Madkundskabsfestivaler indtager Roskilde

Torsdag i uge syv går elever fra Margretheskolen og Klostermarkskolen i skolekøkkenet for at deltage i Madkundskabsfestivaler, der for første gang afholdes i Roskilde.
Det er Madkulturens skoleprojekt Madkamp, der er vært for festivalen. Madkamp har siden 2013 haft til formål at engagere elever i madlavningsfaget gennem uddannelse og praktisk erfaring. I samarbejde med lektorer og undervisere fra landets professionshøjskoler udvikler og lancerer Madkamp hvert år et nyt, gratis undervisningsmateriale, der har fokus på en ny råvare eller en ny madlavningsteknik. I år er der fokus på ”Kend dit korn”.
På Magretheskolen 13. februar står eleverne fra de to skoler klar til at præsentere et udpluk af det, de har lært om kornet. Det kan være alt fra næringsindhold og historie til selvudviklede kreative retter, snacks eller forsøg, hvor kornet spiller hovedrollen. Et veloplagt dommerpanel bestående af madkundskabslærerstuderende vil give eleverne feedback for deres præsentationer.
Både lærere og elever vil være repræsenteret ved Madkundskabsfestivalen i Roskilde, og elevernes fremvisninger går i gang kl. 10. Foruden Roskilde afholdes festivalerne også i Aalborg, København, Esbjerg og Vordingborg i løbet af februar.
Fakta om Madkundskabsfestivalen i Roskilde
Dato: Torsdag 13. januar 2020 kl. 08.30-13.30
Sted: Margretheskolen, Magrethevej 7, 4000 Roskilde
Hvilke skoler deltager? Elever fra Margretheskolen (Roskilde) og Klostermarkskolen (Roskilde)
Nøgleord
Kontakter
Charlotte Kjeldberg KristensenPresse- & kommunikationsansvarlig
Tlf:20 80 44 79charlotte@madkulturen.dkBilleder

Information om Madkulturen
Madkulturen er en selvejende videns- og forandringsinstitution under Miljø- og fødevareministeriet. Madkulturens vision er ’Bedre mad til alle’. Det løfte fortæller, hvorfor Madkulturen er sat i verden – nemlig at gøre bedre råvarer, madlavning og måltider tilgængelige for alle uanset alder, indkomst, social baggrund og geografisk placering.
Følg pressemeddelelser fra Madkulturen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Madkulturen
Festdag for børns maddannelse: Østervangskolen blev danmarksmestre i madkundskab30.4.2025 17:14:38 CEST | Pressemeddelelse
200 børn fra hele landet demonstrerede i dag deres kartoffelkompetencer ved DM i Madkundskab 2025. En vigtig brik i børns maddannelse, ifølge Madkulturens direktør Judith Kyst.
Dansk frugt og grønt er under voldsomt pres – stærke kræfter går sammen for at vende udviklingen11.3.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Ni ud af ti forbrugere mener, det er vigtigt, at vi har alsidig produktion af frugt og grønt i Danmark. Alligevel er kun en fjerdedel af vores grøntsager danske, og udfordringerne hober sig op for de hårdt pressede producenter. Derfor går 31 aktører fra hele værdikæden nu sammen for at få mere dansk frugt og grønt på tallerkenen.
Banebrydende treårig indsats skal inspirere mere end en halv million børnefamilier til grønnere og sundere mad6.2.2025 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Børnefamilier landet over får nu en stor tilskyndelse til at ændre madvaner med udgangspunkt i De officielle Kostråd. Gennem tre år vil børnefamilier i hele landet møde grøn inspiration flere forskellige steder i hverdagen – fra det lokale supermarked og kantinen til idrætsklubben og madkundskabslokalet. DR vil parallelt sætte fokus på madkulturen i Danmark, både nu og i fremtiden.
Mere mobil og mindre bordskik - det fælles måltid er under forandring25.11.2024 11:36:05 CET | Pressemeddelelse
Mobiltelefonen tager i stor stil plads ved middagsbordet, og vi byder gerne gæster på takeaway i sofaen. Men selvom udviklingen går mod mere uformelle rammer, har måltidet stadig en samlende kraft, viser en ny undersøgelse fra Madkulturen
Børnefamilier får hjælp til flere grønne hverdagsmåltider6.9.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Mange forældre vil gerne spise flere grøntsager og bælgfrugter derhjemme, men vanerne spænder ben i en travl hverdag. Nu indgår Madkulturen og Netto et samarbejde for at give familierne en håndsrækning til grønnere madlavning.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum