Lolland Kommune

Lolland Kommune har landets laveste udgifter til administration og ledelse

Del

Lolland Kommune er den kommune i landet, som bruger mindst på administration og ledelse. Det er konklusionen fra Social- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed i deres rapport, som er offentliggjort i dag.

Helt præcis bruger Lolland Kommune 19 procent mindre, end man skulle forvente, og det er et tal, som glæder borgmester Holger Schou Rasmussen, men som samtidigt ikke overrasker.

”Vi passer på fællesskabets penge. Tallene her er et skulderklap til hele byrådet og hele organisationen. Og som borger og virksomhed i kommunen kan du være helt sikker på, at vi bruger pengene med mådehold og omtanke”, siger Holger Schou Rasmussen.

Samtidig er det ikke tal, der overrasker. Sidste år lå Lolland Kommune nr. to på listen, og forrige år var Lolland også kommunen med de laveste udgifter.

”Vi passer på pengene, og med til historien hører selvfølgelig også, at Lolland Kommune som andre provinskommuner har mærket den fulde vægt af årtiers centraliseringer og af et udligningssystem, der ikke støtter op om de kommuner, der står med flest af fællesskabets opgaver. Derfor har vi været tvunget til at gå alle områder i kommunen igennem med tættekam, til at trimme og skære. Det gælder over en bred kam, og det gælder også på vores ledelse og administration. Alle har holdt for, borgere og ansatte - nogle gange også ud over rimelighedens grænser”, forklarer borgmesteren.

I Lolland Kommune er det også håbet, at årets rapport fra benchmarkingenheden yderligere vil kvalificere debatten om de enkelte kommuners bidrag til fællesskabet. Det var en debat, der gik højt op til og under forhandlingerne om den nye udligningsreform. Og den kører stadig, f.eks. har en række hovedstadskommuner netop bedt regeringen om lov til at sætte skatten op angiveligt for at få økonomien til at hænge sammen som følge af den nye udligningsreform.

Social- og Indenrigsministeriets rapport skærer igennem retorikken og dokumenterer, hvem der bruger mindst, og hvem der har et overforbrug på ledelse og administration. Generelt tegnes der et billede af et lavt forbrug i landdistriktskommunerne og højere udgifter i og omkring hovedstadsområdet, end man skulle forvente, og selvom der tages højde for de forskellige rammevilkår.

Analysen for Social- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed kan ses her, herunder oversigten over de enkelt kommunernes samlede administrationsudgifter, der kan ses her (side 4-5).

Nøgleord

Kontakter

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Gradvis genåbning af dagtilbud1.10.2020 12:16:55 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommunes dagtilbud for demente og borgere med fysiske funktionsnedsættelser har i en længere periode været lukket for at mindske udbredelsen af Covid-19. Nu varer det ikke længe, før de første borgere igen kan komme afsted og nyde det sociale fællesskab i dagtilbuddet. På Ældre- og Sundhedsudvalgets møde mandag den 21. september, besluttede udvalget, at der skal sættes gang i en forsigtig genåbning af dagtilbud. I første omgang åbner dagtilbuddet i Bangshave Centret i Maribo, og herefter følger dagtilbuddet i Skovcentret i Nakskov. Åbningen forudsætter dog, at smittetallet i Lolland Kommune ikke pludselig stiger.

Fire arkitektfirmaer skal konkurrere om at bidrage til udviklingsplan for Nakskov Havn7.9.2020 13:36:56 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommune, Realdania og A.P. Møller Fonden lancerede i april 2020 et samlet initiativ til udvikling af Nakskov. Det skete i forlængelse af udviklings- og investeringsstrategien Nakskov 2030, som kommunen vedtog i 2019. Initiativet har særligt fokus på at styrke tre områder, hvor potentialet for udvikling er størst: havnen, bymidten og Hestehoved. Den samlede projektøkonomi er mindst 150 millioner kr. Fire arkitektfirmaer er nu udvalgt til at deltage i en projektkonkurrence om at bidrage til en samlet udviklingsplan for Nakskov inderhavn.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum