Lolland Kommune

Lolland Kommune etablerer makerspaces

Del

Børn, unge og voksne i Lolland Kommune får snart mulighed for at prøve kræfter med både den nyeste teknologi og analoge håndværk – lige fra 3D-printere til pensler – når der bliver etableret teknologiske undervisningsværksteder rundt omkring i kommunen. Lolland Kommune har fået bevilget 5,6 millioner kr. af VILLUM FONDEN til at etablere de såkaldte makerspaces, der kan anvendes af både elever på folkeskoler, ungdomsuddannelser og øvrige borgere. Midlerne giver samtidig mulighed for at kompetenceudvikle medarbejdere i kommunen, så de kan undervise i de nye teknologier.

Et makerspace er et teknologisk undervisningsværksted, der kobler innovation, pædagogik, teknologi og indretning. Her møder det analoge håndværk den nye teknologi, og der er for eksempel mulighed for at arbejde med digitale teknologier som laser cutter og 3D-print.

”Teknologisk og digital forståelse bliver kun vigtigere og vigtigere i den moderne og hastigt udviklende verden, vi lever i. Med makerspaces vil vi styrke især børn og unges kompetencer inden for innovation og entreprenørskab, så de får de bedste forudsætninger for at klare sig godt fremover. I de teknologiske undervisningsrum får de mulighed for at få fingrene helt ned i værktøjskassen og på en sjov og lærerig måde prøve kræfter med selv at udvikle idéer og løsninger,” fortæller sektorchef i Skole og Dagtilbud Espen Fossar Andersen.

Også formand for Børne- og Skoleudvalget Signe Lund glæder sig over bevillingen:

”Makerspaces understøtter Lolland Kommunes fokus på innovation, og de hænger godt sammen med vores erhvervsrettede folkeskolestrategi. Med makerspaces får vi mulighed for at give børn og unge i kommunen et større indblik i de mangfoldige jobmuligheder, der venter dem, og vi kan klæde dem endnu bedre på til fremtidens arbejdsmarked. Samtidig giver vi også alle andre interesserede mulighed for at få glæde af faciliteterne, så det er godt nyt for hele kommunen,” siger Signe Lund.

Der skal i alt oprettes fire makerspace-kraftcentre og tre mini-makerspaces, primært fordelt på kommunens folkeskoler, i de kommende år. Kraftcentrene vil kunne anvendes af både bibliotek, skoler, ungdomsskole og ungdomsuddannelser og være tilgængelige for elever, frivillige og øvrige borgere. Et frivilligt team af medarbejdere på tværs af skoler vil sideløbende blive kompetenceudviklet, så de kan anvende faciliteterne og undervise i de nye teknologier.

Nøgleord

Kontakter

Signe LundFormand for Børne- og Skoleudvalget

Tlf:30 12 37 82

Espen Fossar AndersenSektorchef for Skole og Dagtilbud

Tlf:23 80 73 67

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum