Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret

”Man ligger som man har drømt”

Del

Poesi på en torsdag præsenterer: Digteren Laus Strandby Nielsen Torsdag den 7. oktober kl. 20.00, Knudsens, Nørregade 40, Holstebro

Foto: Lars Gundersen.
Foto: Lars Gundersen.

Laus Strandby Nielsen er en digter, som lever i en stadig frugtbar undren over tilværelsen. Han har evnen til at undres over det magiske forhold mellem ord og virkelighed. Ordene kan have mange forskellige betydninger, og virkeligheden er hele tiden i bevægelse, forandrer sig hele tiden.

Det giver hans digte en koncentrerende spænding og et ofte drømmeagtigt præg. Han får sproget til at springe i alle mulige og overraskende retninger: ”Kan krimierne reparere tiden når den går i stykker og bliver til skarpe splinter du kan pille ud af det lig du bliver engang?”

I sin anmeldelse af Strandby Nielsens sidst udgivne digtsamling, ”Halvvejs gennem uendeligheden”, Asger Schnacks Forlag, 2021, skrev Erik Skyum-Nielsen i Information: ”Når den nyere danske lyriks historie næste gang skrives, bør der reserveres et selvstændigt lokale, og hvorfor ikke en balsal, til en stemningsfuld dans med Laus Strandby Nielsen.”

Laus Strandby Nielsen er født 1944 i Aalborg og blev mag.art. i litteraturvidenskab i 1972. Han debuterede i 1970 med digtsamlingen ”Åhhh! … Kom hurtigt!”. ”Halvvejs gennem uendeligheden” er hans 11. digtsamling.

I 2013 tildeltes han Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelse, og i 2015 modtog han Det Danske Akademis Beatrice Pris.

Øvrige indslag

Odin Teatrets Husorkester spiller mellem digtoplæsningerne med Rina Skeel som sanger, Jan Ferslev på guitar og Pelle Henningsen på bas. Desuden gæsteoptræder Martin Qvist Hansen fra Ensemble MidtVest på klaveret med et par stykker musik af Mozart. Den kendte holstebroer, der læser op af sine yndlingsdigte, er Operaen i Midtens nye operachef, Freja Friberg Lyme. Lektor emerita, Gerd Schmidt Nielsen, fremfører sit lyriske essay om aftenens digter. Desuden kåres vinderen af ”Månedens digt”, og der bliver oplæsning af Omar Khajjâm digte.

 

Arrangører

Poesi på en torsdag er arrangeret af Holstebro Gymnasium og HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret Holstebro, Lemvig Boghandel, Uddannelsescenter Holstebro, Holstebro Kunstmuseum og Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret. Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune og Statens Kunstfond.

Nøgleord

Billeder

Foto: Lars Gundersen.
Foto: Lars Gundersen.
Download
Foto: Lars Skaaning.
Foto: Lars Skaaning.
Download

Links

Information om Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret

Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret
Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro

http://www.odinteatret.dk

Poesi på en torsdag er et lyrikarrangement, hvor publikum i Holstebro, og fra andre steder, kan møde dansk eller udenlandsk poesi live. Tre gange i foråret - februar, marts, april - og tre gange i efteråret - september, oktober, november - hver gang den første torsdag i måneden - inviteres en dansk - eller udenlandsk - digter til oplæsning af egne digte på Poesi på en torsdag.

I forbindelse med oplæsningen finder en række andre aktiviteter sted. Der er oplæsning af Månedens digt, optræden med Odin Teatrets Husorkester og andre orkestre og musikere, salg af danske digtsamlinger til poetisk favorable priser, oplæsning af Omar Khajjâms Rubâijât på farsi og andre sprog, oplæsning af kendt holstebroers yndlingsdigte, det lyriske essay om aftenens digter og ikke mindst udskænkning af månedens vin.

Poesi på en torsdag foregår på Knudsens, en nyrestaureret teatersal på gågaden midt i Holstebro. Arrangementet flyttes i få tilfælde til en anden adresse i Holstebro.

Poesi på en torsdag er arrangeret af Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret i samarbejde med Holstebro Gymnasium & HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret, Skive Boglade, Uddannelsescenter Holstebro og Holstebro Kunstmuseum. Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune og Statens Kunstfond.

Billetten inkluderer et glas vin.

Følg pressemeddelelser fra Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret

International fejring af Eugenio Barba, der fylder 8528.9.2021 16:38:25 CEST | Pressemeddelelse

I et initiativ, der udspringer fra Ouro Pretos Universitet i Brasilien i samarbejde med tre andre, brasilianske universiteter, hyldes Eugenio Barba på verdensplan i anledning af, at han bliver 85 den 29. oktober 2021. Hyldesten foregår som et internationalt og virtuelt seminar og møde, der med fri online-adgang bliver transmitteret på YouTube på en kanal med navnet Terceiro Teatro 2021. Overskriften er Møder om Tredje teater og Teaterantropologi, to begreber, Eugenio Barba har udtænkt, og som i dag er almindelig teaterfagsterminologi på universiteter verden over. Arrangementet er delt op i tre forløb af én arbejdsuges varighed i den sidste uge af september, oktober og november. Overskrifterne er: Tredje Teater, Teaterantropologi og identitet samt Kulturindgreb og kunstneriske netværk. Det vil bestå af konferencer, paneldiskussioner og arbejdsdemonstrationer. Teaterfolk, universiteter og forskere fra Brasilien, Argentina, Colombia, Cuba, Ecuador, Frankrig, Italien, Peru og Storbritannie

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum