mode & Textil noterer sig, at den udeblevne vækst i særligt Norge trækker ned i det generelt positive billede. Her spiller den norske krones udvikling en rolle, mens detailsalget i første halvdel af 2017 også lå markant under niveau.

”2017 har været et fornuftigt år. Branchen fortsætter sin vækst, og vi når det højeste niveau nogensinde for både den samlede omsætning og eksporten. Det understreger, at modebranchen er et af landets vigtigste eksporterhverv, og vi ser fortsat store vækstmuligheder i udlandet,” siger Michael Hillmose. 

Spirende markeder giver vækstmuligheder
Ifølge tal fra McKinsey tegner det globale tøjsalg i 2018 til at blive 3-4 % højere end i 2017. Dermed er der basis for yderligere vækst, og de danske modevirksomheder ser da også fortrøstningsfuldt på fremtiden. Således svarer lidt over to tredjedele af Dansk Mode & Textils medlemmer, at de forventer fremgang i omsætningen det kommende halve år. Det er især det danske (61 % forventer vækst) og tyske (62 % forventer vækst) marked, de knytter positive forventninger til.

”Forhåbentlig kan den optimisme omsættes til højere vækstrater. Der er fortsat et stort potentiale i den danske modebranche. Det gælder på de markeder, hvor danske brands allerede er etableret, men i vores optik er der også muligheder for at opdyrke nye eksportmarkeder. Det kunne eksempelvis være i Central- og Østeuropa, hvor mange danske brands har gode muligheder for at lukrere på den voksende efterspørgsel efter mode,” siger Michael Hillmose.

Vedlagt: Oversigt over modebranchens udvikling 2013-2017 samt de 10 største eksportmarkeder og sourcing-lande i 2017. Bemærk at fjerde kvartal er estimeret af Dansk Mode & Textil. 

Nøgleord

Kontakter

Michael HillmoseInternational chef

Ansvarlig for Dansk Mode & Textils analyser. Michael er ligeledes ekspert i internationale forhold i mode- og tekstilbranchen, herunder eksport.

97117294mhi@dmogt.dk

Vedhæftede filer

Information om Dansk Mode & Textil

Dansk Mode & Textil
Dansk Mode & Textil
Birk Centerpark 38
7400 Herning

97117200http://www.dmogt.dk

Dansk Mode & Textil er brancheorganisationen for de danske mode-, tekstil- og livsstilsvirksomheder.
Vores eksperter rådgiver dagligt mere end 800 medlemsvirksomheder, og som branchens naturlige
omdrejningspunkt varetager vi branchens interesser i relevante nationale og internationale forhold.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Mode & Textil

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Mode & Textil

Brancheorganisationer frygter corona-konsekvenser for vigtigt eksporterhverv: Opfordrer til akut politisk handling29.3.2020 17:22:58 CESTPressemeddelelse

De to brancheorganisationer Wear og Dansk Mode & Textil efterlyser hjælpepakker, der tager højde for de særkender, der præger mode-, sports- og tekstilbranchen med en eksport på mere end 35 mia.kr. De to organisationer præsenterer fire konkrete initiativer, der kan hjælpe en branche, der står til at tabe 20 mia. i omsætning som følge af COVID-19.

Mode- og tekstilbranchen efterlyser yderligere politiske indgreb16.3.2020 15:01:29 CETPressemeddelelse

Mode- og tekstilbranchen er hårdt ramt af coronavirussets udbrud. Brancheorganisationen for de danske mode- og tekstilvirksomheder fremsætter konkrete forslag til de danske politikere: Gør det lettere for virksomheder at få udleveret ubetalte varer fra konkursramte butikker og pålæg butiksudlejere at reducere huslejen. Ellers vil det få store konsekvenser for danske mode- og tekstilvirksomheder, advarer Dansk Mode & Textil.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum