Lolland Kommune

Lolland Kommune vil gennemføre udviklingsplan

Del

Torsdag aften tog byrådet stilling til Nakskov 2030, der er en omfattende udviklingsplan for Nakskov som turistby. Et stort flertal principgodkendte investeringer for 210 mio. kr., hvoraf kommunen selv skal bidrage med 50 mio. kr. Nu skal resten af finansieringen findes, og håbet er at have det fulde program på plads i løbet af efteråret.

”Der her er en fantastisk mulighed for Nakskov og for hele Lolland. Hvis vi lykkes med Nakskov 2030, så får byen flere arbejdspladser og en mere robust økonomi,” siger borgmester Holger Schou Rasmussen. ”Men det handler også om at udvikle byens rum til gavn for byens borgere og alle de mennesker, der hver dag kommer til Nakskov for at gå i skole, handle ind og gå på arbejde.”

Etableringen af så stort et udviklingsprojekt tager tid. Realdania har finansieret to grundige analyser af Nakskovs potentialer, og det er baggrunden for, at der nu ligger en plan, som byrådet og mulige samarbejdspartnere kan tage stilling til.

Beslutningen torsdag aften var en af de store milepæle, for det var første gang byrådet behandlede udviklingsplanen og gav mandat til at gå i dialog med andre partnere.

”Nu skal vi tale med andre mulige parter i projektet. Vi har haft en god drøftelse med os selv i byrådet, og det har vores potentielle partnere selvfølgelig også brug for,” siger Holger Schou Rasmussen.” Jeg er glad for, at vi i byrådet gjort vores stilling op. Vi tror på det, og vi er klar til at finde vores del af finansieringen, for der kommer ikke bedre muligheder for sætte en ny retning for Nakskov.”

Nakskov 2030

Nakskov 2030 er en konkret udviklingsplan for byen. I forbindelse med arbejdet er der gennemført dialog med private investorer og lokale interessenter om udviklingsperspektiverne. Planen og den bagvedliggende analyse er udarbejdet af Bark Rådgivning.

Konkret foreslås det at koncentrere arbejdet omkring tre nedslagspunkter: Hestehovedet og Fjorden, Havnen og Bymidten. Nedslagspunkterne skal udmøntes i 12 konkrete projekter, der tilsammen skal skabe større overnatningskapacitet, bedre byrum og nye oplevelser. Fremdriften foreslås sikret gennem etableringen af et fast sekretariat, der med tæt tilknytning til kommunen får ansvaret for at sikre realiseringen.

Den overordnede ambition er at øge turismeomsætningen fra 100 til 350 mio. kr. og antallet af overnatninger fra 90.000 til 315.000 om året. Dette vil betyde en fremgang til ca 450 turismerelaterede jobs i 2030.

Programmet indebærer investeringer for 210 mio. kr. over de næste 5-7 år, og det er forudsat, at Lolland Kommune bidrager med 50 mio. kr.

Nøgleord

Kontakter

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Center for Handicap med i projekt om flere aktive arbejdspladser28.1.2020 07:00:44 CETPressemeddelelse

Center for Handicaps botilbud Stormarken 1-5 er sammen med fem andre virksomheder i Danmark udvalgt til at deltage i Dansk Firmaidrætsforbunds pilotprojekt ”Flere Aktive Arbejdspladser”, der er støttet af TrygFonden. Formålet med projektet er at knække koden til, hvordan arbejdspladser kan indføre og fastholde kollegamotion i arbejdstiden. Center for Handicap tager hul på projektet med et kick-off-arrangement i Stormarken i Nakskov for personale og ledere torsdag den 6. februar kl. 14-15. Pressen er velkommen.

Massiv opbakning til foreningskonference16.1.2020 08:42:45 CETPressemeddelelse

I forbindelse med revisionen af Masterplanen for Kultur og Fritidsfaciliteterne i efteråret 2019 foreslog Sportsråd Lolland, at der blev fulgt op med en konference, hvor foreningerne kunne drøfte udfordringer og muligheder på forenings- og facilitetsområdet i Lolland Kommune. Denne opfordring har Fritids- og Kulturudvalget taget til sig og inviteret til foreningskonference lørdag den 18. januar kl. 10-15 i Højrebyhallen. 110 foreningsfolk har tilmeldt sig konferencen, hvor de bl.a. skal drøfte fremtidens faciliteter og samarbejde på tværs.

Forslag om ændret adgang til ældreboliger sendes i høring14.1.2020 09:39:50 CETPressemeddelelse

Ældre- og Sundhedsudvalget besluttede på sit møde den 13. marts at sende forslag om justering af kommunens kvalitetsstandarder for ældre-, pleje- og midlertidige boliger i høring i otte uger. For kvalitetsstandarderne for pleje- og midlertidige boliger er der alene tale mindre præciseringer og ændringer af layout, mens der for kvalitetsstandarden for ældreboliger foreslås en ændring af kravene for adgangen til boligerne.

Mød Ældre & Sundhed på Skills14.1.2020 09:07:39 CETPressemeddelelse

Lolland Kommunes sektor for Ældre & Sundhed er med, når unge fra landets erhvervsskoler dyster i DM i Skills i Bella Center 16.-18. januar. En flok medarbejdere og to af kommunens social- og sundhedsassistentelever står i Hal E stand E-024, hvor de vil fortælle om de mange gode muligheder for at uddanne sig og arbejde inden for SOSU-området i Lolland Kommune. Fredag den 17. januar får de selskab af borgmester Holger Schou Rasmussen og sektorchef Søren Wollesen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum