Lolland Kommune

Lolland Kommune køber afløserfærge

Del

Færgen er de små øers livsnerve, og Lolland Kommune tager nu et nyt skridt for at sikre stabil færgedrift til Askø, Femø og Fejø. Under forudsætning af byrådets godkendelse er der nemlig indgået aftale med DTU om køb af færgen Ulvsund, der fremover skal fungere som afløserfærge.

Holger Schou Rasmussen og Leif Utermöhl i Kalvehave for at besigtige Ulvsund.
Holger Schou Rasmussen og Leif Utermöhl i Kalvehave for at besigtige Ulvsund.

Til hverdag besejles Askø, Femø og Fejø af hver sin færge. Det fungerer godt, men selv den mest driftssikre færge har en gang i mellem brug for at komme på værft til vedligeholdelse. Indtil nu har det betydet sejlads efter særplan, hvor alle tre øer blev betjent med de to tilbageværende færger.

For beboerne på øerne har det længe været et brændende ønske, at der blev fundet en bedre løsning.

”En god og stabil færgeforbindelse er selvfølgelig helt afgørende, når man bor på en ø, så jeg kan sagtens forstå ønsket om en afløserfærge,” siger borgmester Holger Schou Rasmussen. ”Problemet har været at finde en færge til en fornuftig pris, der samtidig er fleksibel nok til at sejle på alle tre øer. Det er heldigvis lykkedes nu. Jeg er glad for, at vi på den måde kan styrke den lokale infrastruktur, for det skal være muligt at bosætte sig overalt i kommunen og samtidig kunne passe arbejde og skolegang.”

Ulvsund har indtil nu sejlet mellem Kalvehave og Lindholm, hvor der tidligere har været forskningsstation for husdyrsygdomme. De aktiviteter er nu flyttet, og derfor har DTU sat færgen til salg. Ulvsund er bygget i 1987, og den har plads til 74 passagerer og 7-9 personbiler.

”Ulvsund passer perfekt til vores formål,” forklarer formand for Teknisk Udvalg Leif Utermöhl. ”Det er ikke en stor færge, men den betyder, at vi kan holde ruterne åbne, når de faste færger skal på værft, eller hvis de f.eks. får motorskade. Jeg håber meget, at vi på den måde kan skabe tryggere og mere stabile rammer for øboerne og for de mange gæster, der besøger øerne hvert år.”

Den ekstra færge giver samtidig mulighed for støtte i perioder med spidsbelastning og for ø-hop i sommermånederne.

Den nye færge finansieres gennem besparelser på leje af afløserfærger og på nye indtægter fra udlejning af Ulvsund som afløserfærge til andre småøer.

Lolland Færgefart overtager Ulvsund 1. april 2021, og det ventes, at den kan tages i brug kort tid derefter.

På billedet er Holger Schou Rasmussen og Leif Utermöhl i Kalvehave for at besigtige Ulvsund.

Nøgleord

Kontakter

Leif UtermöhlFormand for Teknisk Udvalg

Tlf:20 25 92 45

Billeder

Holger Schou Rasmussen og Leif Utermöhl i Kalvehave for at besigtige Ulvsund.
Holger Schou Rasmussen og Leif Utermöhl i Kalvehave for at besigtige Ulvsund.
Download

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum