Lolland Kommune

Lolland Kommune er først med måltidsmærke

Del

Det skal være nemmere at tilbyde sund og varieret mad til alle, der spiser i Lolland Kommunes kantiner. Derfor bliver kantinerne nu ”måltidsmærket” af Fødevarestyrelsen.

Fødevarestyrelsen har for nyligt lanceret Måltidsmærket og en tilhørende guide til skoler, fritidsordninger, arbejdspladser og ungdomsuddannelser. Som nogle af de første i landet griber Lolland Kommune nu muligheden og får måltidsmærket samtlige kommunens kantiner.

Måltidsmærket er udviklet i samarbejde med DTU Fødevareinstituttet og madprofessionelle, som hver dag arbejder med maden i køkkenerne. Måltidsmærkets guide består af en række enkle principper for forskellige madtilbud og er baseret på de officielle kostråd. Det er et konkret redskab til køkkenansvarlige, der gør det nemt at planlægge og sikre et sundt udbud.

Indsatsen i kommunen skydes i gang 23. juni med et seminar for kommunens kantinepersonale. Her kommer Fødevarestyrelsen for at fortælle om, hvordan man med gode og enkle redskaber kan servere sund mad, der samtidig er lækker og indbydende. 

Leder af Intern Service i Lolland Kommune Jette Wede glæder sig over muligheden for at få kommunens kantiner måltidsmærket:

"Måltidsmærket giver konkrete redskaber til at sikre et sundt udbud i kantinerne. Det er med til at gøre det sunde valg til det nemme, men også frie valg, for alle medarbejdere, der spiser i kommunens kantiner. Vi ser derfor frem til at få det implementeret," fortæller Jette Wede. 

Nøgleord

Kontakter

Karina Christiansen
Folkesundhedskonsulent, Team Folkesundhed, Lolland Kommune
Tlf. 54 67 66 40 / 20 35 18 26
Mail: kach@lolland.dk.

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Ekstra mulighed for at søge midler fra Grøn Ordning til lokale projekter18.9.2017 05:00pressemeddelelse

Energistyrelsen har meddelt, at der er udsendt forslag til lov om ændring af statstilskud til Grøn Ordning. Det betyder, at der kun kan gives tilsagn om tilskud til og med 20. februar 2018. Efter første ansøgningsrunde tidligere på året er der en restpulje for nettilsluttede vindmøller, og derfor bliver der nu åbnet op for en ekstra ansøgningsrunde. Ansøgere, som ikke fik tilskud i første omgang, vil blive vurderet igen, ligesom der er mulighed for at søge om tilskud til nye projekter.

Vinder af entrepriseudbud for Projekt Maribo Domkirke og Søbred fundet4.9.2017 14:30pressemeddelelse

Lolland Kommune har nu sat navn på de firmaer, der har vundet konkurrencen om tømrer- og anlægsentreprisen til udførelsen af projektet Maribo Domkirke og Søbred - et projekt under Realdanias kampagne Stedet Tæller. Det er de to firmaer, anlægsgartner H. Rasch & Søn A/S fra Stubbekøbing og Ringtved A/S fra Maribo, som i dag var hos Lolland Kommune og underskrive kontrakt på opgaven

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum