Madkundskabsfestivaler indtager Roskilde
Torsdag i uge syv går elever fra Margretheskolen og Klostermarkskolen i skolekøkkenet for at deltage i Madkundskabsfestivaler, der for første gang afholdes i Roskilde.
Det er Madkulturens skoleprojekt Madkamp, der er vært for festivalen. Madkamp har siden 2013 haft til formål at engagere elever i madlavningsfaget gennem uddannelse og praktisk erfaring. I samarbejde med lektorer og undervisere fra landets professionshøjskoler udvikler og lancerer Madkamp hvert år et nyt, gratis undervisningsmateriale, der har fokus på en ny råvare eller en ny madlavningsteknik. I år er der fokus på ”Kend dit korn”.
På Magretheskolen 13. februar står eleverne fra de to skoler klar til at præsentere et udpluk af det, de har lært om kornet. Det kan være alt fra næringsindhold og historie til selvudviklede kreative retter, snacks eller forsøg, hvor kornet spiller hovedrollen. Et veloplagt dommerpanel bestående af madkundskabslærerstuderende vil give eleverne feedback for deres præsentationer.
Både lærere og elever vil være repræsenteret ved Madkundskabsfestivalen i Roskilde, og elevernes fremvisninger går i gang kl. 10. Foruden Roskilde afholdes festivalerne også i Aalborg, København, Esbjerg og Vordingborg i løbet af februar.
Fakta om Madkundskabsfestivalen i Roskilde
Dato: Torsdag 13. januar 2020 kl. 08.30-13.30
Sted: Margretheskolen, Magrethevej 7, 4000 Roskilde
Hvilke skoler deltager? Elever fra Margretheskolen (Roskilde) og Klostermarkskolen (Roskilde)
Nøgleord
Kontakter
Charlotte Kjeldberg KristensenPresse- & kommunikationsansvarlig
Tlf:20 80 44 79charlotte@madkulturen.dkBilleder
Information om Madkulturen
Madkulturen er en selvejende videns- og forandringsinstitution under Miljø- og fødevareministeriet. Madkulturens vision er ’Bedre mad til alle’. Det løfte fortæller, hvorfor Madkulturen er sat i verden – nemlig at gøre bedre råvarer, madlavning og måltider tilgængelige for alle uanset alder, indkomst, social baggrund og geografisk placering.
Følg pressemeddelelser fra Madkulturen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Madkulturen
Flere vender ryggen til klimavenlig mad6.12.2023 23:59:00 CET | Pressemeddelelse
Mens kriserne står i kø, opgiver mange at spise med klimaet in mente, viser ny, stor undersøgelse. Sundhed og pris er i stedet øverst på dagsordenen, når vi skal købe ind til de daglige måltider.
Nyt madindeks: Fri adgang til unikt datasæt om vores madvaner31.8.2023 05:24:03 CEST | Pressemeddelelse
Hvor mange i din region får kød til aftensmad? Hvordan har unges forbrug af takeaway udviklet sig? Og hvor ofte drikker kvinder øl til maden? Madkulturen giver nu fri adgang til at søge i resultaterne fra 19.000 besvarelser om råvarevalg, madlavning og måltider
Nyt madprojekt giver børn i dagplejen sundere og sjovere måltider15.8.2023 10:55:49 CEST | Pressemeddelelse
Allerede mens børn er helt små etableres gode og sunde madvaner. Det gælder ikke mindst i dagplejen. Alligevel oplever mange dagplejere, at der mangler materialer, som inspirerer dem til at servere sundere og mere varieret mad. Det vil projektet ”Gør sund mad til barnemad” hjælpe til med.
Pres på madbudgettet: 136.000 børn lider afsavn22.6.2023 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Mindre frugt og grønt, dårligere madpakker og nej tak til sociale arrangementer. Det er virkeligheden for mange danske børn, viser ny undersøgelse fra Madkulturen.
Lokale politikere i folkemødedebatter om børnenes mad1.6.2023 09:52:59 CEST | Pressemeddelelse
Hvem gider arbejde med mad? Hvad sker der, når børn lever på et hårdt presset madbudget? Og hvor mange kyllingelår kan elever fra Falster udbene på fem minutter? Det viser sig, når Mette Blomsterberg fredag byder velkommen til en ny scene om børnenes mad
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum