KL

Midlertidig hjemmel til at hjælpe ukrainere nu på plads

Del

Flere tusinde ukrainere er allerede ankommet til landets kommuner, som er i fuld gang med at finde løsninger til at tage godt imod dem. Nu er der skabt formel hjemmel til den indsats, kommunerne har ydet, siden ukrainerne begyndte at komme til Danmark.

Regeringen har torsdag eftermiddag sendt et aktstykke til Folketingets Finansudvalg, der giver kommunerne et lovgrundlag for at give husly og forplejning til de personer, der er fordrevet fra Ukraine, indtil en særlov er på plads.

”Vi har efterspurgt nogle klare rammer fra Folketinget til, hvordan vi kan hjælpe de ukrainere, der kommer til landet, indtil en særlov er på plads. De har brug for nogle trygge rammer fra start. Derfor er vi glade for, at hjemlen nu også er der,” siger Jacob Bundsgaard, KL’s formand, og fortsætter:

”Aktstykket er første del. Nu skal særloven på plads, for vi har brug for at sikre en rimelig fordeling af de flygtninge, der kommer til landet, så det ikke kun er nogle enkelte kommuner, der skal stå med hele opgaven. Loven skal også give ro om økonomien og den nødvendige fleksibilitet i forhold til øvrige opgaver, så vi i denne alvorlige situation kan prioritere ressourcerne til at hjælpe dem, der har brug for vores hjælp.”

Nøgleord

Kontakter

Information om KL

KL
KL
Weidekampsgade 10
2300 København S

+45 3370 3370https://www.kl.dk/

KL er interesseorganisation for de 98 kommunalbestyrelser og arbejder for, at kommunerne har de bedst mulige rammer til at prioritere velfærd og økonomi og til at udvikle kommunen lokalt. KL bidrager til – sammen med kommunerne – at videreudvikle det danske kommunestyre og lokaldemokrati. KL er samtidig arbejdsgiverorganisation og forhandler overenskomster for kommunernes ca. 500.000 ledere og medarbejdere.

Følg pressemeddelelser fra KL

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra KL

Ny digital politik: Fremtidens velfærd skal løftes med teknologi23.5.2022 08:04:20 CEST | Pressemeddelelse

Vi skal hele tiden udvikle velfærden og sikre høj kvalitet, som matcher borgernes behov. I en tid, hvor manglen på hænder truer kvaliteten i velfærden, er det nødvendigt at accelerere den digitale omstilling, så teknologien kan bruges til at udvikle velfærden og sikre flere hænder til kerneopgaven, lyder det fra Peter Rahbæk Juel, formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalg.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum