Meyers lancerer hudplejeserie baseret på bælgfrugter
Da Claus Meyer i 2022 blev en del af en forskergruppe på Tokyos Faculty of Applied Bioscience var det for at bistå i forskningen i at udvinde protein fra bælgplanter samt udtænke nye fødevarer med fokus på bæredygtighed og klimaaftryk. Men forskningen viste interessante og overraskende resultater, som åbnede for helt nye forretningsmuligheder for Meyers:
”Ved at bruge ny teknologi til at undersøge den danske bælgfrugtsort Nakskov brunært opdagede vi, at de indeholder en helt uhørt koncentration af det eftertragtede vækstfaktor-protein EGF – et niveau, der ikke er set noget andet sted i naturen”, fortæller gastronomisk iværksætter og grundlæggeren af Meyers, Claus Meyer, og uddyber:
”EGF er ikke særlig kendt i fødevareindustrien, men er veletableret i hudplejebranchen, fordi det øger hudens egen produktion af kollagen og dermed gør huden meget mere spændstig. Vi har jo i årevis været begejstrede for bælgfrugternes potentiale i køkkenet, men at opleve fordelene ved deres udvortes brug var alligevel en overraskelse”.
Viden fra én branche til en anden
Efter opdagelsen nedsatte Meyers et team af forskere, gastronomiske udviklere og hudplejeeksperter for at undersøge potentialet i et eventuelt spin-out:
”Med hjælp fra gode folk fra hudplejebranchen og vores egne fagfolk fra Meyers Madhus gik vi nysgerrigt til værks med udgangspunkt i, at vi ville udvikle et produkt, der kunne blive ”state of the art” indenfor både bæredygtighed, fødevarer og hudpleje – og så skulle der selvfølgelig være mulighed for en god forretning”, fortæller den nyslåede CEO i Meyers, Jesper Wacherhausen, og tilføjer:
”Med 30 års arbejde for at forbedre den danske madkultur og vores nye position som B Corp-certificeret virksomhed, kunne vi se et stort potentiale i at bruge vores viden fra fødevareindustrien til at gøre samme forskel i et marked, der først nu er begyndt at nørde ingredienser på samme måde som vi nørder råvarer".
Spis cremen direkte fra krukken
Resultatet af det seneste års research blev udviklingen af en serie med både dag- og natcreme, serum og ansigtsmist med et særligt bæredygtigheds-benspænd: For kunne det lade sig gøre at udvikle alle produkter, så de både var bionedbrydelige og – allerhelst – spiselige?
”Vi er virkelig stolte af, at det efter mange forsøg er lykkedes at producere en serie, som både er god for huden og gavnlig i et ernæringsperspektiv”, fortæller leder af forskergruppen fra Department of Fermentation Science, Mamerui Chito, og fortsætter:
”Tidligere har vi eksperimenteret med at genanvende madaffald til fx at lave to-go-kopper af kaffegrums, men det er nyt for os at bruge fødevarer til spiselig hudpleje, og på den måde arbejde med den fulde livscyklus for et produkt. Vi tror i høj grad, at multifunktionelle produkter og det at udnytte råvarernes fulde potentiale er nøglen til en mere bæredygtig og bionedbrydelig fremtid”.
Natcreme til fine linjer og som spread på surdejsbrød
Den nye serie "Meyers Care" lanceres i dagligvarehandlen 11. april, hvor produkterne står side om side med andre økologiske hudplejeserier og -fødevarer. Samtidig lanceres et helt nyt inspirationshæfte med anti-aging tips, tricks og opskrifter fra stifteren af Meyers med udgangspunkt i den nye produktserie:
”Efter at have beskæftiget mig med mad hele mit liv, er det virkelig sjovt at transcendere råvarerne til en ny branche, og særligt vores nye natcreme er fortrinlig både til de fine linjer i panden og som spread på et stykke surdejsbrød”, fortæller Claus Meyer og slutter:
”Jeg glæder mig til at udbrede den nye serie og håber vores bælgfrugt-beauty vil blive nydt, smurt og spist både i Danmark, Japan og resten af verden”.
Fakta
- Meyers lancerer "Meyers Care" - en ny, økologisk serie af hudplejeprodukter baseret på danske bælgfrugter, og hvor cremer, sera og mist er 100% bionedbrydelige og spiselige.
- Samtidig lancerer Meyers en anti-age-opskriftssamling, hvor ingredienserne både er gængse råvarer samt produkter fra den nye hudplejeserie.
- Hudplejeserien er udviklet på baggrund af et samarbejde med forskere på Tokyos Faculty of Applied Bioscience. Som del af forskningen har Claus Meyer og et forskerhold undersøgt potentialet for danske bælgfrugtsorter, hvor de opdagede, at bælgfrugten Nakskov brunært indeholder en koncentration af det eftertragtede vækstfaktor-protein og hudpleje-ingrediens, EGF, der ikke er set noget andet sted i naturen.
- Hudplejeserien lanceres i dagligvarehandlen 11. april, hvor produkterne står side om side med andre økologiske hudplejeserier og -fødevarer.
- "Meyers Care" er en start-up, der arbejder isoleret i virksomheden uden at have indvirkninger på kerneforretningen i Meyers.
- Meyers blev i januar 2023 certificeret B Corp og har tidligere lanceret en ambitiøs bæredygtighedsstrategi, der med et holistisk blik ser bæredygtighed som en kompleks dagsorden og bygger videre på årtiers arbejde med bl.a. økologi, lokale råvarer og socialt engagement. Læs mere om arbejdet med bæredygtighed: https://meyers.dk/baeredygtighed/.
Kontakter
Sara Brink LarsenPR- og kommunikationsrådgiver, Meyers
Tlf:27266330sabr@meyers.dkBilleder
Information om Meyers
Meyers er grundlagt af den gastronomiske iværksætter Claus Meyer, og har i 30 år arbejdet for at fremme kvaliteterne i den danske madkultur. Meyers opererer på alle niveauer i værdikæden fra jord til bord. Hovedaktiviteterne ligger inden for restaurations- og kantinedrift, catering, frugtavl, forædlingsvirksomhed, handel, teambuilding, forskning, formidling, uddannelse og rådgivning.
Følg pressemeddelelser fra Meyers
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Meyers
Meyers tager næste skridt på bæredygtighedsrejse med B Corp-certificering25.1.2023 07:39:00 CET | Pressemeddelelse
Meyers indtræder i den anerkendte globale B Corp-certificering, der dokumenterer, at virksomheder lever op til de højeste krav inden for gennemsigtighed og social og miljømæssig ansvarlighed.
Torsten Vildgaard indtager Fasangården med moderne dansk-fransk landkøkken13.1.2023 11:15:22 CET | Pressemeddelelse
Meyers og Torsten Vildgaards veje krydses igen, når den tidligere Michelin-kok rykker ind i køkkenet på Fasangården. Vildgaard indtager det historiske traktørsted i Frederiksberg Have med sin version af et dansk-fransk landkøkken med nyfortolkninger af både danske frokostklassikere og franske favoritter.
Fasangården går julen i møde med et stemningsfyldt adventsprogram og en helt særlig julefrokostmenu14.11.2022 12:19:26 CET | Pressemeddelelse
I hele julemåneden forvandles Fasangården, i hjertet af Frederiksberg Have, til et magisk sted for både børn og voksne. Når Claus Meyer har tændt juletræet den 27. november, vil der være juleknas, julehistorier, engleblid korsang hver søndag i advent i den stemningsfyldte gård. Indenfor i Fasangårdens lune stuer vil gæster som i år kunne få smørrebrød til frokost.
MEYERS BAGERI PÅ GAMMEL KONGEVEJ INVITERER TIL ÅBNINGSFEST OG INTRODUCERER ØKOLOGISKE SURDEJSPIZZAER OG NYT VINØST NABOSKAB28.10.2022 11:30:00 CEST | Pressemeddelelse
I august 2022 åbnede Meyers Bageri på Gammel Kongevej 107 blødt op med bagværk, konditorkager og velsmagende morgen- og frokostretter med udgangspunkt i kornet. Efter de indledende tre måneder er bageriet nu klar til at invitere aftengæster indenfor til sæsonnære surdejspizzaer, snacks og velvalgte vine fra naboen. Dørene slås op med en stor åbningsfest med gratis pizzaslices og 50 % på pizzakortet torsdag 3. november.
Nyt samarbejde: Meyers kommer på hylderne i Menys 112 butikker7.9.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I sensommeren 2022 etableres et nyt samarbejde mellem fødevarevirksomheden Meyers og købmandskæden Meny. Dermed bliver en lang række af Meyers produkter – fra frostbrød til færdigretter, sild og syltevarer – nu tilgængelige for Menys kunder i hele Danmark. Med partnerskabet er det ambitionen at præsentere et mere varieret fødevareudbud med fokus på kvalitet og økologi.