Lolland Kommune

Lolland Kommune er først med måltidsmærke

Del

Det skal være nemmere at tilbyde sund og varieret mad til alle, der spiser i Lolland Kommunes kantiner. Derfor bliver kantinerne nu ”måltidsmærket” af Fødevarestyrelsen.

Fødevarestyrelsen har for nyligt lanceret Måltidsmærket og en tilhørende guide til skoler, fritidsordninger, arbejdspladser og ungdomsuddannelser. Som nogle af de første i landet griber Lolland Kommune nu muligheden og får måltidsmærket samtlige kommunens kantiner.

Måltidsmærket er udviklet i samarbejde med DTU Fødevareinstituttet og madprofessionelle, som hver dag arbejder med maden i køkkenerne. Måltidsmærkets guide består af en række enkle principper for forskellige madtilbud og er baseret på de officielle kostråd. Det er et konkret redskab til køkkenansvarlige, der gør det nemt at planlægge og sikre et sundt udbud.

Indsatsen i kommunen skydes i gang 23. juni med et seminar for kommunens kantinepersonale. Her kommer Fødevarestyrelsen for at fortælle om, hvordan man med gode og enkle redskaber kan servere sund mad, der samtidig er lækker og indbydende. 

Leder af Intern Service i Lolland Kommune Jette Wede glæder sig over muligheden for at få kommunens kantiner måltidsmærket:

"Måltidsmærket giver konkrete redskaber til at sikre et sundt udbud i kantinerne. Det er med til at gøre det sunde valg til det nemme, men også frie valg, for alle medarbejdere, der spiser i kommunens kantiner. Vi ser derfor frem til at få det implementeret," fortæller Jette Wede. 

Nøgleord

Kontakter

Karina Christiansen
Folkesundhedskonsulent, Team Folkesundhed, Lolland Kommune
Tlf. 54 67 66 40 / 20 35 18 26
Mail: kach@lolland.dk.

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Flere pædagoger til daginstitutioner i Lolland Kommune13.9.2018 06:10pressemeddelelse

Socialstyrelsen har tildelt Lolland Kommune 16,9 millioner kr. til arbejdet med den tidlige indsats i fem af kommunens daginstitutioner. Midlerne går til at ansætte flere pædagoger med henblik på at styrke børnenes trivsel og udvikling. Med de ekstra hænder bliver der flere og bedre muligheder for at arbejde med børnene i mindre grupper, og børnene vil opleve mere voksenkontakt og nærvær i dagligdagen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum