Furesø Kommune

Mere liv på Akacietorvet på vej

Del

Ikke kun butikker, men også boliger og spisesteder skal være med til at give liv og udvikling på Akacietorvet. Det vil der blive set på i arbejdet med en ny lokalplan.

Udvalget for byudvikling og bolig har på sit seneste møde besluttet at indlede en revision af lokalplanlægningen for Akacietorvet og den tilstødende strækning af Farum Hovedgade.

”Baggrunden for arbejdet er, at ejerne af bygningerne på Akacietorvet ønsker mulighed for at etablere boliger, restauranter eller caféer og institutioner. Det tillader de nuværende regler for Akacietorvet ikke. Her må kun være butikker og liberale erhverv, men det kniber med efterspørgslen på lokaler til det formål. På Farum Hovedgade ligger flere restauranter og caféer, som efter den gældende plan med tiden skal udskiftes med andre anvendelser. Derfor vil vi gerne have en dialog med borgerne om den fremtidige lokalplan for området”, siger Egil Hulgaard (C), formand for Udvalget for byudvikling og bolig i Furesø Kommune.

Udvalget vil gerne give mulighed for flere forskellige aktiviteter i området og samtidig sikre tilpassede løsninger med hensyn til friarealer, parkering og nabohensyn. Forvaltningen indleder derfor arbejdet med at spørge borgerne, virksomhederne og foreningerne i kommunen, hvad de ønsker, der skal være mulighed for i området. Det vil ske i form af en offentlig for-høring. Sidenhen vil kommunen invitere til nærmere dialog i lokalområdet om en ny lokalplan, fortæller Lene Bang, næstformand i Udvalget for byudvikling og bolig.

”Vi vil gerne skabe nogle gode rammer for aktiviteter, der giver liv i området. Men liv og aktiviteter skal gå hånd i hånd med et krav om kvalitet og hensyn til omgivelserne. Det mener jeg, vi sikrer med udspillet til lokalplanen,” siger hun.

Nøgleord

Kontakter

Egil Hulgaard, formand for Udvalg for byudvikling og bolig, efh@furesoe.dk, 7216 5910
Lene Bang, lba1@furesoe.dk, tlf.: 2148 2223
Claus Torp, by- og kulturdirektør, clt1@furesoe.dk, 7216 5858
Ellen Hvidt Thelle, centerchef for By og Miljø, eth1@furesoe.dk, 72165780

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum