Lolland Kommune

Lolland Kommune vil gennemføre udviklingsplan

Del

Torsdag aften tog byrådet stilling til Nakskov 2030, der er en omfattende udviklingsplan for Nakskov som turistby. Et stort flertal principgodkendte investeringer for 210 mio. kr., hvoraf kommunen selv skal bidrage med 50 mio. kr. Nu skal resten af finansieringen findes, og håbet er at have det fulde program på plads i løbet af efteråret.

”Der her er en fantastisk mulighed for Nakskov og for hele Lolland. Hvis vi lykkes med Nakskov 2030, så får byen flere arbejdspladser og en mere robust økonomi,” siger borgmester Holger Schou Rasmussen. ”Men det handler også om at udvikle byens rum til gavn for byens borgere og alle de mennesker, der hver dag kommer til Nakskov for at gå i skole, handle ind og gå på arbejde.”

Etableringen af så stort et udviklingsprojekt tager tid. Realdania har finansieret to grundige analyser af Nakskovs potentialer, og det er baggrunden for, at der nu ligger en plan, som byrådet og mulige samarbejdspartnere kan tage stilling til.

Beslutningen torsdag aften var en af de store milepæle, for det var første gang byrådet behandlede udviklingsplanen og gav mandat til at gå i dialog med andre partnere.

”Nu skal vi tale med andre mulige parter i projektet. Vi har haft en god drøftelse med os selv i byrådet, og det har vores potentielle partnere selvfølgelig også brug for,” siger Holger Schou Rasmussen.” Jeg er glad for, at vi i byrådet gjort vores stilling op. Vi tror på det, og vi er klar til at finde vores del af finansieringen, for der kommer ikke bedre muligheder for sætte en ny retning for Nakskov.”

Nakskov 2030

Nakskov 2030 er en konkret udviklingsplan for byen. I forbindelse med arbejdet er der gennemført dialog med private investorer og lokale interessenter om udviklingsperspektiverne. Planen og den bagvedliggende analyse er udarbejdet af Bark Rådgivning.

Konkret foreslås det at koncentrere arbejdet omkring tre nedslagspunkter: Hestehovedet og Fjorden, Havnen og Bymidten. Nedslagspunkterne skal udmøntes i 12 konkrete projekter, der tilsammen skal skabe større overnatningskapacitet, bedre byrum og nye oplevelser. Fremdriften foreslås sikret gennem etableringen af et fast sekretariat, der med tæt tilknytning til kommunen får ansvaret for at sikre realiseringen.

Den overordnede ambition er at øge turismeomsætningen fra 100 til 350 mio. kr. og antallet af overnatninger fra 90.000 til 315.000 om året. Dette vil betyde en fremgang til ca 450 turismerelaterede jobs i 2030.

Programmet indebærer investeringer for 210 mio. kr. over de næste 5-7 år, og det er forudsat, at Lolland Kommune bidrager med 50 mio. kr.

Nøgleord

Kontakter

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Næste skridt på vej mod seniorbofællesskaber2.12.2019 06:00:00 CETPressemeddelelse

Interessen var stor, da Lolland Kommune i efteråret holdt tre borgermøder om etablering af seniorbofællesskaber i kommunen. Mange af deltagerne besvarede senere en spørgeskemaundersøgelse, og den viste et klart ønske om seniorbofællesskaber i Maribo og Nakskov. Derfor følger Lolland Kommune nu op med nye borgermøder, hvor der skal arbejdes videre med ønskerne og den viden, der er opbygget indtil nu.

Klimavenligt og smart lys over Lolland28.11.2019 06:00:00 CETPressemeddelelse

Arbejdet med den grønne omstilling kommer til udtryk på mange måder i Lolland Kommune. Det er fra vindmøller og solceller i landskabet, REn Energi Lollands arbejde med energilagring og til kommunens arbejde på de indre linjer. Et af de seneste projekter, som kommunen er gået ind i, er ”Lightning Metropolis – Green Economy”, hvor kommuner, regioner og universiteter i Danmark og Sverige arbejder sammen om at reducere energiforbruget fra belysning. Det handler om at mindske energiforbruget ved at udskifte traditionelle lyskilder til LED samtidig med, at lyset gøres bedre og smartere.

Handicaprådet tilfredse med årets budgetaftale26.11.2019 08:00:00 CETPressemeddelelse

Årets budgetaftale i Lolland Kommune blev med et driftsunderskud på 60 millioner kroner stramt. Set i det lys er kommunens Handicapråd godt tilfredse med, at der i budgettet blev afsat 500.000 kr. til rådets pulje til at gøre kommunens bygninger handicapegnede. Handicaprådet i Lolland Kommune rådgiver byråd og udvalg i sager, som har betydning for borgere med handicap, og den fortsatte pulje tager Handicaprådet som et udtryk for, at spørgsmålet har byrådets prioritet, og at rådets arbejde tages alvorligt – også i de svære budgettår.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum