Lolland Kommune

Lolland Kommune vil gennemføre udviklingsplan

Del

Torsdag aften tog byrådet stilling til Nakskov 2030, der er en omfattende udviklingsplan for Nakskov som turistby. Et stort flertal principgodkendte investeringer for 210 mio. kr., hvoraf kommunen selv skal bidrage med 50 mio. kr. Nu skal resten af finansieringen findes, og håbet er at have det fulde program på plads i løbet af efteråret.

”Der her er en fantastisk mulighed for Nakskov og for hele Lolland. Hvis vi lykkes med Nakskov 2030, så får byen flere arbejdspladser og en mere robust økonomi,” siger borgmester Holger Schou Rasmussen. ”Men det handler også om at udvikle byens rum til gavn for byens borgere og alle de mennesker, der hver dag kommer til Nakskov for at gå i skole, handle ind og gå på arbejde.”

Etableringen af så stort et udviklingsprojekt tager tid. Realdania har finansieret to grundige analyser af Nakskovs potentialer, og det er baggrunden for, at der nu ligger en plan, som byrådet og mulige samarbejdspartnere kan tage stilling til.

Beslutningen torsdag aften var en af de store milepæle, for det var første gang byrådet behandlede udviklingsplanen og gav mandat til at gå i dialog med andre partnere.

”Nu skal vi tale med andre mulige parter i projektet. Vi har haft en god drøftelse med os selv i byrådet, og det har vores potentielle partnere selvfølgelig også brug for,” siger Holger Schou Rasmussen.” Jeg er glad for, at vi i byrådet gjort vores stilling op. Vi tror på det, og vi er klar til at finde vores del af finansieringen, for der kommer ikke bedre muligheder for sætte en ny retning for Nakskov.”

Nakskov 2030

Nakskov 2030 er en konkret udviklingsplan for byen. I forbindelse med arbejdet er der gennemført dialog med private investorer og lokale interessenter om udviklingsperspektiverne. Planen og den bagvedliggende analyse er udarbejdet af Bark Rådgivning.

Konkret foreslås det at koncentrere arbejdet omkring tre nedslagspunkter: Hestehovedet og Fjorden, Havnen og Bymidten. Nedslagspunkterne skal udmøntes i 12 konkrete projekter, der tilsammen skal skabe større overnatningskapacitet, bedre byrum og nye oplevelser. Fremdriften foreslås sikret gennem etableringen af et fast sekretariat, der med tæt tilknytning til kommunen får ansvaret for at sikre realiseringen.

Den overordnede ambition er at øge turismeomsætningen fra 100 til 350 mio. kr. og antallet af overnatninger fra 90.000 til 315.000 om året. Dette vil betyde en fremgang til ca 450 turismerelaterede jobs i 2030.

Programmet indebærer investeringer for 210 mio. kr. over de næste 5-7 år, og det er forudsat, at Lolland Kommune bidrager med 50 mio. kr.

Nøgleord

Kontakter

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Fire arkitektfirmaer skal konkurrere om at bidrage til udviklingsplan for Nakskov Havn7.9.2020 13:36:56 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommune, Realdania og A.P. Møller Fonden lancerede i april 2020 et samlet initiativ til udvikling af Nakskov. Det skete i forlængelse af udviklings- og investeringsstrategien Nakskov 2030, som kommunen vedtog i 2019. Initiativet har særligt fokus på at styrke tre områder, hvor potentialet for udvikling er størst: havnen, bymidten og Hestehoved. Den samlede projektøkonomi er mindst 150 millioner kr. Fire arkitektfirmaer er nu udvalgt til at deltage i en projektkonkurrence om at bidrage til en samlet udviklingsplan for Nakskov inderhavn.

Ny rådgivningscafé hjælper borgere med psykiske eller sociale udfordringer1.9.2020 11:37:28 CESTPressemeddelelse

Mandag den 7. september slår Lolland Kommune dørene op for et nyt rådgivnings- og vejledningstilbud til alle borgere mellem 18 og 65 år, som oplever psykiske og/eller sociale udfordringer. Rådgivningscaféen er fysisk placeret på bibliotekerne i Maribo og Nakskov. Her kan man henvende sig anonymt og blandt andet få hjælp til budgetplanlægning, til at forstå post fra det offentlige og til at skabe overblik over hverdagen. Pårørende er også velkomne til at benytte sig af Rådgivningscaféen.

National Flagdag for veteraner i Lolland Kommune28.8.2020 06:10:00 CESTPressemeddelelse

For sjette år i træk hylder Lolland Kommune og de lollandske soldaterforeninger nuværende og tidligere udsendte og deres pårørende 5. september. Alle er velkomne til at deltage i den officielle højtidelighed ved Veteranstenen foran stationen i Nakskov fra kl. 11.00 til 11.30 og i den efterfølgende kirkelige højtidelig i Sankt Nikolai Kirke fra kl. 12.00 til 12.45. Dagen rundes af med en lukket reception for kommunens veteraner i Toldboden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum