Madkulturen

Madkundskabsfestivaler indtager Roskilde

Del

Torsdag 13. februar indtager elever mellem 4.-9. klasse skolekøkkenet på Margreteskolen, når Madkundskabsfestivaler for første gang afholdes i Roskilde.

Et veloplagt dommerpanel står klar til at give feedback på elevernes præsentationer.
Et veloplagt dommerpanel står klar til at give feedback på elevernes præsentationer.

Torsdag i uge syv går elever fra Margretheskolen og Klostermarkskolen i skolekøkkenet for at deltage i Madkundskabsfestivaler, der for første gang afholdes i Roskilde. 

Det er Madkulturens skoleprojekt Madkamp, der er vært for festivalen. Madkamp har siden 2013 haft til formål at engagere elever i madlavningsfaget gennem uddannelse og praktisk erfaring. I samarbejde med lektorer og undervisere fra landets professionshøjskoler udvikler og lancerer Madkamp hvert år et nyt, gratis undervisningsmateriale, der har fokus på en ny råvare eller en ny madlavningsteknik. I år er der fokus på ”Kend dit korn”. 

På Magretheskolen 13. februar står eleverne fra de to skoler klar til at præsentere et udpluk af det, de har lært om kornet. Det kan være alt fra næringsindhold og historie til selvudviklede kreative retter, snacks eller forsøg, hvor kornet spiller hovedrollen. Et veloplagt dommerpanel bestående af madkundskabslærerstuderende vil give eleverne feedback for deres præsentationer.  

Både lærere og elever vil være repræsenteret ved Madkundskabsfestivalen i Roskilde, og elevernes fremvisninger går i gang kl. 10. Foruden Roskilde afholdes festivalerne også i Aalborg, København, Esbjerg og Vordingborg i løbet af februar. 

 

Fakta om Madkundskabsfestivalen i Roskilde 

Dato: Torsdag 13. januar 2020 kl. 08.30-13.30 

Sted: Margretheskolen, Magrethevej 7, 4000 Roskilde 

Hvilke skoler deltager? Elever fra Margretheskolen (Roskilde) og Klostermarkskolen (Roskilde) 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Et veloplagt dommerpanel står klar til at give feedback på elevernes præsentationer.
Et veloplagt dommerpanel står klar til at give feedback på elevernes præsentationer.
Download

Information om Madkulturen

Madkulturen
Madkulturen
Maglegårdsvej 12
4000 Roskilde

http://www.madkulturen.dk

Madkulturen er en selvejende videns- og forandringsinstitution under Miljø- og fødevareministeriet. Madkulturens vision er ’Bedre mad til alle’. Det løfte fortæller, hvorfor Madkulturen er sat i verden – nemlig at gøre bedre råvarer, madlavning og måltider tilgængelige for alle uanset alder, indkomst, social baggrund og geografisk placering. ​ 

Følg pressemeddelelser fra Madkulturen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Madkulturen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum