Telia Danmark

Mobildata afslører rejsevaner: Færre udlandsrejser, men klassikerne holder stadig

Del

Coronapandemien har sat tydeligt aftryk på vores ferievaner. Data for danskernes mobilroaming viser et markant fald i antallet af udlandsrejser - specielt til de fjerne feriedestinationer. Når vi tager udenlands sker det primært til vores nabolande og de sydeuropæiske klassikere.

Coronaen har budt på mange ændringer. En af dem er danskernes ferievaner og -planer. Her har både rejserestriktioner og personlige præferencer og bekymringer formentlig spillet en større rolle de seneste to somre, end det tidligere har været tilfældet.

Data fra Telia viser i hvert fald, at coronakrisen har skubbet til vores rejsevaner. Roaming-dataene – altså tal for, hvor mange telefoner, der befinder sig i udlandet - viser bl.a.:

  • Den samlede mængde af mobiltelefoner, der i løbet af juli måned var på besøg i udlandet, blev halveret fra 2019 til 2020, da coronakrisen for alvor slog igennem.
  • Det tal steg med omkring 30% igen i denne sommer, men det ligger stadig godt en tredjedel under 2019-niveauet.
  • Kigger man på fjerne destinationer som USA, Canada, Mexico og Thailand under et, er det samlede fald fra 2019 til 2021 mere end 90%.

Vores favoritdestinationer ser til gengæld ikke ud til at have ændret sig. Top 5 destinationer for henholdsvis 2019 og 2021 inkluderer de samme lande med få ændringer. Eneste forskel er nemlig, at Italien i 2019 lå på andenpladsen, imens støvlelandet i 2021 må nøjes med en tredjeplads.

”Klassikerne holder stadig, kunne man fristes til at sige. At den totale mængde af rejser er faldet overrasker nok ikke nogen, men det er interessant at se, at de mest populære destinationer faktisk ikke har ændret sig det store,” siger Daniel Askeroth, teknologidirektør i Telia Danmark.

Fakta

Top5 destinationer

2019 2021
Sverige Sverige
Italien Tyskland
Tyskland Italien
Norge Norge
Spanien Spanien

Kontakter

Billeder

Information om Telia Danmark

Telia Danmark
Telia Danmark
Holmbladsgade 139
2300 København S

http://telia.dk/

I Telia er vi begejstrede for digitaliseringens mange muligheder. Vi transformerer ny teknologi til konkrete produkter, der gør vores kunders hverdag mere farverig, virksomhederne mere effektive og samfundet endnu smartere.

Vi er ikke bare et teleselskab. Vi er en verden af digitale oplevelser og kommunikationen til dine venner, din familie, dine kolleger og dine kunder. Vi er mere end 700 nysgerrige medarbejdere, der forstår vores kunders ønsker og behov og igennem intelligente løsninger, bringer dem tættere på alt det, der betyder noget.

Vores netværk udgør grundstammen i digitaliseringen af Danmark. Det giver os både et ansvar og en mulighed for aktivt at gøre en positiv forskel ved at bidrage til den grønne omstilling, forbinde mennesker og gøre det trygt at færdes online. Det gør vi gennem udnyttelse og udforskning af digitaliseringens mange muligheder – til glæde for os alle.

Læs mere om os på telia.dk

Følg pressemeddelelser fra Telia Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Telia Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum